Het is natuurlijk héél interessant om te kijken met welke gekke zoektermen de lezers op Mama’s Jungle terecht komen via zoekmachines.. Maar waar zit ík eigenlijk naar te surfen? In deze “Google It” TAG bekijk ik samen met jullie mijn browsegeschiedenis. Waar zocht ik de afgelopen tijd allemaal naar online? Bedankt Meisje-Eigenwijsje voor de tag inspiratie!

Lees dus ook “De gekke zoektermen” TAG. Met welke gegoogelde zoekwoorden komen lezers op Mama’s Jungle binnen?

Hoe kun je kijken in je browsegeschiedenis?

Allereerst even een kleine uitleg. Hoe kun je kijken in je browsegeschiedenis? Op mijn laptop klik ik bovenin bij opties (3 puntjes). Dan kies ik voor “Geschiedenis”. Er bestaat ook een sneltoets om je geschiedenis te bekijken: Ctrl+H. Op mijn smartphone ga ik in Chrome naar opties (wederom die 3 puntjes). Ook daar zie ik dan “geschiedenis” staan.

Tag “Google It”

Om deze Google It TAG leuk en recent te houden, bekijk ik in 2020 opnieuw mijn browsegeschiedenis. Ik kijk zowel op mijn laptop als op mijn smartphone terug in mijn geschiedenis.

1. Naar welke muziek zocht/ luisterde je als laatst?

In Google typ ik “Some people call me space cowboy”. Ik zocht inderdaad het nummer The Joker van Steve Miller Band. Ik zet ‘m bij mijn Deezer playlist. Vaak zit er dan zo’n zinnetje in mijn hoofd en wanneer ik deze intyp kom ik bij de lyrics en kan ik de artiest en titel snel achterhalen.

Ik heb trouwens een nieuw trucje op mijn telefoon (Pocophone) om muziek op te zoeken. Wanneer ik een leuk nummer op de radio hoor en de artiest niet weet, dan houd ik mijn telefoon bij de muziek terwijl ik het middelste rondje onderin ingedrukt houd. Google Assistent vertelt me dan welk nummer het is 🙂

2. Wat is je laatst bekeken video of vlog?

De laatste video die keek is een serie van Grey’s Anatomy via Videoland. Dit is zo’n beetje mijn nieuwe avondritueel, de laatste tijd 😉 Vlogs kijk ik zelf nauwelijks. Wel kijk ik regelmatig naar de stories van mijn Instagram vrienden.

3. Welk blogartikel las je vóór deze Google It TAG?

Qua blogs las ik vanochtend in bed “Alle ballen in de lucht” van Spaarmoeder.

4. Shopping: waar zocht je naar en wat is je laatste aankoop?

Ik zoek naar Havaianas slippers voor mijn dochter (specifieke eisen, ja!). Maar ik moet nog even wachten op haar keuze en goedkeuring. Verder bestelde ik een cadeautje voor mijn vriend.

5. Wat is je laatst gestelde vraag aan Google (hele zoekzin)?

Oké serieus. Ik typte: “Afval plastic handschoenen mondkapjes” op Google. De nieuwe plastic flesjes in de bosjes, met die Corona crisis nu. Ik was benieuwd of daar al iets over geschreven is. Misschien tijd voor een persoonlijke prikactie in de straten en/of een nieuw blogartikel. Daarnaast zocht ik naar Lijst met leuke TAGS. Hoe toepasselijk 😉

handschoenen mondkapje Google IT TAG

Nog even de highlights uit het oorspronkelijke “Google It” artikel (2014)

Om alles zo lukraak weg te halen, vond ik ook zonde. Daarom kun je hieronder nog even terugkijken in mijn browsegeschiedenis in juli 2014!

 • Muziek: ik luisterde naar Azonto en zoek het nummer Gold Skies op. Verder staat de radio app op funX, my favorite!
 • Boeken: ik bestel een paar nieuwe boeken voor de vakantie: De belofte van Pisa, Dinsdagvrouwen en Gifvrij.
 • Shoppen: ik ben op zoek naar leuke loopautootjes. Verder bekijk ik de bonus aanbiedingen bij de AH en ik zoek naar een leuk Pandora cadeau voor mijn moeder. Oja, ik zoek ook nog even op wat een vingertandenborstel is, op advies van blogger “Mama’s Goud”. Verder een beetje eco dingen neuzen op webshops zoals Big Green Smile en mijzelf ervan kunnen weerhouden wat te kopen. Ik zoek ook een eco speen voor in een kraamkado pakket.
 • Bloggen: ik bewerk mijn eigen blogafbeeldingen op Picmonkey en via Bloglovin’ lees ik bij Kelly over haar ochtendroutine. Ook lees ik bij haar de 9 tot 5 rubriek vol interesse, aangezien ik mijn verhaal (mijn werk als Huidtherapeut) ook had ingestuurd voor de gein. En ik bekijk de trouwdag van Rosie. Ook deze blog over gezonde bbq vind ik leuk. Verder duik ik in de ingrediënten van babyproduct Naïf voor een eigen artikel.
 • Persoonlijk: ik doe wat Albelli inspiratie op voor mijn fotoboek 2014, en jaarboek 2 van kleine Jet. En blijkbaar zocht ik naar een synoniem voor “strategie”. Vraag me effe niet waarom, ik denk voor mijn werk. Verder lees ik nog over bieslook, peterselie, rucola en courgettes. Drie keer raden wat ik in mijn tuin heb gedaan deze dag. Tot slot luistert de kleine dame nog gezellig eventjes naar babytv liedjes.

De Google It TAG overnemen?

Heb jij een blog en wil je deze leuke Google It TAG overnemen? Ik heb ‘m iets veranderd, dus je kunt de vragen in dit artikel kopiëren of ervoor kiezen om het net als bij Meisje-Eigenwijsje in A-B-C vorm te doen. Kopieer hieronder de vragen:

 1. Naar welke muziek zocht/ luisterde je als laatst?
 2. Wat is je laatst bekeken video of vlog?
 3. Welk blogartikel las je vóór deze Google It TAG?
 4. Shopping: waar zocht je naar en wat is je laatste aankoop?
 5. Wat is je laatst gestelde vraag aan Google (hele zoekzin)?

Op welke website zat jij te kijken vlak voordat je dit artikel hier kwam lezen?

Update 2020 / Afbeelding: Pixabay

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (4) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

5 Comments

 1. Leuk geschreven weer <3 Wat grappig die google Tag. Ik heb teveel gegoogled, dus durf niet te kijken (shopping shopping shopping ;-))

 2. Leuk, zo’n overzichtje aan de hand van je zoekgeschiedenis. Wat betreft naif, ja er zit parfum in maar daar hebben ze goed over nagedacht. Dit is allergeen vrij en getest, iets wat bij bijvoorbeeld lavendel, rozen of wat voor extract niet het geval is. En voor veel baby’s schadelijk is, ook al is dat wel natuurlijk. Je kan ze wel een mailtje sturen daarover, id namelijk een zeer bewuste keuze.
  …linda schreef als laatst…Dagje op pad zonder kinderenMy Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.