Al een tijdje was ik op zoek naar een biologisch groente en fruitpakket. Deze week heb ik het grootste pakket groente&fruit (€ 15,75) gehaald bij de natuurwinkel bij ons in de buurt. Er zitten 6 groente soorten en 2 fruitsoorten in. Gemiddeld dus € 2,60 per soort. Nu vind ik dat nog wel meevallen eigenlijk. Alles uit het seizoen natuurlijk, biologisch(-dynamisch), vers en smaakvol! Ik laat je deze week mijn pakket zien en wat ik ermee doe.

Lees ook: “Mijn ervaring met de wekelijkse groente en fruittas van Odin”

Stoeien met tuinbonen en artisjokken

Wat zit er in mijn groentepakket? Inhoud (€ 15,75):

  • Een hoop biologische tuinbonen
  • Ook veel biologische wortelen
  • 3 Biologisch-dynamische courgettes
  • 2 bio artisjokken
  • bos bio radijsjes
  • bio bak pruimen

Wat moet ik ermee? 

Tuinbonen moesten zelf gedopt worden. Deze Haagse meneer vertelde me even hoe en wat in een Youtube filmpje, hihi. Na 20 minuutjes lekker in de tuin in het zonnetje, met wat hulp van kleine peutergirl was het klusje geklaard.

tuinbonen

En ik moest uitzoeken wat ik in vredesnaam met artisjokken moest doen. Dat vertelde meneer AH mij hier. Met de rest van de groente wist ik wel raad.

artisjokken

Wat stond er op het menu deze week 🙂

Een aantal smoothies gemaakt en los fruit gegeten, een spread gemaakt van de blaadjes van de radijsjes, een deel van de tuinbonen geblancheerd en ingevroren voor een later moment, heerlijke courghetti (=spaghetti van courgette) gemaakt, een koude pasta salade met van alles, elke dag lekker fruit en wat wortels mee naar werk, een gazpacho van de wortels en natuurlijk de artisjokken voor het eerst in mijn leven bereid waar de kleine meid ook heerlijk van mee smulde. Verder een week vol gezonde en groene avondmaaltijden natuurlijk.

kokerellen

Volgende week haal ik een kleiner, alleen groente, pakket (€ 8,75) om te vergelijken. Dit grote pakket beviel mij super goed, alleen denk ik dat het net iets te veel is. Hebben jullie ervaring met biologische groente en fruit pakketten?

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

3 Reacties

  1. Ik bestel pakketten via de voedselteams (www.voedselteams.be). €8 voor groenten, €4 voor fruit. Met 2 personen komen we daar de week mee door. Enig nadeel is dat ik soms er te laat aan denk dat ik moet bestellen.
    …ikkenormaal schreef als laatst…Yoghurtijs met kersenMy Profile

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.