Vandaag bekijk ik het kopen van biologisch rundvlees online. Direct van de boer dus! Het bio aanbod in de supermarkt is toch beperkt en ik geloof dat het goedkoper kan. Plus, ik gun het de boeren. In dit artikel vergelijk ik biologisch rundvlees uit de supermarkt met drie online concepten die biologisch vlees verkopen.

Waar haal je je biologische rundvlees vandaan?

Biologisch rundvlees uit de supermarkt

Als vergelijking neem ik even de AH omdat die het grootste aanbod biologisch vlees heeft. Ik gebruik in dit artikel als voorbeeld de biologische runderreepjes, biefstuk en rundergehakt (prijzen 2017). Het vlees kun je direct meenemen, er is geen wachttijd (al kun je bij de AH ook online bestellen natuurlijk).

Meer uitleg over biologische keurmerken

In hoeverre biologisch? Te zien aan het Beter Leven keurmerk; drie sterren staat voor helemaal biologisch (buiten lopen, bio voer, geen antibiotica etc.).

421c7e9c-cc5c-4e92-96e2-ee7b69583239_06059994_previewbron: AH

Biologische rundvlees online via “Koop een Koe”

Op de website bestel je jouw deel van een koe (drie soorten mogelijk). Als de “hele” koe verkocht is, wordt deze geslacht, gerijpt en verwerkt. In het pakket zit van alles; biefstuk, gehakt, worstjes, hamburgers, stooflappen, tartaar etc. Gemiddeld duurt het vier weken van bestelling tot levering.

In hoeverre biologisch? Het vlees heeft geen officieel bio keurmerk (inmiddels één type koe wel). Het vlees is herleidbaar. Zowel waar de koeien vandaan komen, als geslacht worden. De koeien eten gras (geen kunstmest), gemixt met kruiden en als bijvoeding (grotendeels eigen) tarwe, bietenpulp en bierbostel. Antibiotica alleen bij ziekte en niet preventief. De koeien lopen in het voorjaar, de zomer en nazomer buiten. Kalfjes lopen bij de moeder tot ze groot genoeg zijn om op eigen benen te staan.

Lees ook: “Mijn ervaring met Koop een Koe”

Op KoopeenKoe.nl vind je uitgebreide info, bereidingstips en een uitlegfilmpje. Je kunt zelf langs gaan bij de boer in Baambrugge (wel in groepsverband). Er bestaat ook een kip- en varkensvariant.

koopeenkoeBron: Koop een Koe

Online vleespakketten van “Schotse Hooglanders

Op de website kun je diverse vleespakketten bestellen van Schotse Hooglanders. Verwacht een combinatie van biefstuk, ribeye, stoofvlees, gehakt, burgers, worstjes etc. Bestellingen kunnen direct worden geleverd.

In hoeverre biologisch? Het vlees heeft geen officieel bio keurmerk. Het natuurvlees is gras gevoerd vlees. Koeien lopen het hele jaar buiten in de natuur. Er wordt geen antibiotica gebruikt en geen krachtvoer. Koeien groeien op eigen tempo, natuurlijke geboortes.

Lees hier: “mijn ervaring met Schotse Hooglanders”

Op SchotseHooglanders.nl is ook veel info te lezen, transparantie, bereidingstips en filmpjes. Volgens het bedrijf is hun grasgevoerd natuurvlees nog beter dan biologisch vlees omdat koeien geen krachtvoer (=mix granen en soja) krijgen. Je kunt langs op de boerderij in Opende tussen april-oktober en ze hebben daar een “theetuin”. Er is ook antibioticavrije kip te koop. En varkensvlees.

SchotsehooglandersBron: Schotse Hooglanders

Online concept “Vlees van Boer Jan”

Op de website kun je pakketten bestellen van “Blonde D’Aquitaine” vleesrunderen. Daarin zitten dan braadlappen, hamburgers, worstjes, gehakt etc. Van bestelling tot levering kan er maximaal 4 weken tussen zitten.

In hoeverre biologisch? Het vlees heeft geen officieel bio keurmerk, maar is 100% vrij van antibiotica en e-nummers. Dieren krijgen alleen natuurlijk voedsel, zoveel mogelijk van eigen land. Dieren krijgen de tijd om rustig uit te groeien. Natuurlijke geboortes.

Op VleesvanboerJan is meer info te vinden. Ook hier kun je langs op de boerderij in Meliskerke, waar ze tevens een speeltuin en minicamping hebben. Ook andere producten te koop zoals Zeeuws lamsvlees en kaas.

vleesvanboerjanVlees van boer Jan

Prijzen biologisch rundvlees online

Prijzen per kilo staan er achter, wat valt jou op??

Bio vlees uit de supermarkt

Bij de AH kun je bestellen vanaf € 70,- en de bezorgkosten variërend van € 3,95 tot € 12,95.

– Rundereepjes per pakje €5,10 (€ 17,- per kilo)
– Biefstuk per pakje €7,20 (€ 24 per kilo)
– Rundergehakt per pakje €5 (€ 10 per kilo)

“Koop een koe”

Het vlees is vers en gekoeld. De bezorgkosten: € 4,95 en gratis in de randstad. Voor het proefpakket rekenen ze altijd € 5,95 bezorgkosten.

– Classic: 7,2 kilo voor € 99,95 (€ 13,88 per kilo)
– Bio Classic: 7,2 kilo voor € 119,95 (€ 16,66 per kilo)
– Luxe: 8,5 kilo voor € 129,95 (€ 15,29 per kilo)

“Schotse Hooglanders”

Het vlees is vacuümverpakt en diepgevroren. Je moet minimaal 3 kg bestellen. De bezorgkosten zijn € 10,- of gratis boven de € 150,-.

– Diverse pakketten van 3 kilo voor € 45,- (€ 15,- per kilo)
– Ook extra los vlees mogelijk (div. prijzen)

“Vlees van Boer Jan”

Het vlees is diepvriesklaar (je kunt het ook vers laten leveren, dan betaal je iets minder). De minimale bestelorder is vanaf 10 kg en de bezorgkosten zijn € 12,50

– Pakket “klein” 15 kg voor € 172,50 (€ 11,50 per kilo)
– Luxe pakket “klein” 6,5 kg voor € 87,95 (€ 13,53 per kilo)

Er is nog veel meer kwalitatief vlees online

Tijdens het snuffelen naar meer informatie over biologisch rundvlees online, kwam ik op een zeer complete lijst online vlees concepten. Een mooi vervolg op dit artikel. Per regio zie je boeren waar je zelf bio vlees kunt halen of bestellen.

Overige tips voor online vlees kopen

Er zijn dus nog veel meer bedrijven waar je online vlees kunt kopen. Deze drie zijn niet per se de beste. Het zijn wel de pioniers 🙂 Bij het zoeken van kwalitatief online biologisch vlees heb ik de volgende tips voor je.

Tip 1. Staar je niet blind op een bio keurmerk, maar lees je in. Hoe gaat het bedrijf om met de dieren? Komen ze voldoende buiten? Wat eten ze? Hoe worden ze geslacht en worden er nog stoffen (e-nummers) aan toegevoegd? Zijn er natuurlijke geboortes en blijven de kalfjes bij hun moeder. Krijgen ze melk van hun moeder?

Tip 2. Vind je het een te groot bedrag om in één keer uit te geven? Of heb je een kleine vriezer? Koop het vlees dan met meerdere personen in.

Heb jij wel eens biologisch rundvlees online besteld of lijkt het je wat?

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (4) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

5 Comments

 1. Wij hebben zelf varkens, antibioticavrij, altijd buiten op de weide, geen soja, geen mais. Rundvlees uit het Reestdal, Lammeren uit Twente
  en Polderhoen kippen biologisch. En het hele jaar door wild zwijn en reewild. Alles zelf geproduceerd en kleinschalig geslacht. Eigen slagerij in Hengelo. En wij versturen ook, ingevroren door heel Nederland.Nieuwsgierig kijk op onze website.

 2. Ik bestel mijn rundvlees altijd via besteleenkoe.nl. Ik denk hetzelfde concept als koopeenkoe.
  Varkensvlees altijd via heldervarken.com. Hier leveren ze ook kippenvlees overigens.
  En straks weer voor eventueel de barbecue hebben ze bij okvlees.nl een enorm assortiment.
  Misschien kun je hier nog iets mee 🙂

 3. Heb jij het al gedaan, een koe gekocht? Zullen we eens samen kijken of dat was is? Loveeee
  …Sonja schreef als laatst…New in; ZaraMy Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.