Ik sta op het dak van ons huis, de boel te cleanen. We zetten haar te koop, en gaan deze fijne plek verlaten. In gedachten denk ik terug. Als je midden in een burn out zit, komt opeens dé vraag: Wat maakt mij gelukkig? Wat wil ik met mijn leven? Een paar maanden geleden gebruikte ik een bijzondere techniek: ik plantte een zaadje in mijn gedachten. En dit zaadje, bracht ons tot een aantal fundamentele keuzes..

Lees terug: “Mijn burn out fight.. is done”

Compleet leeggezogen (burn out)

Leger dan leeg, vraag ik ergens in het 5e consult aan mijn psych: “Ik hoor dat veel burn out mensen, toch hun werk verlaten. Maar ik was er altijd gelukkig. Hoe kom ik erachter wat mij écht gelukkig maakt?”. Hij is even stil en zegt dan rustig: “Stel je zelf in staat van vraag”.

Stel je zelf “in staat van vraag”

Inmiddels hebben mijn psycholoog en ik het al vaker gehad over gewoon zijn. Dat betekent, wees in het huidige moment en accepteer alles wat er is. “Stel jezelf in staat van zijn”, zei hij dan. Maar nu is het dus stel je zelf in staat van vraag. Ehm, watte? Hoe? Hij legt het me uit. En dit is wat ik er zo’n beetje uithaal. Je neemt een rustig moment voor jezelf. Eventueel pas je wat ademhalings- of meditatietechnieken toe. Dan stel je in gedachten je vraag. Vervolgens laat je het weer hup los. Allerlei geheimzinnige processen gaan in werking en dan komt je antwoord op een moment vanzelf. Ergens. Ooit. Klinkt leuk, toch? Het proberen waard 😉

Lees door: “I’m not perfect; nog genoeg duurzame doelen & groen op reis”

Mijn zaadje: Waar word ik gelukkig van?

So i did. In de tuin. Zonnetje op mijn bol. Het zal juni zijn geweest.. Ik plantte mijn zaadje in mijn gedachten: waar word ik gelukkig van? En ja! Ik wilde het dolgraag direct weten. Maar ik liet het los. Zo snel als dat het klein was. En ik ging verder met het dagelijkse dingetje.

Waar word ik gelukkig van? Van zaadje naar fundamentele keuzes..

Op verschillende momenten ontkiemde het zaadje

Er gebeurde van alles. Bizar. Australië ging door mijn hoofd. Ja, ik zou wel een tijdje op een heel bewust niveau met mijn gezin willen zijn. Los van deze rambam maatschappij. Maar is dat iets wat ik wil, wat ik voel of is het een vlucht? Het ontkiemde zaadje vuurde vooral veel nieuwe vragen op me af. Hoe is het nu eigenlijk met mijn relatie gesteld? En met mijn vriendschappen? Wat betekent ons huis voor me. Hoe zie ik het leven? Wat moet ik met het nu? Die groene lifestyle, waarom trekt dat zo aan me? Hoe kan ik mezelf zijn? Want dat kunnen, maakt gelukkig. Maar wie ben ik dan? 😉

Mijn zaadje ging groeien; actie-reactie

Mijn zaadje bracht ook allerlei actie-reactiemomenten op mijn pad. Vooral relatietechnisch. Maar ook met mensen om mij heen en op werkgebied. Ik verander. Anderen veranderen mee (of niet mee). De puzzel draait iets, waardoor alles weer een beetje moet settelen. En dat alles heeft zijn tijd nodig. En dat gaf ik het. Ik zie wel. Alles mag langzaam.

Toen kwam de allermooiste bloem tevoorschijn..

En daar ineens.. kwam de knop van de meest prachtige bloem tevoorschijn. Een pril idee. Onwerkelijk, bijna onhaalbaar. Radicaal en tegelijkertijd zo basic. Zullen we alles verkopen en een jaar op reis in een camper met het gezin door Europa? Rust, liefde en fun. Leven op het pad, in plaats van naar een eindbestemming toe. Gewoon kijken wat het ons brengt. Volledig accepteren wat is en je laten leiden door het nu. Zouden we dat (aan)kunnen? Durven? En voor mij persoonlijk: is het niet een kat-in-het-nauw sprong? Door die burn out enzo…

Lees verder: “Onze eerste nacht op reis met de camper en kids door Europa!”

Een kleine sneakpreview van ons leven straks..?

Alles over onze camperreis door Europa als gezin is te volgen op Camper Family, daarnaast volg je ons op Facebook en we maken ook toffe vlogs op Youtube. Kom je gezellig kijken?

Rustig en langzaam, zijn onze uitgangspunten. We gaan het huis verkoopklaar maken en zoveel mogelijk spullen weggeven of verkopen. Tot die tijd is ons idee, nog een idee. Ondertussen verdiepen we ons in de mogelijkheden en bekijken we of het überhaupt haalbaar is. Mijn persoonlijke doel is eerst een redelijk (maar realistisch) gedeelte opbouwen op mijn werk. Want midden in een burn out vertrekken, leek me in ieder geval niet de beste keuze 😉 Much love en tot de volgende keer. Dan vertel ik je meer! 

Lees ook: “één jaar na mijn burn out”

Dit artikel heb ik geschreven in september 2018 en heb ik later gepost, omdat ik ons plan nog even privé wilde houden 🙂 

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

1 Comment

  1. Mooi geformuleerd, van je psycholoog, geen idee waar hij het over had maar nu ik heb gelezen wat hij bedoelt zeer herkenbaar en jaaaaa…. zo gaat dat. Wat top dat je tot dit mooie resultaat bent gekomen! Ik vind het superstoer en ben benieuwd hoe het verder gaat. Ik blijf lezen in ieder geval!

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.