Heel eerlijk toegegeven, ben ik natuurlijk al een tijdje (zo vanaf de jaarwisseling) begonnen met plastic-tasjes-minderen, vooral vanwege de plastic-soep-zee. Maar, ik ben misschien een keer of maximaal 5 mijn eigen tassen vergeten. Dus kocht ik een tasje tijdens het boodschappen doen. Maar ik wil méér. Niet weinig plastic tasjes, gewoon géén. Nul. Zero. 0. Want ze zijn echt niet nodig, jongens. Vandaag start ik met mijn challenge. Zo lang mogelijk geen plastic tasjes aannemen in de winkels.

[ Startdatum: 1 juni 2014 and still………………..]

Plastic tasjes minderen

Ik wil dus gewoon 0, nooit, zero, never meer onnodige plastic tasjes gebruiken. Tip: check leuke herbruikbare tassen!

Wist jij dat:

..een plastic tasje zo’n 10-29 cent kost? En hier een winstmarge van zo ’n 70% (!!) op zit?

..we zo’n 3x met een plastic tasje doen? En als er een merk op staat, dit ook een marketingwaarde vertegenwoordigd? En dit zo’n 75 cent zou opleveren per “merktasje”?

..dit dus een verlies-verliessituatie voor de consument is?

..als je dan bedenkt dat er met alle plastic tasjes vanuit 1 supermarkt in 1 jaar, we heel Amsterdam kunnen bedekken met plastic?

..deze plastic afval zich uiteindelijk ophoopt in zee?

..we dan eigenlijk praten over een verlies-verlies-verliessituatie?

..wij dat kunnen oplossen met slechts 1-3 stevige boodschappentassen of 1 klein extra tasje in je handtas? Simpel toch? Ik ga het bewijzen :-).

Plastic tasjes minderen Plastic tasjes minderen

 

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

2 Reacties

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.