Heel eerlijk toegegeven, ben ik natuurlijk al een tijdje (zo vanaf de jaarwisseling) begonnen met plastic-tasjes-minderen, vooral vanwege de plastic-soep-zee. Maar, ik ben misschien een keer of maximaal 5 mijn eigen tassen vergeten. Dus kocht ik een tasje tijdens het boodschappen doen. Maar ik wil méér. Niet weinig plastic tasjes, gewoon géén. Nul. Zero. 0. Want ze zijn echt niet nodig, jongens. Vandaag start ik met mijn challenge. Zo lang mogelijk geen plastic tasjes aannemen in de winkels.

[ Startdatum: 1 juni 2014 and still………………..]

Plastic tasjes minderen

Ik wil dus gewoon 0, nooit, zero, never meer onnodige plastic tasjes gebruiken. Tip: check leuke herbruikbare tassen!

Wist jij dat:

..een plastic tasje zo’n 10-29 cent kost? En hier een winstmarge van zo ’n 70% (!!) op zit?

..we zo’n 3x met een plastic tasje doen? En als er een merk op staat, dit ook een marketingwaarde vertegenwoordigd? En dit zo’n 75 cent zou opleveren per “merktasje”?

..dit dus een verlies-verliessituatie voor de consument is?

..als je dan bedenkt dat er met alle plastic tasjes vanuit 1 supermarkt in 1 jaar, we heel Amsterdam kunnen bedekken met plastic?

..deze plastic afval zich uiteindelijk ophoopt in zee?

..we dan eigenlijk praten over een verlies-verlies-verliessituatie?

..wij dat kunnen oplossen met slechts 1-3 stevige boodschappentassen of 1 klein extra tasje in je handtas? Simpel toch? Ik ga het bewijzen :-).

Plastic tasjes minderen Plastic tasjes minderen

 

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (5) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

2 Comments

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.