Ik doe voor mijn werk als Huidtherapeut een zeer interessante masterclass over Cosmetische Ingrediënten. Tijdens deze scholing leer ik commerciële huidproducten analyseren. En jeetje! Wat wordt er een hoop troep verkocht en onzin verkondigd. Het zet mij aan het denken over de invloed van marketing in de beauty én gezondheidszorg. Onze gezondheidszorg lijkt soms zelf wel ziek.. Mijn docent knikt en raadt mij het volgende boek aan: “Censuur: Wat u niet mag weten over uw gezondheid” van Dr. Lenkei. En hier wil ik je graag over vertellen omdat dit boek mijn ogen enorm heeft geopend. Ik ben echt anders naar ziekte en gezondheid gaan kijken, met meer verantwoordelijkheid voor mijn eigen leven.

Lees ook: “Lastig..! Mijn beauty-grenzen combineren als moeder en als huidtherapeut

Censuur: wat u NIET mag weten over uw gezondheid (BOEK REVIEW)

Waar gaat het boek Censuur van Dr. Lenkei over?

Het boek stelt kritische vragen over de gezondheidszorg, maar leest tegelijkertijd lekker weg. Wie vormt eigenlijk onze opvattingen over gezondheid? En waarom denken dokters vooral in (geneesmiddelen)symptoombestrijding en niet in het aanpakken van de oorzaak (zoals de basis der mensheid: gezonde voeding)? Ook gaat het boek over ziektes als ADHD en hoe de winst buitengewoon explosief groeide met het op de markt brengen van Ritalin. Verder lees ik over ziekmakers uit de omgeving zoals pesticiden en het “geheim” van vitaminen en mineralen.

censuur - wat u niet mag weten over uw gezondheid Dr Lenkei
Waar kun je Censuur van Dr. Lenkei kopen?

!!! Helaas wordt dit boek sinds november 2020 niet meer verkocht. Probeer 'm tweedehands op Marktplaats te kopen of bewaar je zoekopdracht, zodat je een mailtje krijgt wanneer het boek wordt aangeboden. Of zoek tweedehands via Bol.com.
Je kunt ook in de bieb zoeken. 

Over Dr. Lenkei

Dr. Gábor Lenkei haalde in 1986 zijn diploma geneeskunde en erkende na 6 jaar in het vak dat wat wij vandaag gezondheidszorg noemen, niets te maken heeft met echte gezondheid. Hij richtte vervolgens zijn aandacht op gezondheid die te maken heeft met beschermen en herstellen, waardoor hij zich specialiseerde in het bereiken van een hogere gezondheid en levenskwaliteit.

Conclusie / mijn ervaring

Tijdens het lezen heb ik veel geknikt en de inhoud gaf me inzichten in de (zieke) relatie tussen marketing en gezondheid. Zelf zit ik natuurlijk ook in een soort “zoektocht” naar gezondheid, geluk en een liefdevolle bedrage in dit leven. Ik vind het daarom mooi om over dit soort visies te lezen. Wat het mij ook heeft opgeleverd, is een kritische blik naar de commerciële gezondheidszorg.

Mijn enige puntje van opmerking bij dit boek is dat Dr. Lenkei zelf een vitamine shop heeft (waarover je in het eind van het boek kunt lezen) en tja.. dan heb je nét een kritische blik op commerciële gezondheidszorg ontwikkeld ;-). Kortom, veel stuff to think about!

boekreview censuur
Pin op Pinterest

Ken jij nog andere “eye openers” zoals Censuur over marketing, misleiding, beïnvloeding en gezondheidszorg? Wil je deze met mij delen in de reacties? dankjewel!

Laatste update 2021, afbeelding: Pixabay, bol.com

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

2 Reacties

  1. Ypie Samplonius Reageren

    Lori Je kunt ook het boek “Dodelijke Medicijnen en de georganiseerde MISDAAD” van klokkenluider Peter C. Gotzsche misschien eens lezen? Wordt ook nog wel eens te koop aangeboden op bv Marktplaats of boeken verkoop site. Het boek van Gabor Lenkei waar jij over schrijft heb ik ook. Zoals je zegt: Inderdaad en Eyeopener!!

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.