Als gezin in de camper beleven we Portugal, Spanje en zuid Frankrijk. Nu gaan we Italië met de camper ontdekken! We hebben wederom geen reisplan, dus we zijn erg benieuwd. In dit artikel vertellen we je over onze camperavonturen in Italië in mei, je ziet een selectie van de reisfoto’s en natuurlijk onze allernieuwste reisvideo! Gezelligheid hier in onze camper reisblog Italië.

Met de camper door Italië en een sneakpeek van Slovenië

Volg onze route en alle stapjes via Polarsteps.

Onderweg richting Italië, kustweg, uitzicht Côte D’Azur

Italië met de camper viel tegen

We komen allereerst Italië binnen via zuid Frankrijk langs de kust. Het is een prachtige rit, langs imponerende luxe Franse kustplaatsen. We manouvreren ons door wegversmallingen en vervolgen onze weg langs schattige Italiaanse kustdorpjes. In vlog 1 zie je dat we bijna een paaltje raken! Maar na 3 lange reisdagen en het aanhoren van negatieve verhalen over Italië van andere camperaars, trekken we een voorbarige conclusie: Italië met de camper valt een beetje tegen. Maar waarom eigenlijk?

Na een paar plannetjes zijn we weer bomvol positiviteit

Waarom het nou tegenvalt moeten we even aanvoelen en uitzoeken. Na een paar glazen wijn en een goed gesprek samen over Italië met de camper, komen we tot de volgende conclusie. De westkustwegen zijn smal, je mag er maar 50 km per uur en het is erg druk qua scootertjes. Kortom, het schiet niet op. Daarnaast liggen de fijne camperplaatsen voor een overnachting wat verder uit elkaar. Hierdoor reden we elke dag zó lang in de camper, en daar werden we helemaal knetter van. Want als een rit 3 uurtjes duurt, zijn wij met de camper en de kids de hele middag zoet..

Bij de boer @ Costa Vescovato, Italië

Conclusie? We kiezen in Italië vaker voor tolwegen én we slaan de toeristische kuststeden zoals Pisa, Rome en Napels over. De camperplaatsen aan de westkust zijn overigens ontzettend duur en zeker voor de ahum crappy toestand ervan. Daarom navigeren wij lekker richting het Italiaanse binnenland, Noord Italië en mogelijk de oostkust om ons daar te laten verrassing. Hier blijkt het Italiaanse macho rijgedrag een stuk minder en de prijzen goedkoper.

Met de camper bij een camping “op vakantie” (Norcenni Girasole, Florence)

Om even bij te komen van de omslag en lange ritten, nemen we een vakantie in een vakantie  . We vinden een immense camping met pracht en praal, zwembaden, een piekfijn sanitair en leuke dingen voor de kids zoals een treintje. Een toplocatie om onze (schoon)ouders te ontmoeten én de 6e verjaardag van onze dochter te vieren! Helaas is het weer een beetje opstandig (om in Italiaanse sferen te blijven ), en is regen wederom ook deze maand regelmatig onze reisgenoot. Gelukkig is er een binnenzwembad, dus raden waar we elke dag waren.. Na 1,5 week nemen we afscheid van de ouders en zijn we echt weer toe aan kleinschalig, natuur en avontuur.

1,5 week vakantie bij “Norcenni Girasole Club”

Reünie met reisgezin “Way2Serendipity”

Onverwachts blijken we elkaar toch nog een keer te kunnen ontmoeten! Het gezin van Way2Serendipity waar we zo’n grote klik mee hebben. Zij komen vanuit Slovenië en gaan richting Nederland. Wij gooien ons idee zuid Italië-boot Albanië over boord om elkaar te treffen boven Venetië.

De ontmoeting is wederom een succes en terwijl de kids in de regen verschillende speeltuinen trotseren, kletsen wij urenlang onder de luifels, die we naar elkaar hebben toegeschoven voor beschutting tegen de nattigheid.

Een ander hoogtepunt in mei is dat we onze eerste twee reisvlogs online publiceren. Bekijk ze op Youtube Camper Family en abonneer je op ons kanaal zodat je ook de nieuwe vlogs kunt zien! We horen graag wat je ervan vindt .

Noord Italië met de camper is een succes!

Met de twee gezinnen bezoeken we Venetië, waar we een gratis privé busrit krijgen aangeboden (vlog 3). We rijden door prachtige berggebieden rond Trento en Bozen (Bolzano) en proeven van de Oosterijkachtige Tiroller vibe met sfeervolle chalets. Verder overnachten we hoog op een berg met fantastisch uitzicht en laag bij een meer in het bos met een kampvuur. Een sushi etentje mag niet ontbreken voordat we afscheid nemen.

Venetië bezoeken

Family time

Na alle ontmoetingen is het weer tijd om te bedaren met rust, reinheid en regelmaat . Zowel een aandachtig bedritueel voor de kids, als een boekje lezen in bed voor mama. Verder is het fijn om weer met elkaar als gezin dingen te doen en de laatste Italië ervaringen op te doen.

Oke, we zijn echt verliefd op noord Italië

We bezoeken een kasteelmuseum bij Bozen, slapen onder een stille skilift in een uitgestorven bergdorpje omdat hun winterseizoen voorbij is en beklimmen met onze champagnekleurige Pura Vida een 1850m hoge berg om bij de top van die skilift in de sneeuw te spelen. Tijdens de weg naar beneden krijgen we gezelschap van een paar springende hertjes .

Op weg naar het oosten komen we na de toffe Tirollerdorpjes, eerst nog langs heldergroene wateren in het dal en een half bevroren meer hoog in de bergen. Wat is het hier allemaal mooi zeg, wauw!

Rit naar Misurina meer, Italië

De laatste stop in Italië is bij Udine, waar we vullen en legen op een camperplaats, tanken, boodschappen doen en naar een speelgoedwinkel gaan voor de kids. Twee zelfs! Wat een verwennerij 

Onderweg ontmoeten we natuurlijk ook weer allerlei toffe dieren!

 • Dit lieve egeltje komt op bezoek bij ons in Italië
 • We zien een schorpioen in Slovenië
 • Lichtgevend kevertje, help wie weet de naam?
 • Dikke, dode pad
 • Na een boswandeling in Slovenië zit de hond onder de teken en Lori ook één
 • Dit lieve egeltje komt op bezoek bij ons in Italië
 • We zien een schorpioen in Slovenië

Op naar Slovenië! Sneakpeek..

Nog nét in mei rijden we Slovenië binnen, voor een knallend begin! De kleine verdwaling en omweg door de bergen vanwege een vergeten Slovenië-update, daar gelaten. Maar wat een verrassing! Vanaf de grens wanen we ons in hoge bergen en groene bossen tot zover het oog reikt. De dorpjes zijn zo netjes, mooi en schoon. De mensen zijn vriendelijk en de overnachtingen fijn. Maar dat hoor je allemaal nog in de volgende reisblog van juni 

 • Wandeling Vintgarkloof, Slovenië
 • wandeling naar Kozjak waterval, Slovenië
 • Over coole trappen
 • Langs de rivier
 • Klimmen
 • De waterval Kozjak in een grot!
 • Meer bij Tolmin, Slovenië
 • Even spieken in iemands tuin 
 • Wandeling naar Sopot waterval
 • We wandelen eerst een uur verkeerd, maar daarna vinden we ‘m 
 • Sopot, Slovenië
 • Camperplaats in het bos, Zgornja Sorica Slovenië
 • Wandeling Vintgarkloof, Slovenië
 • wandeling naar Kozjak waterval, Slovenië

Het is toch bizar dat een land in het begin zo kan tegenvallen. Of ligt dat aan ons  Zijn jullie wel eens in Italië met de camper geweest en hoe is jullie ervaring? En verder, heb je misschien nog coole hotspots of juist onbekende pareltjes die je graag wilt delen van Italië? Vul ons aan en klets gezellig mee in de reacties hieronder!

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.