Dat uitzoeken waarom je blogt en voor wie je blogt vond ik erg verhelderen. Nu de moeilijke vraag: wat zijn je blog doelen? Meer lezers, meer reacties. Is dat dan het uiteindelijke doel vraag ik mijzelf af?

Kleine haalbare blog doelen

Ik ben nog niet tevreden over de uitstraling en de layout. Ik wil een frisse, maar toch strakke uitstraling met een witte achtergrond en groene accenten. Het mag speels zijn maar niet te veel afleiden van de tekst. Een mooi, herkenbaar logo hoort er ook bij en vind ik belangrijk. Zoiets als dit?

blog doelen

Verder wil ik mij ontwikkeling op het gebied van fotografie. Ik hoef geen pro te worden, maar ik wil wel mooie, ondersteunende foto’s bij mijn artikelen. Laten we eerlijk zijn, dat spreekt dan toch veel meer?

Inhoudelijk ga ik nu nog meer “voor mijzelf”. Niet te veel twijfelen of bang zijn iets “stoms” te posten. Schrijven met een “echt persoon” in gedachte tegen wie ik het heb – jij dus ;-). Ook wil ik de persoonlijke en informatieve blogs scheiden zodat elk bericht een duidelijk doel heeft.

Op de achtergrond speelt ook structuur een rol. Duidelijke categorieën, duidelijke titels en trefwoorden. Inderdaad, de seo waar elke blogger vroeg of laat mee te maken krijgt. Eerlijk, door het lezen over seo ben ik er ook van overtuigt. Je blogt toch ook omdat je gelezen wilt worden? Dan mag je best moeite doen zodat de lezer jou ook kan vinden.

Het “grotere” blog doel

Mijn hoofddoel is simpel: het plezier hebben in het schrijven over nieuwe avonturen in het moederschap en over de ontdekkingen op duurzaam gebied/gezondheid en op zo’n manier schrijven dat jij je uitgenodigd voelt om ook je mening te geven.

Zo lang dat blijft, ben ik helemaal okay! Meer lezers en meer reacties zullen de “meetbare” resultaten zijn. Een groeiende blog is dan toch wel de kroon op je werk, nietwaar?

Achter de schermen

Jaja, stiekem achter de schermen ben ik al druk aan de slag. Gaan met die banaan! Knutselen aan layouts en het logo. De categorieën wat meer structuur geven en de seo hier en daar aanpassen om hier wat feeling voor te krijgen. Uiteindelijk die gebroken linkjes fixen. Het is wel een hoop werk en ik vind dat allemaal niet zo leuk. Hopelijk ben ik snel tevreden en kan ik weer verder met datgeen wat ik ECHT leuk vind. Blogjes schrijven!

Wat is eigenlijk jouw specifieke blogdoel? Of heb jij liever wat meer kleinere blog doelen?

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (4) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

3 Comments

 1. Ja die header in je blog vind ik heel gaaf! Past er ook echt bij 😀
  En ik lees hier graag, al reageer ik echt bijna nooit, sorry.. Maar het reageren kost gewoon zoveel meer tijd.. Omdat ik bij iedereen wil reageren!
  Dus nu ga ik voortaan gewoon 1 dag uitkiezen waarop ik iedereen langs ga en echt aandacht geef 😉
  Ik vind het heerlijk hoe ik hier inderdaad op een pure eerlijke blog terecht kom. Je kunt zien dat je echt geeft om wat je schrijft en daar hou ik van, ga zo door!
  …Nicole schreef als laatst…Persoonlijk: mijn angstMy Profile

  • Lori Reply

   you’re right! Ik moet dat ook doen, wat meer reageren. *neem het me nu heilig voor.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.