Het is even stil op mijn online wereldje hier en je vraagt je waarschijnlijk af, where are you?! Nou, ik zit voornamelijk in mijn konijnenonesie – in vol ornaat met staartje – binnen 😉 Maar er gebeurt natuurlijk wél een hoop, dus vandaag deel ik mijn dagelijkse en spannende nieuwtjes gezellig met je. Onder mijn winterdekentje vertel ik jullie hoe het met me gaat enzo.

Onder mijn winterdekentje

De winter heeft een lekkere, fluffy deken over Mama’s Jungle gelegd en daar maak ik gretig gebruik van. Het is dé periode om je terug trekken, voel jij dat ook? Ik heb in ieder geval erg de behoefte om even te cocoonen. Even wat meer niks.

In het schoolse stramien

Met twee kids vliegen de weken voorbij. De girl gaat naar school. Waar je netjes het stramien volgt van themaweken en je volop meedoet met het Sinterklaas gebeuren. En waar je vrije dagen moet fixen als de leraren gaan staken en je zonder zeuren een briefje van het raam pakt, voor jouw bijdrage aan het kerstdiner. Overigens was ik de laatste moeder, en had ik keuze tussen visticks en visticks. Haha. Of zal ik iets naar keuze maken, qua gezonde kinderhapjes? Jij een leuk idee?

Piekeren over niet-doorslaap baby 2.0

Daarnaast pieker ik me opnieuw helemaal suf over wat ik moet doen, omdat we weer geen doorslaapbaby hebben. De viva forums en moederfacebookgroepen vol goedbedoeld advies, vind ik alleen maar extra verwarrend. Toch maar laten huilen of laat ik hem dan in de streek? Trucjes, foppen, praten, aaien, terugleggen, flesje of geen flesje. Of gewoon accepteren en afwachten?

Ik geef toe, ik ben gewoon geen babymoeder

Geef mij maar gewoon de huis-, tuin- en keukencommunicatie. Dat interpreteren van gehuil is niet voor mij weggelegd. Met borstvoeding is het antwoord zo simpel. Gewoon aanleggen 😉 Maar nu mijn productie al een lange tijd slapper dan slap is en we voornamelijk de fles geven, bevind ik me op een onbekend terrein. De flesregels. En terwijl ik dit probeer uit te dokteren, blijkt dat een baby na 1 jaar, geeneens meer een fles hoort te krijgen. Gosh. Momlife!

Op mijn werk: een nieuwe functie als kwaliteitsmanager

In de tussentijd terwijl ik zo goed mogelijk probeer te moederen, heb ik ook een nieuwe (drukke!) functie binnen het bedrijf. Naast huidtherapeut, ben ik nu kwaliteitsmanager. Supertof, erg uitdagend, en een volle boel.

Ik helpt de locatiemanagers bij het reilen en zeilen van de huidklinieken en huidtherapeuten in de regio. Daarnaast draag ik zorg voor de algehele kwaliteit binnen het bedrijf én houd ik me veel bezig met de online marketing. Je snapt vast dat me dit never nooit lukt in drie werkdagen. Na veel wikken en wegen besluit ik om vanaf januari, vier dagen te gaan werken. En ja.. das best wel veel met 2 kids thuis…

En dan, manlief zegt zijn baan op!

Maar de aller-allergrootste spanning van de laatste tijd is wel dat manlief, zijn ict baan en vastigheid heeft opgezegd. We zwaaien zijn leasebak en vaste inkomen vaarwel. Springen in het diepe en nemen de tijd om nu zijn droom achterna te gaan! Papa Klus gaat nu eindelijk ook andere mensen blij en gelukkig maken met mooie verbouwingen. Zo, zó spannend.

Snot-, poep- en kotsvirusjes en terug onder mijn winterdekentje

Verder hoppen de halsstarrige virusjes vrolijk van gezinslid naar gezinslid. Net zoals waarschijnlijk bij jullie. En die low energy drijft me bij thuiskomst dagelijks per direct in mijn konijnenonsie. Maar heel erg vind ik het nu ook weer niet. Laat ons maar even onder die wollige winterdeken, lekker bezig met de zaak en tijd voor elkaar. Zodat we het volgende seizoen, weer vol nieuwe energie kunnen gaan knallen.

Much love. En tot vlug lieve lezers!

Bleg.. Later bleek dit mijn eerste uiting van een dikke burn out 🙁

Wat zijn jouw spannende nieuwtjes deze winter? Of kom je samen onder mijn winterdekentje liggen, haha. Deel ze gezellig met me in de comments, want ik wil ook zo graag weten wat jij allemaal uitspookt deze koude, nattige dagen 😀

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

6 Reacties

 1. Altijd leuk om te lezen waar een ander mee bezig is. Ik ben vooral bezig om mijn project te realiseren: GreenKid, een ontdekkingsdoos met stalen van duurzame producten voor baby en moeder. Spannend!
  …Resaarcle schreef als laatst…Omringd door jouMy Profile

 2. Oh wat spannend zeg! Maar fijn dat hij nu zijn droom achterna kan gaan. Dan is jouw extra dagje werken financieel best fijn ????

  En over flesjes en doorslapen enzo: gewoon lekker je eigen gang gaan. Wat niet moet en wel moet, daar zijn en blijven de meningen toch over verdeeld. Hier overigens den peuterdocjter die nog steeds niet doorslaapt. ????

  Ik heb ook wat nieuwtjes, maar die ga ik nu nog niet op het wereldwijde web delen. Daarvoor moet nog he e.e.abgebeuren. Wel (ook een beetje speciaal voor jou) komt vandaag om 19:30 eindelijk mijn bevallingsverhaal van eeuwen geleden eindelijk eens online. ???????? Dus, wees welkom om die te lezen, want je gaat ‘m fijn vinden!
  …José schreef als laatst…Sinterklaas in huize eigenaardig, magisch en kleinMy Profile

  • Haai ik zat al helemaal klaar met m’n koffie! Lees ik het nog eens goed, is het vanavond pas 😉 Je houd me wel in spanning. Dubbel eigenlijk, want dat andere nieuwtje ….. Ben benieuwd!! Liefs

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.