In de vakantie zijn wij met ons samengestelde gezin uit eten geweest bij een biologisch en duurzaam restaurant: Gys in Utrecht. Drie stuiterende kinderen en gezond eten, maar dan buiten de deur. Hoe was dit restaurant en is het een aanrader?

Lees ook: Leuke activiteiten voor kinderen om gezond te blijven (i.p.v. schermpjes)

Biologisch uit eten

Uit eten gaan vind ik een leuke manier om wat quality time met elkaar door te brengen. Er hangt alleen wel altijd een prijskaartje aan en omdat ik zelf ook graag gezond kook, moet het wel de moeite waard zijn.

Ik vind het daarom belangrijk dat het eten (natuurlijk) lekker is, maar het moet ook gezond zijn en ik vind de ervaring en vibe belangrijk. Hoe cool is dan om biologisch uit eten te gaan in duurzaam restaurant, zoals Gys in Utrecht?!

Uit eten met de kinderen

Naar een restaurant gaan met kinderen, geeft daarbij nog een extra uitdaging. Lukt het lange stil zitten wel vandaag? En gaan ze het wel lusten?

Iedere ouder weet, als de kinderen het naar de zin hebben, dan jij ook. Maar anders… 😅

Biologisch uit eten met kinderen - ervaring Gys Utrecht

Biologisch en duurzaam restaurant Gys

Gys zit op twee locaties in Utrecht en serveert 100% biologisch eten. Ze maken zoveel mogelijk zelf, plantaardig en halen hun producten lokaal. Gys maakt bijvoorbeeld zelf hun limonade en schenkt geen Fristi, Fanta etc.

Maar hun visie reikt verder. Zo is de inrichting gemaakt met spullen van de kringloop. Het gebruikte hout is van FSC hout van omgevallen bomen en het schilderwerk is gedaan met duurzame verf. Zelfs de schoonmaakmiddelen, het wc papier en de tampons zijn van ecologische oorsprong.

Leuk weetje: de menukaart is gemaakt van bermafval dat wordt gevonden naast de snelweg.

Kortom, Gys is een restaurant dat zijn ecologisch visie ook echt uitdraagt en dat doet de vibe zeker ten goede! Wat mij betreft zijn zij zeker Gaia Green Award waardig.

Onze ervaring bij Gys in Utrecht, met kinderen

Er is dus geen colaatje te bestellen, dus al vanaf de start wordt je uitgedaagd om uit je comfortzone te stappen. De kinderen kiezen een heerlijke aardbeienbanaanshake en later een grapefruit limonade. En ik kies een kombucha.

Er is zoveel origineels op de kaart, dat we even goed moeten kijken. We kiezen de gerechten uit de kaders hieronder.

Biologisch uit eten - ervaring Gys Utrecht
Voorgerechten
Voorgerechten

Root, crunch & a fruity punch
Drie bereidingen van biet, kruidige crumble, granaatappel-framboos coulis, dille

Broodplankje
Cherrytomaten chutney, seizoensdip, za'atar, verse kruiden, brood

We delen het brood met de humusachtige en tomaten dips en verse kruiden. De bieten zijn smaakvol opgediend en de kids smullen van de kruimels met de granaatappel en frambozen jus. Wat is het allemaal heerijk, en gezond!

Hoofdgerechten

Italian with a twist
Crispy bieten polenta, crème van knolselderij, snijbiet, krokantje van quinoa, Parmezaanse kaas

Shroom Steak
Wilde paddenstoelen, crème van wortel en maïs, geroosterde lentegroenten, maïs crunch, chimichurri

Kipvingers maar dan anders (kind)
Gefrituurde oesterzwammen met salade en extra lekkere mayo

Gewoon lekkere balletjes (kind)
Groente balletjes met worteltjes, salade en een groen sausje

Als hoofdgerecht kies ik iets met bieten en knolselderij en mijn vriend kiest de paddenstoelensteak. We nemen er frieten bij, verse natuurlijk. Het is allemaal echt heerlijk, de smaken zijn origineel en verrassend. De moeite waard!

Biologisch uit eten - ervaring Gys Utrecht
‘Italian with a twist’

De kinderen gaan voor groenteballetjes en gefrituurde oesterzwammen. Voor dat laatste zal je niet snel kiezen als ouder voor je kind, maar zij vonden dat het allerlekkerst! Zo leuk, om biologisch uit eten te gaan met zulke originele gerechtjes.

Biologisch uit eten - review Gys Utrecht
‘Kipvingers maar dan anders’ en ‘Gewoon lekkere balletjes’

Voor de kinderen duurt het stilzitten nu te lang en tot mijn spijt slaan we het dessert over. Alleen al hierom zou ik graag nog eens terug komen, al zien de verse ontbijtjes, lunch en high tea er ook om te smullen uit!

Biologisch uit eten met kinderen - review Gys Utrecht
Gys Utrecht, locatie: Amsterdamsestraatweg

Conclusie – review Gys

Biologisch uit eten gaan bij Gys, kan ik dus zeker aanraden. Het personeel is ontzettend vriendelijk en er hangt een gemoedelijke sfeer. Het is met kinderen leuk om eens te doen, maar ik vond het ook een hele leuke plek voor een originele en ‘gezonde’ date, lekker samen met vriendinnen aan de high tea of om rustig alleen te gaan om met een lekkere koffie wat te werken.

Als afsluiter van het biologisch uit eten gaan, werd er bij Gys aangeboden om het overgebleven eten mee te nemen. Altijd fijn, want soms is dit een beetje genant om te vragen. En, helemaal in lijn met hun ecologische concept!

Laatste tip: zijn jouw kids echte stuiterballen en blijf je liever thuis? Bij Gys kun je in Utrecht ook bestellen via Thuisbezorgd.

Ook leuk: Kan ik ook gezond eten via Thuisbezorgd?

Benieuwd naar biologisch uit eten bij Gys? Gewoon gaan, dus! Smakelijk eten 🙂

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.