We gaan nu écht!! Onze lange camperreis voor onbepaalde tijd door Europa gaat van start. Spannend, zeker met onze twee kinderen van 2 en 5 jaar. En hoe zal die eerste nacht van onze camperreis verlopen? De laatste ochtend in Nederland verloopt in ieder geval rustig. We pakken de laatste kleren in, het beddengoed en de kussen. Tot slot ruimen we de logeerkamer van Robert zijn ouders op. Om ons heen zien we de kersthuisjes nog staan en de kinderen spelen met hun gekregen cadeaus. Hoe zouden zij dit afscheid beleven?

Lees nog even terug: ““Waar word ik gelukkig van?” is de brandende vraag tijdens mijn burn out… Van zaadje naar fundamentele keuzes.

Gordels klikken, tranen en afscheid van onze “vechthond”

De kinderen zitten vast in hun stoeltjes achter de tafel, ook onze gordels zeggen klik. Dan voel ik de eerste tranen prikken. Met een spannende bal in mijn buik, ben ik blij dat het eindelijk zo ver is, maar ook verdrietig om afscheid te nemen. Ik kijk naar onze 9-jarige hond die we achterlaten. Ze snapt er niks van! Wij eigenlijk ook niet, maar het zijn de regels in Frankrijk en Spanje. Onze Staffordkruising is een Zeer Gevaarlijke Vechthond (ahum) en mag daarom officieel gezien, het land niet in. Na veel twijfelen hebben we besloten om haar de eerste 3 maanden bij de ouders van Robert te laten. Dan halen we haar op en gaan we naar de oostkant van Europa, waar ze wel welkom is.

Lees ook: “Een lange camperreis voorbereiden; waar begin je?”

eerste nacht van onze camperreis
Haha, zie die spannende gezichtjes.

Onze eerste rit is relaxt, maar toch ook druk

Wat doen we op deze allereerste reisdag? Eerst maar eens officieel op de weegbrug in de buurt, met alle uiteindelijke spullen en mensen erin. Shit, 40 kg te zwaar.. We lozen een halve tank water. We rijden vervolgens naar de Media Markt om nog te kijken voor een laptopsnoer, zodat we een laptop kunnen lenen, maar helaas. Dan maar geen laptop voor onderweg. We rijden via Gouda, voor een laatste kus aan moeders die al vroeg weg was om daar te werken. Halte 1 is dan: Eindhoven. Om een beetje in de reis te komen, rijden we via de N-wegen, zodat we de snelweg ontwijken. Daar hebben we vaak genoeg gestaan in de file. Dat is nu klaar.

Daar sta je dan op een P+R, tussen een rijtje campers

Hier is een betaalde camperplaats, voor 5 euro kun je overnachten. We parkeren tussen een stuk of 5 andere campers. Wat doen zij hier? Waar komen zij vandaan? Hier gaan we straks gewoon dus slapen. Zo gek! We willen deze dag niet teveel doen, maar wel iets. De kids moeten er even uit, en we spelen bij de Macdonalds speeltuin. Bibberend in de kou, zie ik Riff met een bevroren snotgezichtje. Laten we gaan. Met een goedkoop busretourtje via de P+R gaan we in hartje Eindhoven uit eten, bij biefstukrestaurant So de Jus. Daar lopen we door de mega spits in de drukke stad. Twee gespannen ouders voor de onbekende reis en twee vermoeide kids, oeff. Na de verwennerij, Sky mag zelfs haar eigen ijsje maken in de keuken, gaan we terug naar ons “huis”.

eerste nacht van onze camperreis
Tussen de forenzen en reizigers, maar je state of mind is zo anders!
eerste nacht van onze camperreis
Jamjam, biefstuk, een heerlijke zeetong en kipnuggets voor de kids.

De eerste nacht van onze camperreis, slapen in een totaal andere setting

En dan de eerste nacht in de camper! Ahum, sja, wennen! Kinderen die tot 10 uur aan het dollen en huilen zijn.. Een bus die een groep wintersportjeugd komt ophalen. Een langsrazende snelweg en gehorige vliegtuigen boven ons hoofd. We merken nog een wildplasser achter onze camper op  En ook wij moeten wennen aan ons kleinere bedje. Verder brult Riff ons in de nacht 2x wakker. Ik stoot me zo ongeveer 6x aan de bovenkant van ons hefbed, Robert krijgt een knietje, Sky valt bijna uit bed en Riff geeft het kastje een kopstoot. Ach, weet je. We hadden ons al ingesteld op een gekke nacht, dus we kunnen er wel om lachen.

“..in een piepklein lampenhuisje..” (Aladdin)

Wakker worden en… door!

We worden voor het eerst wakker in ons nieuwe leven en starten dat met een rustig ontbijtje. Gezellig zo. En vooral: rustig aan. We kletsen wat met de camperbuurtjes, een ouder stel uit Frankrijk dat op bezoek gaat bij hun kind in Nederland. En dan is de grote vraag: “Waar gaan we nu heen”? Last minute dingen bedenken is zo anders dan het geplande leven waaruit we komen. “Ehh, maakt niet uit. Het Drielandenpunt ofzo?”, “Regent het daar?”, “Niet echt”. Let’s do that! Haha.

Lees verder: “Onze bijzondere eerste reisweek met de camper door Europa!”

De eerste nacht van onze camperreis is een feit! Gek hè?

Ja, de eerste nacht van onze camperreis, was gek en bijzonder. Superspannend en tegelijkertijd simpeltjes. Hoe hebben jullie die allereerste nacht ervaren? En welke plek heb je daarvoor uitgekozen? We zijn zo benieuwd! Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.