Terwijl Nederland deze maand wordt verwend met een zalig voorproefje zomer, proberen wij tevergeefs de zon achterna te reizen. We beleven onze laatste avonturen in Portugal en zuid Spanje, om vervolgens door het binnenland van Spanje te crossen, zodat we in Zuid Frankrijk weer kunnen vertragen. Waar de zon inmiddels ook alweer vertrokken is  Helaas pindakaas, maar we laten ons niet kisten! Vandaag zetten we onze hoogtepunten, mooiste foto’s en tofste verhalen uit april voor je op een rijtje. Ook staat er weer een unieke reisvideo voor je klaar (onderaan), zodat je al onze gezinsmomenten lekker kunt meebeleven. Zit je klaar met een lekker drankje? Enjoy deze camper reisblog april!

Camper reisblog Portugal en Frankrijk: routine, vertraging

Alweer 4 maanden op reis en we merken dat we het vertragen inmiddels goed onder de knie hebben. Rond een uurtje of half 9 staan we op. Terwijl paps en mams buiten hun koffie drinken, spelen de kids met hun favoriete speelgoed. Daarna ontbijten we rustig en gezellig met elkaar om vervolgens op pad te gaan. Dit kan zijn: naar een nieuwe plek rijden, iets in de buurt doen, maar vaak zijn we gewoon in en rond de camper. Dit laatste geeft ons soms het gevoel van: wat hebben we nu gedaan? Zo’n lege dag, daar moeten we nog steeds wel aan wennen. We zijn nu eenmaal twee altijd bezige bijtjes geweest. En we zijn gewoon nog steeds wie we zijn.

Waar overnachten we zoal deze maand?

Een wildplek aan het meer; samen @metdekidsopreis (Arneiro Branco, Sines, Portugal)Pal naast het vliegveld, onze knul vind het FANTASTISCH! (Faro, Portugal)Op een betaalde camperplek, met flamingo uitzicht! (Isla Cristina, Spanje)

We kiezen hierboven dus een wildplek op een hoge bergtop, een prachtig gezicht met stil hangende buizerds. Voor een iets veiligere nacht, rijden we toch iets opzij en verstoppen ons in het bos  Gelukkig maar. Later in de nacht horen we politie een groep jongeren wegsturen op die bergtop. Volg je gevoel.

We ontkomen maar niet aan de regen & natte cultuur opsnuiven

We volgen de zon, nu naar het noorden. Maar helaas we zijn hem elke keer kwijt. Deze maand hebben we relatief veel regen en ook een paar dagen flinke wind.

Voor kinderen is er natuurlijk niks leukers dan in de plassen jumpen. En flamingo sporen volgen (Isla Cristina, Spanje) We trotseren de regen en bezoeken een prachtige stad (Toledo, Spanje) Kijk maar hieronder!

“Mama, mogen wij picknicken buiten?” Onze dochter met een vriendinnetje van @TheTravelingSeven buiten in de regen, dus. (Faro, Portugal)

April staat in het teken van vissen

Of het nu aan de regen ligt of iets anders, vissen komen op ons pad. Zo staan de kids begin april gebiologeerd te kijken naar vissers en hun vangst bij een meertje aan de Portugese kust. De vrienden waarmee we hebben afgesproken willen ook vissen. Dit maal helpen de kinderen enthousiast met hengelen in een ander Portugees meer, nu tegen de Spaanse grens aan. In Frankrijk geven wij Sky een heus visnet als verjaardagscadeau. Deze kan ze direct uitproberen, wel zo leuk. Ondertussen vindt mama een vishaakje en dobber in de sloot. Na het ontknopen maken we onze eigen hengel met een tentstok. Tot onze grote verbazing (en afgunst) krijgen we een goor beestje van een medevisser.

Deze vis is van zomaar een visser aan het meer (Arneiro Branco, Sines, Portugal)We vinden een dobber+haakje en maken onze eigen hengel  Van een mede-visser krijgen we een duizendpootje als aas (Gruissan, Frankrijk)

Whoehoe, op de laatste dag met onze vrienden, vangen we een joekeltje! (Monsaraz, Portugal)

What a view!!

Het wisselvallige weer geeft ons fantastische uitzichten! (Monsaraz, Portugal)

Zomaar wat wandelen in de buurt & wat je dan ziet

Wij zijn niet hele grote wandelaars. Maar je hoeft maar een klein stukje “op avontuur” te gaan en je wordt verrast met zoveel moois!

  • Fietsen langs de kust (Isla Christina, Spanje)
  • In een prachtig parkje met zwembaden (Santiago do Cacém, Portugal)
  • Op avontuur in haventje (Saint-Chamas, Frankrijk)
  • Het dorpje ontdekken op de berg (Isla Christina, Spanje)
  • Coole straatjes (Saint-Chamas, Frankrijk)
  • Bij de boer (Montagnac, Frankrijk)
  • Dorpje ontdekken (Monsaraz, Portugal)
  • Fietsen langs de kust (Isla Christina, Spanje)

Ons puppekind hoort ook in de camper reisblog april

Ja, het was nogal zanderig bij Monsaraz, Portugal 
Zo ligt ze heerlijk te kroelen, snurken, snoezen onderweg

Speeeeeltuin!

Op speeltuintjesjacht, dat is vaste prik bij ons. Het is ook een handige troefkaart voor jengelende kids achterin. Roep dan gewoon: “Zoek de speeltuin jongens”. En dan stoppen we even daar. Check ook het verschil qua weer op de foto’s.

Bij een pretpark @ Kid’s Island, Marineland (Antibes, Frankrijk)

Oja, Pasen!

We pakken last-minute ook nog een stukje Pasen mee. We kleuren op eieren, kijken een kinderfilm over het paasverhaal (“huh, maar ik zie helemaal geen eieren of paashaas in deze film, mam” eehh.. oops) en spelen verstoppertje rond het meer en in de bosjes.

Eieren zoeken (Gruissan, Frankrijk)

Wensen en verjaardagen; camper reisblog april

Er staan ook een paar wensen en to-do’s op de planning. Onze dochter wilt namelijk DOLGRAAG een keer écht op een paard rijden. Dus als we zoiets tegenkomen gaan we dat zeker doen, ze is tenslotte bijna jarig. Op het laatste nippertje van april, vinken we ten slotte de check aan! In een attractiepark (Kid’s Island, Marineland) rijdt dochterlief op een échte pony  Ook is mama jarig, 31 jaar. Zij wordt vervolgens verwend met een zelfgemaakte schelpenketting én uitzicht op flamingo’s met kleintjes.

Jaja, daar zit ze dan! @Kid’s Island, Marineland (Antibes, Frankrijk)

We creëren ook een nieuw beveiligingshekje voor het bed van de kids. Het is ons eigen traphekje uit de opslag, meegenomen uit Nederland door vrienden die dus dat weekendje langskwamen. Tot slot gaan we eindelijk zwemmen.

Zwemmen op de camping (de la Vieille Ferme, Villeneuve-Loubet, Frankrijk)

Reisblog april: video compilatie

Tot slot staat er ook een hoop niet op de foto, maar wél in de video reis compilatie. En geloof me, deze vlog is net als de vorige weer genieten geblazen! Ook met de bloopers achterin. Kortom, hoe is het buiten(land)leven met een gezin na 4 maanden, zonder vastigheid? Nou zo dus .

We hopen al met al dat je hebt genoten van onze foto’s en video in deze camper reisblog april. En daarnaast hebben we alvast een leuk nieuwtje… binnenkort komt onze échte eerste vlog online. We filmen namelijk een weekje van ons dagelijkse leven in de camper. Eerlijk gezegd vinden wij het wel spannend of jullie dit leuk vinden, en niet te saai.Want slow travel betekent ook vaak niks doen. In een maand compilatie zie je toch meer plekken en zo’n weekvlog is het leven in het klein.. nou ja stay tuned! Volg ons op Youtube en bekijk het vervolgens lekker zelf  Laat je ons ook weten wat je leuk vindt? Klets dan gezellig mee in de reacties hieronder!

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.