Lekker in bad gespeeld, pyjamaatje aan, tandjes gepoetst. Mijn bijna twee jarige dreumes zit op mijn schoot in de lekkere stoel op haar kamer. Terwijl ze wijst en prikt naar mijn borsten zegt ze liefjes: “ie-eh”, “ie-eh”. Een soort combinatie van “drinken” en “tieten” – ik weet het nog steeds niet. Ik klap mijn bh iets om ver – die lelijke voedingsbh’s al lang de deur uitgedaan. Ze pakt mijn warme borst beet en drinkt wat. Komt tot rust. Aait zachtjes over mijn borst, mijn hals, mijn wang. Haar oogjes zien er moe uit. Ze ziet er tevreden uit, overtuigt veilig. Geborgen. Of zo iets. Ik sta ook even stil. In gedachte. Voor mij was het ook een lange dag. Ik kom ook tot rust. Ik lach even om mijn eigen hypocrietheid, 2 jaar borstvoeden. No way, dat kon ik me echt niet voorstellen. En dan zeg ik het nog beschaafd. Maar dus toch wel.

Lees ook: “Een dikke, vette box aan de borstvoedingsmama

2 jaar borstvoeden / Borstvoeding dreumes

Wat moet je je er dan bij voorstellen? Borstvoeding met twee jaar? Nou, ehm gewoon.

Een dreumes doet gewoon. Groeit gewoon. Eet gewoon. Drinkt gewoon. Speelt gewoon. Is vervelend gewoon. Ontdekt gewoon. Schijt gewoon en boert gewoon. Brabbelt gewoon. Valt gewoon. Wilt wel gewoon. Wilt toch niet gewoon. Slaapt gewoon. Slaapt soms niet gewoon. Heeft behoeften en wensen, gewoon.

En na zo’n gewone drukke dag – of soms gewoon een rustige, heeft ze behoefte aan mama’s borst. Gewoon. Of om wat voor reden ook. En als moeders er ook oké mee is, dan is er toch eigenlijk niks raars? Maar gewoon een fijn momentje samen.

Ook leuk: “Wat vond ‘ie er nou echt van! (papaborstvoeding TAG)

Hoe vaak voeden met 2 jaar?

En voor de alleswillenweters (zoals ikzelf bijvoorbeeld – aangenaam) komt dat concreet neer op één borstvoedingsmomentje voor het slapen gaan en als ik vrij ben, een ochtendmomentje om samen langzaam wakker te worden. En soms.. gewoon een keertje extra.

Liefs van een gelukkig #teamborstvoeding

2 jaar borstvoeden dreumes

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

5 Reacties

 1. Wat heerlijk dat je dit momentje nog steeds samen hebt. Ik voed mijn inmiddels bijna twee jaar oude zoontje ook nog steeds en geniet er volop van. Behalve ’s nachts, dan geniet ik echt minder 🙂 en het commentaar… ook daar kan ik kriebelig van worden

 2. Ik vind het fijn dat er meer mama’s schrijven over langvoeden. Het is eigenlijk bizar dat zoiets natuurlijks als ‘raar’ wordt gezien door veel mensen. Stiekem hoop ik dat er meer bekendheid aan geven een van de stimulansen zal zijn om het weer wat te normaliseren.
  …Madelon schreef als laatst…5x Luxe Mama SieradenMy Profile

 3. Fijn toch, en helemaal niet raar hoor. Ik gaf mijn dochter BV tot ze één jaar was. Ik had best wel langer willen doorgaan, maar haar scherpe bijt-tandjes maakten dat de lol er snel af was 😉
  Bij mijn jongste kind kon ik maar BV geven tot hij vijf maanden was. Ik moest hem zelfs al bijvoeden met flesvoeding vanaf hij 3 maandjes was. Ik vond dat heel erg, maar hij kwam echt onvoldoende bij met de BV alleen…
  Ik zag eens een vrouw die haar kind van 6 jaar nog BV gaf: toegeven, dat vond ik wel wat raar.
  …Miss Milla at Home schreef als laatst…Hoe eerlijk moet een blogger zijn?My Profile

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.