“Huh, geef je nu nog stééds borstvoeding?”, “Is dat nu nog nodig dan?”, “Vind je dat niet vervelend worden?” of die van “Eet ze nog niet dan?”. Waarom ik nu nog borstvoeding geef? Ik weet het wel.. maar veel anderen niet. Borstvoeding na 1 jaar. Hoe gaat dat?

Waarom geef ik “nog steeds” borstvoeding na 1 jaar?

Afijn, hierbij dus een lijstje waarom ik (=persoonlijke mening) nog steeds borstvoeding geef na 1 jaar.

 1. Borstvoeding ervaar ik nog steeds als puur en gemakkelijk. Mijn borsten lekken al lang niet meer, geen zoogkompressen nodig. Eerlijk gezegd wordt het na 9 maanden voeden alleen nog maar meer makkelijk. Persoonlijk ervaar ik de eerste 3 maanden als het ‘moeilijkst’.
 2. Nog steeds goedkoop. Het kost namelijk gratis. I Like.
 3. Ondanks de borstvoeding, voel ik mij nog steeds 100% vrouwelijk en ik ben ook nog steeds tevreden met du la boobies. Dat zie ik allemaal echt los van elkaar, als je snapt wat ik bedoel 🙂
 4. Ook na het eerste jaar een extra dosis superfood voor de uk-in-de-groei. Gezond, goed voor de afweer, blablabla je snapt ‘m wel.
 5. Wel de lusten, niet de lasten. En de lasten, dat is het kolven! Dat hoefde ik na 9 maanden niet meer te doen, de productie is stabiel en ik heb geen last van stuwing of iets dergelijks.
 6. Rust & relax. Een momentje voor onszelf. Even quality-time.

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

7 Reacties

 1. Kimberly Vanrobays Reageren

  Wat leuk om jullie reacties te lezen! Deze week ben ik officieel een ‘langvoedster’ geworden; de kaap van 1 jaar haha. Het is mijn derde kindje en bij mijn eerste twee was ik na 6 maanden gestopt, waar ik eigenlijk achteraf spijt van had. Nu wilde ik na zes maand nog wat doorgaan omdat Ralph een fervente flesweigeraar is. Nu begin ik wel te twijfelen om nog door te gaan. Ik ben eigenlijk verrast dat ik al een jaar borstvoeding geef. Ik laat Ralph wel enkel nog in mijn bed gezellig drinken, iedere morgen en avond. Wel geef ik hem ’s avonds nog een extra warme maaltijd, anders slaapt hij niet door. Verder voed ik hem wat bij met de biologische geitenmelk Nannycare, waarvan ik een schepje in zijn groeten- en fruitpap meng.Is trouwens een uitstekend alternatief voor die ‘plastiekmelk’ uit de apotheek.
  Ik vind het eigenlijk best moeilijk om met negatieve reacties op mijn borstvoeding om te gaan. Vooral mijn collega’s op het werk en familie snappen niet wat het nut ervan nog is. Mijn man echter vindt het goed dat ik er nog eventjes mee door ga. Het is precies of ikzelf de stap niet durf te zetten om te stoppen. Eigenlijk hoop ik dat het zichzelf gaat uitwijzen. De natuur zit mooi in elkaar, ik laat het nog even op zijn beloop en onze klein ventje kan er maar wel bij varen. Groetjes,
  Kimberly

 2. Wat fijn dat het nog steeds zo goed gaat! Ik zie ook alleen maar voordelen 🙂 Ik heb alledrie mijn zoontjes langer dan een jaar gevoed, de jongste is vorige week pas een jaar geworden en voed ik dus nog steeds.

  Lekker mee door gaan hoor!

 3. Wat goed van je! Het is echt het beste voor je baby!
  Mijn oudste heb ik ook ruim een jaar gevoed. Bij mijn jongste lukte echter niks. Terwijl ik zo graag wilde! Ik ben veel te lang door gegaan met proberen. Uiteindelijk was ik zo ziek dat ik wel moest stoppen. Ik heb het lang niet kunnen vertellen zonder te huilen. Gelukkig zie ik nu dat de band met mn oudste of jongste echt niet anders is. Ze komt er zo ook wel. Maar wat had ik het haar graag gegeven!
  …Julia schreef als laatst…Zelf maken: KinderkapstokMy Profile

 4. Wat fijn dat je nog borstvoeding geeft, hartstikke goed! Lijkt me heerlijk als je in zo’n makkelijk stadium zit waar het gewoon een fijn moment tussen jullie twee is waarbij Lieve het beste krijgt dat er is.
  …Arcadia schreef als laatst…MamabloggersMy Profile

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.