De Mama Jungle-kenners weten inmiddels wel dat ik zo veel mogelijk – en binnen het budget passend – biologisch eten en drinken koop. Op vakantie is dat helaas allemaal niet zo gemakkelijk.

Biologisch op vakantie of niet-zo-logisch

Na vijf jaar havo-Frans, schud ik de “ou est le syndicat d’initiative?” en het “il est froid” zo uit mijn mouw, maar ga maar eens in het Frans bekijken in hoeverre de producten in de supermarkt echt biologisch zijn. Vind ik in het Nederlands soms al lastig!

Wat mij opviel is dat de grote Franse Supermarché’s echt een heel groot bio-schap hebben. Ook is er vaak een klein stukje of tafeltje gereserveerd voor biologische groente en fruit. Deze zagen er helaas niet altijd even smakelijk uit en waren ook echt flínk geprijsd. Resultaat: nog geen kwart boodschappenkar vol en een teller die de vijftig euro aantikte. Aii…

bioFR

Biologisch is voor mij dus op vakantie helaas nog niet zo logisch. Wel zocht ik (puur uit interesse) nog even een aantal dingen uit.

Ter info:

– Het Europese Bio-keurmerk (groen blaadje van sterretjes) is verplicht op verpakkingen van biologische producten. Dit keurmerk garandeert de biologische kwaliteit. In Nederland controleert de organisatie Skal of deze producten echt biologisch zijn. (bron) (meer over herken keurmerken)

– Frans AB-keurmerk: dit label is eigendom van het Franse Ministerie van Landbouw en wordt gecontroleerd door de controleorganisatie Qualité France. Het wordt gebruikt op producten uit de gecontroleerde biologische landbouw. De eisen die de Franse overheid stelt aan de biologische teelt zijn op een groot aantal punten vergelijkbaar met het Nederlandse EKO-keurmerk. (bron)

– over Franse ei stempeltjes kon ik niet echt iets vinden, maar op deze bio eieren stond “bio” gestempeld. Ik ga er maar van uit 🙂

Lees verder: “mijn camping maskertje (basis make-up)”

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

1 Comment

  1. Dat is inderdaad ietsje lastiger. Gelukkig dat je nog wel het 1 en ander hebt kunnen vinden!
    …marlissa schreef als laatst…Shoplog update!My Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.