Nog steeds kolf ik vrolijk door op mijn werk. Want die productie? Die produceert óók vrolijk door. Gelukkig 🙂 Op mijn werk zijn ze het inmiddels wel gewend. Ik krijg gelukkig geen rare of onvriendelijke reacties. In het begin natuurlijk wel het welbekende grapje, of ik me geen melkkoe voel..! Maar de grapjes vervagen en de interesse is blijkbaar toch gewekt. Ik krijg leuke vragen.

Kindje minder ziek bij borstvoeding?

Of ik merk dat ze daardoor minder ziek is? vroeg men laatst uit oprechte interesse in zo’n borstvoedingsgesprek.

Lees ook: “hoe ik mijn kindjes verzorg bij hoesten, proesten en niezen”

Ja, eigenlijk merk ik dat wel. Ik heb slechts 2 dagen (van de 10 maanden) vrij moeten nemen omdat babygirl echt ziek was. Op een snot(crèche)neus na, is er nooit iets aan het handje. Ook eet ze hartstikke goed met de pot mee. Zou dat komen door de ‘verschillende’ smaakjes die borstvoeding geeft? Ach, het is natuurlijk lastig te zeggen of het daadwerkelijk te danken is aan de borstvoeding, maar het is in ieder geval hartstikke positief allemaal.

Dus zodoende. Ik kolfde vrolijk 2x in de baas zijn tijd tot de leeftijd 9 maanden. En daarna kolf vrolijk 1x in mijn eigen tijd. Vervelend? Lastig? Nee, hoor. Laat mij maar lekker een half uurtje zitten. En een melkkoe? Ook nope. Noem mij maar gewoon een vrolijke mama koe 🙂

borstvoeding melkkoe

Koeien willen weidemelk

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

4 Comments

  1. Hihi, ik heb tot aan 12 maanden 1x per dag gekolfd (nou ja, tot aan 8 maanden 2x), vond het heerlijk: even een momentje voor mezelf. Ik kreeg wel eens commentaar op mijn dopper waterfles die op mijn bureau stond – of dat mijn kolf was 😉 Heb ik zelfs nog over geblogd haha, vond het zo’n leuke opmerking!
    …Gwen schreef als laatst…Lief Dagboek #13My Profile

  2. Fijn hoor. Toen ik nog werkte deden ze er erg moeilijk over het kolven. Gevolg, de borstvoeding liep terug. nu kan ik gelukkig gewoon borstvoeding blijven geven. Het oppaskindje krijgt ook nog bv. Fijn hoor om zo te zien dat ze op een loopneus na niet ziek is geweest.
    …linda schreef als laatst…1 april, kikker in je bilMy Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.