Dan heb je al ruim een jaar een eigen blog en dan ga je nadenken, moet ik mijn blog verbeteren? Wat wil ik hiermee eigenlijk bereiken? En waarom ben ik de blog begonnen? Ik vind het heel leuk om artikelen te schrijven, maar dan dat alles op de achtergrond.. SEO, meta, blogdoelen, meer reacties of unieke bezoekers. Wat moet ik ermee. En daarbij, zijn mensen wel betrokken bij mijn persoonlijke verhalen, vinden ze het wel leuk om te lezen over mijn moederperikelen of om mijn “eco reis” te volgen? Ben ik wel bijzonder of uniek genoeg?

Blog verbeteren & blogreflectie

Het allerbelangrijkste: vind ik het leuk om deze dingen te schrijven en delen? Daar zeg ik volmondig ja op! Maar laten we even reflecteren en concretiseren (zelfreflectie to the max dankzij het fijne HBO). Ik ben een beetje losse-flodderig hier op MJ en mijn doel voor ogen kwijt. Ja logisch, ik had geeneens een blogdoel.

Daar ben ik verder over gaan peinzen en denken. En kwam direct tot een fijn inzicht qua mijn onzekerheid/ angst om iets “stoms” te posten. Maar eerst de analyse.

Waarom blog ik?

Ik blog omdat ik merk dat ik zelf heel anders ben gaan denken en doen sinds ik moeder ben. Dat is een interessant gegeven omdat ik dacht dat ik mijzelf zo onderhand wel had uitgevogeld. Dat opnieuw ontrafelen van mijzelf, die moederschapsavonturen en mijn “nieuwe” interesses zoals de belangstelling in bewust leven en gezond eten deel ik graag met jullie. Hoe zich dat allemaal ontwikkeld en wat daarvan interessant of inspirerend is voor jou.

Met mijn artikelen hoop ik “reacties uit te lokken” waarin moeders aangeven zich te herkennen of gesteund te voelen, maar zeker ook de joh ik doe het juist heel anders omdat.. reacties. Juist die laatste reacties houden mij weer alert omdat ik altijd zo benieuwd ben naar hoe “anderen” het zien of doen. En dan met name waarom.

Ik  hoop dat het niet al te diepzinnig overkomt. Het heeft me aardig wat uurtjes gekost dit zo concreet te bedenken en dan óók nog te verwoorden op ‘t computer papier.

Voor wie blog ik?

Ik blog met name voor moeders die zoeken naar herkenning en inspiratie of die net als ik geïnteresseerd zijn in hoe “anderen” er dan tegen aan kijken en waarom. Lezers die plezier beleven aan bewuste, duurzame en gezonde feitjes en dingetjes. Die wellicht ook op hun manier bezig zijn met een zoektocht (naar zichzelf, naar het leven). Gewoon ook de denkers onder ons – denk ik. Geïnteresseerd in een betere wereld en meer “toenadering” naar elkaar in het algemeen. De lieve lieverds onder ons. Maar ook de doelgerichte en de doeners.

Blog verbeteren

Dus ja. Ik wil mijn blog verbeteren. En ja, daarvoor heb ik blog doelen nodig waarin duidelijk wordt wat ik wil bereiken. En ja, ik ben bijzonder genoeg. Om terug te komen op mijn inzicht. Nu ik mijn doelgroep wat meer voor ogen heb ben ik niet meer zo bang om af te gaan. Want mijn geminimaliseerde kledinggarderobe toon ik niet voor de fasionista’s. Die vinden dat inderdaad allemaal niet zo hip. Ik schrijf voor jou. Omdat jij het wel interessant vindt om te weten hoe iemand “duurzaam” bezig is met een voor haar “betere wereld”.

Morgen kom ik terug met mijn concrete blogdoelen, anders werd dit wel een erg lang verhaal. Dan laat ik meteen het opzetje van mijn nieuwe (eigen gemaakte) logo zien.

Ik weet dat er lezers tussen zitten die ook al ruim een jaar bezig zijn met bloggen (superleuk), welke behoeftes heb jij qua het verbeteren van je eigen blog of ben je ook niet zo van al “het gedoe” op de achtergrond? Hebben de seo kenners nog leuke tips voor mij? En hoe staat het met jou als beginnende blogger, denk jij al na over dit soort dingen?

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

8 Comments

 1. Ik had deze nog open staan om te reageren, maar was er nog niet aan toegekomen. Ik stel mezelf wel blogdoelen, zo wil ik nu toewerken naar de 1000 uniek per dag. Maar niet ten koste van alles. Ik steek best veel tijd in het bloggen omdat ik het zo leuk vind, maar het moet wel leuk blijven. Tips als het gaat om seo; de belangrijkste is gebruik de plugin seo bij yoast. Die heeft mij een enorme boost gegeven. Verder schrijf ik over de dingen waar ik over wil schrijven en niet perse populair zijn.
  …Linda schreef als laatst…Veilig op de fietsMy Profile

 2. Onzekerheid overvalt mij nog regelmatig. En soms heb ik last van overmoed 🙂
  De kapstok waarmee ik een blog begon was het kastje-per-dag project, maar eigenlijk was en stiekem een manier om contact te maken met anderen. Met gelijkgestemden, met andere kritische denkers die net wat verder kijken en de oppervlakte.
  Ik herken me er in hoe het moederschap je kijk op de wereld heeft veranderd.

  Soms verdiep ik me in seo en statistieken, want heimelijk ben ik wel gevoelig voor bezoekersaantallen 😉
  Ik ben wel zelfkritisch op wat ik plaats, het gaat om mijn persoonlijke ervaringen, maar ik probeer het te formuleren op een manier waarop niemand er aanstoot aan kan nemen, maar er door geïnspireerd raakt.
  Concrete doelen heb ik niet, maar ja, ik heb dan ook geen HBO opleiding gevolgd 🙂

  It’s a jungle out there……
  …Anita schreef als laatst…Een kastje per dag: opruimen nieuwe stijlMy Profile

  • Lori Reply

   En ik zat bij jou te neuzen en neuzen.. 15 blogs onderhouden?! Diep respect (en een buiging 😉 )

 3. Mooi dat je er zo bewust mee bezig bent en het perfect kan verwoorden. Ik blog iets langer dan een jaar en ben er ook soms mee bezig. Nu wat minder ivm zwangerschap maar het is nooit verkeerd om blogdoelen te analyseren.
  …Saskia schreef als laatst…Miskopen!My Profile

 4. Herkenbaar allemaal hoor, wat je daar schrijft. Ik ben ook helemaal niet bezig met SEO enzo (hihi… ik weet amper wat dat is). Ik verbaas me er nog altijd over dat er mensen zijn die mijn schrijfsels interessant genoeg vinden om te lezen 😉
  Ik worstel vooral met het feit dat ik er momenteel niet toe kom om regelmatig iets te posten. Ik wil niet elke dag iets posten ‘om te posten’. Ik wil vooral streven naar een kwalitatieve inhoud (niet à la: ik heb vandaag een wasje gedraaid en gestofzuigd), waar anderen mogelijk ook iets aan hebben.
  Ik vind de invalshoek van jouw blog wel erg interessant: verfrissend om een blog te lezen van iemand zonder dat ‘geitenwollen sokken’ imago, maar toch heel bewust bezig met duurzaamheid. Van beauty en fashionblogs is het net immers al oververzadigd.
  …Miss Milla at Home schreef als laatst…Soms is het makkelijker om van dieren te houden dan van mensen.My Profile

  • Lori Reply

   Thanks 🙂 leuk om te horen. En inderdaad, je wilt dan gewoon iets meer diepgang. Al kunnen soms blogjes over de dagelijkse dingen ook heel leuk/ herkenbaar/ grappig geschreven worden.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.