Het verkoop-klaar maken van ons huis, is stap 1 voordat we de lange camperreis kunnen gaan maken. Maar je huis verkopen voor een reis doe je niet zomaar. Zeker niet met kids. Wij hebben daar aardig wat gesprekken over gevoerd. Hoe erg zijn wij gehecht aan ons huis? Willen we ooit terug naar deze stad? En hoe zit het financieel?

Lees nog even terug: “Mijn burn out fight is done..”

Waarom verkopen wij toch ons huis?

Voor ons is het simpel. We hebben wel wat spaargeld, maar lang niet genoeg voor een camper en de reis. Als wij ons huis verkopen met overwaarde, is dat probleem opgelost. We hebben een beetje gerekend wat we minimaal nodig hebben om een camper te kopen en reisbudget te hebben voor een jaar. Met dat bedrag in ons hoofd, zetten we ons huis te koop.

Leestip: info gezinnen die voor een lange tijd willen reizen met de camper: blog van reisgezin “Way 2 Serendipity”

Leven in het moment en zien wat komt

Het is toch spannend, deze campereis heeft best wat grote gevolgen. We moeten onze dochter thuisonderwijs gaan geven. Ons werk gaan we opzeggen. En wat als het niet bevalt? We hebben dan geen huis meer om naar terug te keren. We proberen te denken in mogelijkheden. En eerlijk gezegd, waren we ook een beetje klaar met het hectische leven in Nederland. Dus wie weet wat (voor leuks) de toekomst brengt!

Andere opties naast je huis verkopen voor de camperreis

Er zijn natuurlijk ook andere mogelijkheden in plaats van direct je huis verkopen voor de camperreis. Het ligt vooral aan je eigen financiële situatie en hoe lang je op reis gaat. Ga je kort en maakt het financieel niet uit? Dan zijn er housesitters. Mensen die gratis in jouw huis wonen en erop passen. Je kunt je huis ook verhuren. Al gaat dat niet altijd even makkelijk.

YES! Ons huis is verkocht

Na een paar weken is ons huis verkocht, mét de nodige overwaarde en wat extra. Hoe fijn is dat! Nu wordt het wel heel echt… Ik ben al begonnen met ontspullen, marktplaats is mijn beste vriend. En onze dochter vind het ook leuk om oud speelgoed te verkopen en spulletjes aan vriendinnen te geven of aan arme kinderen weg te geven. Dit gebruik ik ook als manier om haar in het reisproces te betrekken.

Welke spullen gaan we opslaan?

We hebben een opslagplekje voor de grote dingen die we willen bewaren in stevige verhuisdozen en handige vacuüm opbergzakken. Want stel dat we toch terugkomen. Daarnaast bewaren we de eettafel en stoelen, tuinspullen, de kerstversiering en de televisie. Sommige kleine spullen, slaan we op in dozen bij onze ouders. Het gaat dan om kleding, keuken- en badkamerspullen.

huis verkopen voor de camperreis

Alle losse spullen die we niet mee nemen op reis.

huis verkopen voor de camperreis

Dit gaat min of meer mee de camper in (onze kleding zit er nog niet bij).

Verhuizen! Het is toch wat, zeker als je nog geen “nieuw” huis hebt

En dan komt de laatste stap in deze fase. Echt verhuizen. We maken alles schoon en vertrekken met onze kleding en een laatste stapeltje kratten – de spullen voor in de camper – tijdelijk naar onze ouders. Heel gek.. Want we hebben ook nog geen camper gekocht. Wel een leuke bankrekening 

Inmiddels hebben we onze ideale camper gevonden.

Lees verder over onze allereerste dag en nacht in de camper! Zit jij ook in de voorbereidende fase van een lange reis? Hoe doe jij dat met je huis? Praat mee in de reacties hieronder over de reisvoorbereidingen qua je huis, dan kunnen we elkaar aan ideeën helpen 

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.