Tja, nodig, nódig.. Eigenlijk heb je heel weinig nodig tijdens lange camperreis met kids. Maar er zijn wel een paar dingen die het reizende leven onderweg leuker en makkelijker maken  Na 6 maanden reizen, maken wij tijdens een grote schoonmaak de balans op. Naast de algemene musthaves tijdens een camper reis, zijn dit de camper musthaves voor met kids onderweg. Fijne voorbereidingen !

Musthaves: nodig tijdens lange camperreis met kids

1. Een fijn buiten speelkleed voor de kids

Wat wij echt missen – en waar andere campergezinnen dus wel van profiteren – is een buiten speelkleed voor de kids. Maar dan wel eentje van dat harde plastic “riet” achtige spul (bijv. een lichtgewicht, gerecycled plastic buitenkleed). Ideaal voor op zand, gras en om op te spelen met water. Je klopt ‘m uit en hij is snel droog. Inmiddels hebben wij dit handige buitenspeelkleed besteld. Better late than never .

2. Een handige draagzak

Als vervoersmiddel voor onze dreumes namen wij een tweedehands reisbuggy mee. Jammerdebammer. Niet handig. Een draagdoek of draagzak daarentegen wel! Denk aan boswandelingen, bergachtig gebied, trappen klimmen.. en ga zo maar door  Vergeet dus niet: een draagzak!

Omdat wij van draagdoeken knopen nogal ruzie en jeukende handjes krijgen (ggrmmbl) hebben wij de draagzak van ByKay. Deze kan op rug, buik en zij. Je klikt ‘m gemakkelijk (én snel) vast. Er kan een kindje in tot 18 kg.

3. Kinder crocs

Qua sloffen/ slippers/ handige instappertjes hebben wij gekozen voor kinder crocs. Ze zijn easy, flexibel en de kinderen lopen er graag op. Daarnaast zijn ze lekker snel droog of schoon te maken, nadat de kids bij een meertje of in de modder hebben gespeeld.

4. tekentang (+ info teken verwijderen)

Als je houd van boswandelingen en lekker struinen of jullie hebben een hond, dan is de kans op teken groter. Zeker als je in de lente periode op reis gaat in Europa. Wij waren zelf in deze periode veel in het bos in Slovenië en helaas hebben zowel de kids, mama als de hond een tekenbeet gehad.

Niet leuk, maar soms wél nodig: een tekentang of puntpincet. Zeker met hondjes, maar ook met kids! Persoonlijk vind ik een RVS puntpincet (geen haartjes pincet gebruiken) het meest handig.

Teken verwijderen is even een secuur werkje. Eenmaal gebeten, is dát niet anders. Maar het gevaar van de tekenbacterie is vooral wanneer de teek zijn maaginhoud uitspuugt in jouw huid/ bloedbaan. Daarom is het belangrijk om de teek voorzichtig weg te halen. Knijp het lichaam niet kapot en voorkom dat het kopje achterblijft in de huid. In onze reiscompilatie Slovenië/Kroatië zie je op 3.45 min. hoe wij de teek verwijderen bij de hond.

Hoe haal je een teek weg? Veeg de haartjes opzij en laat iemand je hond of kind geruststellen. Pak met de pincet de teek vast, zo dicht mogelijk op de huid. Je moet best een beetje kracht zetten, maar dan niet knijpen in het beestje, maar met de kracht naar boven. Zo’n uittrekbeweging dus. De meningen verschillen of je tijdens het uittrekken moet draaien of gewoon in één richting moet uittrekken. Beide kan, als dat beest maar heel blijft  Check tot slot of het kopje er inderdaad nog aan zit. Zo niet, ga naar de dokter. Onthoud de bijtplek, met een foto. Word je in de weken erna ziek, griep of koorts, of zie je een grote rode kring om de beet, ga dan ook naar de dokter.

Een hangmat of flexibele schommel is natuurlijk ook geweldig om mee te nemen!

5. Allround inklapbaar teiltje

Een inklapbaar teiltje is ook erg handig. Natuurlijk voor de afwas, maar ook om spulletjes in te dragen en zelfs als (speel) badje voor kleine kids. Omdat het teiltje plat is, staat ‘ie gewoon bij ons in het kastje. Daarnaast hebben we ook een losse plastic ronde bak. Hierin doe ik soms een wasje, maar ja.. twee kids, twee waterspeelbakjes hè  En met water spelen onderweg is toch wel een must! (De afwas trouwens ook.. grmmbll)

6. De Europa sticker als trofee op je camper

Wat wij niet hebben, maar al een paar keer zo leuk op een camper hebben gezien is dé Europa stickerset. Het is een lijnenkaart, maar elk land (waar je bent geweest) kan gestickerd worden. Niet alleen “homeschooling” waardig, maar ook nog eens ontzettend leuk. En het neemt geen ruimte of gewicht in 

7. Een wasbare zwemluier

Tot slot hebben wij twee wasbare zwemluiers voor de kleinste mee, waardoor we nooit wegwerpluiers hiervoor hoeven te halen. Het is een leuk broekje om in te spelen en maar een klein dingetje om mee te nemen. Ideaal!

Handig: een wasbare zwemluier! En dit groene basic teiltje is ook een aanrader voor van alles en nog wat.

Lees ook: Wat neem je mee op een lange camperreis? door: reisgezin Way2Serendipity

8. Een loopfietsje

Een loopfiets is zeker leuk voor dreumesen en peutertjes. Als je veel in de natuur verblijft, dan is een offroad fietsje met stevige banden wel zo handig. Ander bewegingsspeelgoed zoals een step en skates vonden wij geen goed plan. Simpelweg omdat er niet veel geschikte wegen waren.

De loopfietsjes voor de kids: YES

9. Kinderfietsstoeltjes

Ook al kan onze oudste dochter al best goed zelf fietsen, wij zijn blij dat we twee kinderfietsstoeltjes hebben meegenomen. Zeker bij offroad wegen door het bos, zwaardere fietsritten door de bergen en in drukke steden zonder fietspad is het fijn om je kids allebei achterop te hebben  Aangezien het campergewicht vaak een grote rol speelt, kun je kijken naar lichtgewicht fietsstoeltjes.

Fietsen zijn toch wel erg handig én leuk! Maar het is niet zoals in NL.. dus ga wel voor een mountainbike dan  En kijk voor lichtgewicht kinderzitjes. Hier doen wij een fietstocht, die nét iets langer duurde dan gepland (dik 1,5 uur). Dan ben je ook blij als de kids beide achterop kunnen.

10. Speelgoed waarmee je alle kanten uit kunt, maar wat weinig ruimte inneemt

Qua campergewicht en ruimte is het wel even een uitdaging welk kinderspeelgoed je meeneemt. Ten eerste ken jij je eigen kids het best, wat betreft favoriet speelgoed. Zo speelt onze zoon uren met auto’s en onze dochter met kleine poppetjes. Van oma krijgen we een klein creatief “koffertje” mee met knutselspullen zoals restjes stof, wol, papier en karton.

Maar denk ook aan een kratje duplo, met bijvoorbeeld een duplo boerderij of duplo trein. Ideaal, niet zwaar, handig in een kratje weg te zetten en het blijft heel tijdens het spelen met water. Een set magnetische bouwblokken is ook zoiets superleuks en multifunctioneel.

Wij bergen onze spulletjes zoals speelgoed, gereedschap en camperbenodigdheden op in stevige stapelkratten met extra handgreep. En ja. Ook deze zijn multifunctioneel, haha. Zo is de krat ineens een dierentuin of vliegtuighangar.

Welke spullen heb jij écht nodig tijdens lange camperreis met kids? En welk favoriet speelgoed moet er sowieso mee voor jouw kinderen? Wij zijn erg benieuwd, klets mee in de reacties hieronder, deel je ideeën en vul ons lijstje aan!

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.