Wij zijn tijdens onze lange camperreis met kinderen, geen planners dus. Toch vinden we het wel leuk om de relax-tijd, af te wisselen met toffe bezienswaardigheden. Hoe is die afwisseling en hoe komen wij aan leuke dingen om te doen tijdens de camperreis? Daarnaast vertel ik je hoe we onze uitstapjes combineren met geschikte overnachtingen.

Lees ook: “Hoe zijn de voorbereidingen van een lange camperreis?”

Leuke dingen tijdens camperreis; hoe zoeken wij dit uit?

Na 6 maanden reizen door Europa met de camper, hebben we onze “manier” gevonden om aan leuke uitstapjes te komen, die je kunt doen tijdens je camperreis, als je het allemaal niet echt plant.

1. Onze vibe op het moment

Allereerst vinden we het belangrijk hoe iedereen zich voelt. We kijken dan ook goed naar de kinderen en onze afgelopen week. Is het erg druk geweest of hebben we veel in de camper gezeten? Dan is het tijd voor een relax momentje. Dat kan zijn op een rustige alleenplek midden in het bos. Maar ook op een camping waar de kinderen kunnen spelen en zwemmen.

leuke dingen om te doen tijdens de camperreis

Een lekker boekje lezen op mijn Kobo H20 Editie 2 e-reader. Ik deelde laatst een aantal toffe vakantie boekentips voor op die e-reader 

Ook ons eigen gevoel mag er zijn. Zo heeft Robert ineens zin om een flink stuk te rijden of wil ik eigenlijk lekker een boekje lezen en niks doen. Al met al is overleggen (’s avonds als de kids op bed liggen, dus) het beste.

leuke dingen om te doen tijdens de camperreis

What a ride! Op de Transfăgărășan. De meest bijzondere weg van Roemenië!

2. Verveling is goed 

Juist als je op een plek staat “in het niets” of als je je verveelt, ontstaan de mooiste dingen. Je hoeft niet altijd naar een bezienswaardigheid te gaan, want loslaten maakt creatief, haha. Je hoeft er alleen maar op te wachten  Zo maken we met touwen een schommel of zijn we een hele middag zoet met knutselen van dingen uit het bos.

3. We komen zomaar wat tegen

Het voordeel van reizen zonder plan is ook dat je sneller stopt. Je hebt namelijk niet echt een doel om naar toe te gaan. Zo hebben we een keer echt mega lang gedaan over een klein stukje in Noord Italië, omdat we elke keer weer bij een mooi meertje gingen uitstappen. We stappen ook vaak even kort uit, als we een leuk speeltuintje onderweg zien. Of treffen ineens een museum of kunstwerk onderweg.

leuke dingen om te doen tijdens de camperreis

Jasenovac oorlogsherdenkingsplaats op de grens van Kroatië en Bosnië. Er staat een indrukwekkend groot bloemsymbool, met bijzondere wandelpad. Vrijheid en kippenvel.

4. Kletsen met andere mensen

Onderweg komen we een hoop mensen tegen. Niet alleen reizigers, maar ook restauranteigenaren, boeren of lokals. Daar komen vaak ook leuke tips uit.

5. Sterretjes prikken op Google Maps

Meestal pas als we ergens zijn, gaan we op Google Maps kijken wat de omgeving biedt. Soms kijken we gewoon naar de kaart, en gaan we naar iets dat ons aanspreekt. Bijvoorbeeld een strandje, een meertje of berggebied. Op Maps kun je ook “een gebied doorzoeken”. Dat is echt superhandig als je de toeristische highlights van een land wilt vinden.

TIP: Een gebied doorzoeken via de app van Google Maps: typ geen plaatsnaam in, maar verschuif je kaart naar een bepaald gebied. Ga dan naar “Buurt verkennen” en kijk bij “attracties” of “parken”. Je ziet nu de highlights, welke je kunt opslaan.

6. Zoeken via blogs

Als we een nieuw land of gebied gaan bezoeken dan zoek ik ook vaak naar blogs. Highlights Roemenië of leuke dingen om te doen in Slovenië..

7. Gewoon via camperplaatsen kijken

Soms kijken we helemaal niet naar highlight of toeristische uitstapjes. Dan kijken we gewoon naar leuke slaapplekjes in de buurt. We gaan daar gewoon in de omgeving “op avontuur” en komen vanzelf wel iets leuks tegen. Dit zijn trouwens bijna altijd de leukste ontdekkingen, haha!

Soms weten we zelfs helemaal niet of de slaapplaats of omgeving iets is. Dan staan er amper plaatjes bij, maar kiezen we voor iets omdat het dichtbij is of gewoon zomaar. En yep, het kan ook tegenvallen. Maar vaak is het juist hartstikke verrassend en geniet je van de kleine dingetjes.

En dan een camperslaapplaats zoeken in de buurt

Waar we ook naartoe gaan, Park4night is onze vriend. Eigenlijk alle camperplaatsen, boerderijen en wildplekken vinden we hier. Ook de campings waar campers zijn toegestaan staan erop. Maar voor het uitzoeken van een camping, kijk ik soms wel voor wat extra informatie zoals prijzen en voorzieningen op de website van de camping zelf.

leuke dingen om te doen tijdens de camperreis

Toffe camping/camperplaats bij de boer; PR Krac in Dolsko Slovenië (vlakbij Ljubljana)

Leuke dingen tijdens camperreis zoeken & vinden

Leuke dingen tijdens camperreis zoek je dus niet alleen, je vindt ze ook vanzelf. Daar hoef je niks voor te doen en het verrassingselement is het grootst  Lees ook: “Een camperreis mét of zonder reisplan doen, wat is wijsheid?”

Kortom, met deze makkelijk stapjes zoeken en vinden wij dus leuke dingen tijdens camperreis. Hoe vorm jij je reis onderweg? En welke tools gebruik je dan? We zijn erg benieuwd en hopelijk heb jij ook nog leuke tips voor ons! Klets gezellig mee in de reacties hieronder over highlights tijdens je camperreis.

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.