Een broodloze lunch is lekker en gezond, maar vooral eens even wat anders. Het kost soms enige tijd of voorbereiding maar dan heb je ook wat. Mijn tip is om op zondag tijdens het koken extra te koken. Je staat dan toch in de keuken. Of kies voor een makkelijk recept. Het is fijn om brood af te wisselen, maar soms ontbreekt de inspiratie 😉 Daarom deel ik hierbij mijn 5 favoriete broodloze lunch recepten.

Gezonde shop tips voor noten, zaden, pitten en superfoods

Broodloze lunch recepten tips

Restjes zijn altijd lekker als lunch of om te verwerken in een broodloze lunch. Naast eet-afwisseling is een ander voordeel dat je in een broodloze lunch lekker veel groenten of fruit kunt verwerken. Of “verstoppen” voor kleine kieskeurige kindertjes 😉

1. Eimuffins

Eimuffins zijn easy om te maken. Je lunch is echt een feestje. En smakelijk is dit hartige hapje absoluut! Door de groenterestjes te gebruiken voorkom je voedselverspilling. Op mijn instagram postte ik eimuffins van cherry tomaat, mozarella, olijven, grof zeezout en kruiden. Onze kleine vond het heerlijk en ook manlief was blij met deze eimuffins als lunch op werk.

2. Pompoensoep

Soepen doen het altijd goed als broodloze lunch. Ook in een soep, zoals pompoensoep, kun je prima je groenterestjes kwijt. Ideaal voor moeilijke etertjes. Wist je dat je ook prima sesamzaadjes of hennepzaadjes door een soep kan pureren? Maak een volle lading als zondagse maaltijd, zet een bakje apart voor maandag en vries een extra portie in voor een dag waarop je een keertje inspiratieloos bent. Of geen zin had om je broodloze lunch voor te bereiden.

3. Wraps of pannenkoeken

Heb je zin in zoet of hartig? Een hartige wrap vul je lekker met gehakt en maïs en bestrooi je met kurkuma. Of kies de vega variant met mango, cashewnoten en spinazie. Ben je meer in een zoete stemming? Bak dan banaan pannenkoekjes, vul deze met rozijnen, bessen of appel en bestrooi met wat kaneel. Of bekijk deze heerlijke speltwrap.

4. Havermout brood & pompoenbrood

Waar ik nu al helemaal fan van ben is het havermout brood! Deze is met geitenkaas en gewoon verrukelijk. Zonder geitenkaas kun je ‘m ook maken, met bijvoorbeeld kaneel. En voor dit suikervrije pompoenbrood werd ik op het idee gebracht door mijn moeder. Zeker iets dat ik wil gaan maken!

5. Maak je eigen crackers

Het maken van je eigen crackers is te simpel voor woorden. Je maak je een papje van allerlei nootjes en zaden met water en kokosolie. Dit maak je plat op een ovenplaat en afbakken maar. Er zijn zoveel varianten, zoals speltcrackers of deze lijnzaad crackers! Superlekker op je cracker: ei en avocado met wat peper. Of kruidenkaas met zalm.

Andere recepten op Mama’s Jungle

Meer jummie inspiratie? Hierbij een paar leuke recepten suggesties op Mama’s Jungle!

Mmmm..! Loopt het water je al in de mond van deze recepten?

Bij mij wel hoor. Veel plezier bij het maken van de recepten. Deel je ervaring en praat mee in de reacties. En vind je een bepaald gerecht echt een aanvulling voor deze rubriek? Vertel het in de reacties hieronder en zie het in een volgende Recepten Variatie terug.

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

3 Reacties

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.