Het idee achter een budgetvakantie in Nederland is om te genieten van je tijd, zonder veel geld uit te geven. En er is genoeg mogelijk!

Ook leuk: Leuke dingen om te doen tijdens regen in de vakantie met kids (onze top 10)

Wat is een budgetvakantie?

Een budgetvakantie is een vakantie waarbij je je uitgaven beperkt om binnen een bepaald budget te blijven. Daarbij ligt het er maar net aan wat je leuk vindt én wat je beschikbare budget is.

Een budgetvakantie in Nederland kan op verschillende manieren. Denk aan kamperen in plaats van een hotel, lokaal eten in plaats van in restaurants te eten en gratis activiteiten in plaats van dure attracties.

Voordelen budgetvakantie in Nederland

Een budgetvakantie in Nederland biedt veel voordelen. Je bespaart natuurlijk kosten, bijvoorbeeld op transport, accomodatie en eten. Maar je bent ook flexibel, omdat je zelf bepaalt hoe je je vakantie inplant en wat je uitgeeft. Verder geeft het ook veel verrijking omdat je meer lokale ervaringen op doet en de natuurlijke schoonheid proeft.

Ook leuk: Wat is mijn boodschappenbudget voor biologisch eten?

Tips voor een budgetvakantie in Nederland

1. Kamperen in Nederland

Kamperen is een van de meest populaire en goedkope vakantieopties in Nederland. Er zijn veel campings in Nederland met een breed scala aan faciliteiten en prijzen. Kamperen in de natuur is bijvoorbeeld een optie om kosten te besparen.

budgetvakantie in Nederland
Nivonhuis – de Bosbeek

De natuurvriendenhuizen van Nivon zijn ook érg leuk voor een budgetvakantie in Nederland.

2. Fietsvakantie

Nederland is beroemd om zijn uitgebreide netwerk van fietspaden en routes. Door te fietsen kun je het land op een ontspannen manier verkennen en ondertussen geld besparen op transportkosten en accommodatie.

ANWB heeft mooie fietsreizen in Nederland.

3. Stedentrips

Nederland heeft veel steden die perfect zijn voor een budgetvakantie. Denk aan steden zoals Utrecht, Groningen en Leiden, die allemaal gemakkelijk te voet of met de fiets te verkennen zijn. Je kunt ook kiezen voor een hostel als goedkope accommodatie-optie.

Heel cool is ook een verrassingstreinreis door Nederland. De organisatie regelt het voor je, en jij gaat op avontuur in Nederland.

4. Natuurwandelingen

Nederland heeft een aantal prachtige natuurgebieden die gratis toegankelijk zijn. Je kunt bijvoorbeeld een wandeling maken door de duinen of door het bos en genieten van de prachtige landschappen.

5. Gratis evenementen

Nederland heeft gedurende het jaar verschillende gratis evenementen, zoals festivals en tentoonstellingen. Door deze evenementen bij te wonen kun je veel plezier hebben zonder geld uit te geven.

Gratis festivals vind je op Followthebeat en gratis events op Eventbrite.

6. Bezoek lokale markten

Nederland heeft verschillende lokale markten, waar je lokale producten kunt kopen tegen betaalbare prijzen. Dit is een geweldige manier om kennis te maken met de Nederlandse cultuur en tegelijkertijd kosten te besparen op eten en drinken.

Vind ze op Hollandse Markten.

7. Maak gebruik van kortingskaarten

Er zijn verschillende kortingskaarten beschikbaar in Nederland die je kunt gebruiken om geld te besparen op attracties en vervoer. Denk bijvoorbeeld aan de Museumkaart of de OV-chipkaart.

Lees ook: Staan deze toffe kinderboeken over reizen en voertuigen al op je wishlist? (kinderboekenweek)

Veel plezier met je budgetvakantie in Nederland!

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.