Iemand vragen naar zijn “burgerlijke staat”, klink niet alleen burgerlijk, maar ronduit saai! Wat is je saaiheidsstatus kun je beter vragen. Althans, zo dacht ik er altijd over. Huisje, boompje, beestje, mag ik even kotsen?

Lekker burgerlijk met dezelfde trui aan

Van die wandelstellen met dezelfde fleece trui aan. Met het hele gezin naar de tandarts. De dag doornemen tijdens het eten. Agenda’s trekken. Of deze: als iemand vraagt wat je gaat doen, antwoorden dat je dat eerst even thuis moet overleggen.

Lees ook: “Een burgerlijk wandelingetje en allemaal dode baby-eendjes.. hmm”

‘t sluipt erin, hè

Maar het sluipt erin. Want tijdens zo’n kuttig gesprek met iemand die ik al een tijdje niet heb gesproken, hoor ik mijzelf die vragen beantwoorden: ‘..Ja, 3 jaar getrouwd’. En op de volgende vraag: ‘..Nee, jaartje geleden een huis gekocht’. En verder als reactie: ‘..We hebben nu ook een dochter, ja’, om nog maar niet te beginnen over: ‘..Met de hond gaat het ook goed’. En met dichtgeknepen ogen wacht ik op die laatste vraag: Maar je bent toch pas 25 jaar…?

Je bent toch pas 25!!

Ja, inderdaad. Ja. Ik weet het. Jong enzo. Maar hey, ik ben echt gelukkig zo. Het is niet dat ik niet heb geleefd en gefeest. Ik heb een heerlijk huwelijk, een prachtige dochter. En saai? Het is maar hoe je het interpreteert. I admit, ik geniet van de avondwandelingetjes met manlief, kind en hond. Na het eten, waaronder we gezellig hebben gekletst. En dat dikke vest van m’n vent is gewoon lekker warm. Hij heeft ‘m toevallig in twee kleuren 😉 We overleggen samen de dingen, want wij zijn samen één. En echt, van de week staat onze eerste gezamenlijke tandartsafspraak.

Saai? Misschien. Maar toch, wél gelukkig. Misschien het ultieme: alles is oké, zen in het hier en nu moment.. Zie jij het ook? Confessie. Wat is het toppunt van jouw burgerlijkheid?

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

11 Comments

 1. Bij burgerlijkheid moet ik altijd denken aan een scène in Greys Anatomy. Waarin Meredith en McDreamy nadat hun kind naar bed is gebracht, al het speelgoed opruimen en zuchtend op de grond ploffen. Iets wat vaker terugkomt in dit huis dan je zou willen.
  …linda schreef als laatst…Dat zal wel druk zijn…My Profile

 2. I love burgerlijkheid hihi! Ik heb er zelf ook ooit een blogje over geschreven, hoe trots ik erop ben enzo. Ben ook nog eens een echte huismus, hoe saai kun je zijn 😛
  …Gwen schreef als laatst…Nieuwe website!My Profile

  • Lori Reply

   Wat spannend en heerlijk hè. Wanneer verwachten jullie je kindje? Er is een héél mooi foto-object op komst dus 😉

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.