Op het camperfornuisje kook ik elke dag. Na gebruik gaat er netjes een doekje overheen en omdat ik net zo mens ben als iedereen, vergeet ik per ongeluk-expres best af en toe een dagje. Helaas is ons fornuis nu ZO goor. Ik krijg het met geen mogelijkheid schoon. Ik lees verschillende tips online, maar het werkt niet of ik heb de schoonmaakmiddelen niet bij me in de camper. Tot ik kom bij waspoeder. Dé schoonmaaktip. Jawel, mijn camper gasfornuis schoonmaken lukt eindelijk en dit deel ik graag met jou! Dagdag zwarte, aangebrande vlekken.

Lees nog even terug: “De allereerste nacht als gezin, tijdens onze lange camperreis voor onbepaalde tijd door Europa”

Dagelijks je camper gasfornuis schoonmaken

Voor een normale schoonmaakbeurt van je camper gasfornuis, heb je echt geen speciale schoonmaakmiddelen nodig. Aangezien je etensrestjes en vlekken prima met een doekje of zachte spons kunt weghalen. Wil je water besparen om langer vrij te staan? Dan gebruik je gewoon het watersopje uit je afwasteil. Maar als je last hebt van hardnekkige, zwarte, ingebrande vlekken, dan lukt het zo simpel niet meer.

Natuurlijk kun je hardnekkige, zwart vlekken voorkomen als je elke dag je gasfornuis netjes bijhoudt. Maar ja…. ik heb wel leukere dingen te doen tijdens de reis, jij?  En zeker als je net begint. Tijdens onze eerste camper reisweek waren we nog zo aan het wennen en ontdekken!

Hardnekkige zwarte, ingebrande vlekken van je gasfornuis verwijderen

De meeste online tips om je camper gasfornuis schoon te maken, kan ik al gauw van mijn lijstje schrappen. Ik neem heus geen amonia of Muscle ovenreiniger mee in de camper. Je gaspitten in een beker cola leggen, klinkt als een interessante proef. Helaas heb ik nu geen cola in “huis” en bovendien heb ik geen zin om de gaspitten helemaal los te halen  Een fles azijn en allesreinigers heb ik dan wel. Poging één gaat van start en al gauw blijkt: dat werk dus niet voor die hardnekkige, aangebrande, zwarte vlekken.

TIP: Je camper gasfornuis schoonmaken met waspoeder!

Ik lees over Biotex en sponsjes. Het klinkt nuttig. Ik vind vervolgens bij een Chinees rommelwinkeltje een rvs sponsje. En daarnaast bedenk ik dat mijn eigen waspoeder (Neutral in dit geval) vast hetzelfde fungeert als de Biotex. Yes, poging twee werkt!

Ik zag zo op tegen dat boenen, pff. Maar na een uurtje intrekken van het waspoeder ging het snel los. Met het RVS sponsje druk ik niet hard, je wilt ook geen diepe krassen maken.

Nodig voor de grote schoonmaak van je camper gasfornuis:

  • Heet water
  • Waspoeder
  • (rvs) sponsje
  • Doekje

Zo verwijder je die stugge zwarte vlekken tijdens het schoonmaken van je camper gasfornuis

Strooit wat waspoeder over de hardnekkige zwarte vlekken op het gasfornuis van je camper. Gebruik een beetje heet water en een doekje voor het oplossen en verspreiden van het waspoeder. Laat het maar een beetje nattig zitten. Vervolgens laat je het een (half)uurtje intrekken. Daarna kun je met het (rvs) sponsje en heet water gaat boenen. Niet al te hard, want je wilt geen diepe krassen maken. Zeg maar doeiii zwarte aanslag.

Finishing touch?!

Wil je even patsen met een blinkend gasfornuis? Zorg dat je de zeep goed verwijdert met een doek met water. Pak een andere doek waarmee je goed kunt nadrogen. Hiermee verdwijnen ook de strepen. Tot slot gebruik je een drupje olijfolie. Met een doek of keukenrol wrijf je vervolgens de olijfolie over je gasfornuis en je laat het gewoon zitten. Blingbling!

Lees ook: “Uitgebreide tips bij de voorbereidingen van een lange camperreis”

Ik hoop dat je wat aan deze tip hebt. Heb jij andere manieren om die hardnekkige vlekken te verwijderen van je camper gasfornuis? Deel ze met ons en de andere camperaars. Je tips zijn meer dan welkom, schrijf ze in de reacties 😉

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.