Op vakantie wil ik het liefst zo veel mogelijk gezond bezig zijn en gezond eten. Maar. Dit is wel de plek waar ik het ook kan laten gaan, want genieten staat met stipt op één op de belangrijkheidslijst. Maar ik doe wel altijd een poging 😉 Dit keer zijn we bij Landal Rabbit Hill. Hoe gaat het hier met bio op vakantie?

Lees nog even terug: “Is Landal Rabbit Hill leuk voor een jong gezin?

Wasbare luiers

De wasbare luiers gingen dit keer dus niet mee op vakantie. We kozen voor wegwerp luiers en doekjes. Het zien van al die afvalverspilling motiveerde mij wel om thuis weer vrolijk het wasbaar luieren op te pakken 😉

Afval scheiden

Als voorbereiding nam ik extra vuilniszakken mee. Zo kon ik het plastic netjes scheiden. #fail. Geen losse, plastic container op het park te zien! Gelukkig kon glas en papier wel apart.

Ook lezen: “Biologisch op vakantie of niet-zo-logisch

Boodschappen

De kleine boodschappen namen wij gewoon los mee. Of in mijn eigen tas. Alleen het gourmetpakket zat in een plastic tas. Ik heb het meegenomen (tegen mijn anti-plastic tassen principes in haha).

bio op vakantie

Schoonmaakmiddelen

Ik nam wat gewone vaatwasblokjes mee. Verder gebruikte ik de wegwerpdoekjes om schoon te maken. Resultaat: bijna elke dag een vaatwas en veel extra onnodig afval.

Eten

We deden daar zelf boodschappen en er lag ook wat bio vlees in de supermarkt (ik vergat ook nog eens zelf wat bio vlees mee te nemen). We gingen een keer uiteten en we hadden voor een dag een gourmet pakket. Beide niet heel gezond maar ook niet heel ongezond. Verder hadden we allemaal lekkere snoepjes en dingetjes. Ongezond dus.

Grappig: “Ken jij dit groene familie vakantiepark al?! (in mijn dromen dus)

Kortom. Bio op vakantie – nee, dat lukte dit jaar niet bepaald. Wel motiveerde het me om thuis weer op volle toeren en goede voet door te gaan. En hey, de gezonde buitenlucht en quality time met gezin is toch al SUPERGEZOND an sich?!

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

2 Reacties

    • Wasbare luiers zijn soms ook veel moeite. Op een mega hete zomerdag op een brandende zolder luiers ophangen (ik weet ook wel wat beters te doen, hahaha). Verder is het wel goed te doen hoor en een kwestie van wennen.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.