Grauw weer, fris.. zeg maar gerust koud. Maar wel even lekker naar buiten willen richting, zo richting eind mei? We gaan voor de lol een dagje op stap naar een siertuin/kwekerij. Misschien niet het juiste seizoen, haha. Het is een kale bedoeling op het eerste oog, maar wie verder kijkt dan een enkele neus, wordt beloond met prille bloemen en jonge knoppen. Groei, ontwikkeling en nieuw leven. Kortom: een leuk gezinsuitstapje in elk seizoen: bezoek een plantentuin.

Tips: bezoek een plantentuin

In april heb je elk jaar een tof evenement: Kom in de Kas. Kwekerijen en tuinbedrijven door heel het land zetten hun deur voor je open. En er zijn altijd kinderactiviteiten.

Natuurlijk kun je de grote tuincentra in de buurt bezoeken, zoals Intratuin, . Het is heerlijk om tussen het groen te neuzen, alleen kom je wel vaak terug met aankopen (ik dan), whoops.

Bezoek een niet reguliere plantenkwekerij. Typ “planten kwekerij + je plaatsnaam” in op Google en bekijk welke kassen open zijn voor particulier bezoek.

Ook lezen: “Leuk met kids: beleef de koeiendans op een boerderij in de buurt”

Laat je de groene planten liever naar jou toekomen? 

Online mooi planten bekijken en bestellen is soms wel zo makkelijk. Bijvoorbeeld:

kwekerij-bezoekje3bezoek een plantentuin / kwekerijkwekerij-bezoekje

DZP: #14

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (5) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

1 Comment

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.