Eindelijk, al weken stond het op mijn agenda, ik ga met mijn vriendinnetje (van HealthyPlease) naar de bio markt in Amsterdam (boerenmarkt Amsterdam)! Hoppa, meteen ook weer een doel afstrepen van mijn 101-doelending.

bio markt Amsterdam (PLOG)

Helaas, de goedkope P+R ging ‘m effe niet worden, maar dat kan ons dagje niet verstoren. Wij plempten de auto mooi in de garage bij het Museumplein en ging goedkoop & gezond verder ter voet. Een heerlijk zonnige dag en een kopje koffie aan de gracht. Er was nog geen minuut stilte gevallen want we kwebbelden continu over…….. eten, gezondheid, gezonde voeding, bio, logisch en nog meer van die dingen 😉

biomarkt1

Even toeristen door de stad. Een selfie voor de I amsterdam, die we er maar niet op kregen haha, te eigenwijs het aan een ander te vragen.

biomarkt2

Na een uurtje wandelen en zweten kwamen we de markt tegen. Veel kraampjes, vele talen, groente, fruit, dure superfoods, kleding, stoffen, kazen. Bij het kraampje met allerlei bonen, zaadjes en noten zijn we super goed geslaagd en daar was het ook echt niet duur!

Leestip: “Wat kun je allemaal doen met nootjes, pitten en zaden door je eten”

bio markt 3

Onderweg terug nog wat ongebrande amandelen snoepen. Het werd een lichtelijk helse wandeling want we gingen de verkeerde kant op “ik navigeer wel dat kan ik heel goed met google maps” aldus mijzelf. NOT. In de parkeergarage knepen we gauw de ogen toe tijdens de betaling en in de auto……….. snel de schoentjes uit!

biomarkt4

De buit – ohh yess, alles lekker níet in plastic zakjes – bestond uit pompoenpitten, chia zaadjes, zonnebloedpitjes, zwarte bonen, wilde rijst, blauwe bessen, uien en een jurkje en broekje voor de kleine meid. Laten we het even op 20 euro houden, het parkeren was duurder.. aiiii.. maar man, what a fantastic day!

biomarkt5

>>> Day Zero Project – Doel #60 <<<

Ben jij al eens op de bio markt Amsterdam geweest? Wat vond je ervan en wat had je gekocht? Klets mee in de reacties!

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

2 Reacties

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.