Ik ben op zoek naar nieuwe schoenen en ik zit te twijfelen tussen een chic paar “businessgirl” hakken of een paar stoere, opvallende sneakers. Mijn uitgangspunt is een minimalistische kledingkast zoals je weet, dus ik ben nogal aan het overwegen. Heb ik die nieuwe schoenen écht nodig en waarom? Kan ik het voldoende combineren? Hmm.. wat zal ik doen?

Ook lezen: “Mijn minimalistische winterkleding garderobe (hoe moet dit en hoe hou ik ‘t vol?)”

Heb ik die nieuwe schoenen écht nodig?

De reden dat ik nieuwe schoenen wil, is – superleuk! – dat ik binnenkort (hopelijk) een gave opdracht krijg om een leuk project te ontwikkelen. Het is bij mijn oude werkgever en daar ben ik destijds met een burn out weggegaan. Wat heeft dat ermee te maken? Ik weet het niet precies, ik denk dat ik die nieuwe (stoere, opvallende en zelfverzekerde) schoenen associeer met de nieuwe ik. Iets nieuws, iets vers. Maar écht nodig? Oeff.. ik heb 1 paar hakken, 1 paar boots en 1 paar laarzen die op zich ook wel geschikt zijn. Dit is meer een emotioneel dingetje en ik weet nog niet of ik dat wel wil koppelen aan spullen.

Wat voor schoenen zoek ik?

Ik zoek dus vooral iets krachtigs en iets wat helemaal míjn smaak is. Dus niet een mode dingetje, want ik wil het na een paar jaar ook nog leuk vinden. Anders vind ik het zonde. Ik wil een paar schoenen waarmee ik letterlijk en figuurlijk met beide voeten op de grond sta. Maar misschien zoek ik iets, omdat ik gewoon onzeker ben in het werk-gebeuren na die burn out enzo? Don’t know..

Een chic paar hakken of opvallende sneakers?

Aan de ene kant kijk ik naar een paar mooie hakken. Maar ik twijfel over hakken, omdat ik dit haast nooit meer draag. Een andere optie is een paar toffe, opvallende sneakertjes. Bij de Gabor sale spreken deze onderstaande sneakers mij wel aan. Opvallend, stoer, krachtig en a la mij 🙂 Daarnaast kan ik deze (vooral de bruine) goed genoeg combineren met de kleding die ik heb. Maar ik hou ook erg van rood en die gele oker-achtige kleur. Hmm.. en groen. Ook leuk.

Tip: op To Be Dressed heb je ook súpergave sneaker en boots voor mannen, ik vind de schoenen van PME legend ook echt heel tof.

Wat zal ik doen?

Nou ja, ik ben er dus nog niet helemaal over uit wat ik zal doen. Zal ik gewoon bij mijn principes blijven en NIKS kopen, het gewoon doen met de schoenen die ik heb? Of zal ik een keer van mijn principes afwijken en egoïstisch (zo voelt dat dan voor mij) iets voor mezelf kiezen? Voor nu dim ik mijn impulsen in.. Bij twijfel gewoon even wachten.

En ondertussen vind ik het vooral heel spannend (en leuk, interessant, uitdagend) om als het doorgaat weer voor mijn oude werkgever te gaan werken. Omdat ik voor mezelf als ZZP-er de samenwerking aan ga, voelt dit toch heel anders en met meer vrijheid. Maar na een jaar burn out en nog een jaar reizen, weer het serieuze werkleven in stappen…………. ja, ik vind het spannend!!

Herken jij dat? Dat je nieuwe kleding of schoenen gebruikt voor een bepaalde vibe of uitstraling. Helpt het? Of haal je jouw zekerheid ergens anders uit? (wat dan? Help! Haha).

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

3 Reacties

  1. Ga voor de sneakers, dat zit gewoon een pak lekkerder en je kan ze nadien weer onder vanalles combineren. Ongeacht de reden waarom je het koopt, kan je voor een stuk wel vasthouden aan je principes.

    • Hi Emmy, thanks voor je berichtje! Door er een nachtje over te slapen heeft het “probleem” zich opgelost. Mijn moeder ging haar schoenen opruimen en had 3 laarsjes over die ik ook leuk vind, dus die heb ik overgenomen. Toch iets nieuws 🙂 maar vooral ook een goed gevoel qua hergebruik 😀

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.