Op vakantie loop ik altijd over van hersenspinsels. Op de een of andere manier zet zoiets aan tot denken, hebben jullie dat ook? Geen wifi onderweg, maar gelukkig wel mijn oude, vertrouwde notitie-app “Evernote” om al deze woorddraden uit mijn hersenpan te onttrekken.

Bewust bezig in je hoofd

Bewust bezig zijn kan op vele manieren en op verschillende levels. Je kunt je afval scheiden en op plastic besparen, maar je kunt dit ook niet doen. In plaats daarvan doe je bijvoorbeeld weer heel veel voor de mensen om je heen “in natura”, natuurlijk. Je kunt wasbare luiers gebruiken, maar je kunt ook weer op een andere manier besparen, bijvoorbeeld op je energie.

Iedereen doet iets anders goeds

De manier waarop maakt in feite niks uit. Het gaat erom dat je iets doet, vind ik. Iets voor deze kostbare planeet of iets voor de kostbare mensen om je heen. Het lijkt soms lastig, maar het zijn juist de kleine dingen die ‘t ‘m doen. En daarbij, die kleine dingen zijn juist het snelst en gemakkelijkst toe te passen in je leven.

Tja, ze zeggen niet voor niets “een betere wereld begint bij jezelf”. En nee, in je eentje kun je de wereld niet verbeteren, je kunt er wel aan bijdragen.

Mijn tips; zorg dat je balans hebt tussen een leuk eigen leven én doe iets voor een ander. Kies een paar kleine, haalbare doelen en streef deze consequent na.

“Geniet niet alleen van je bestemming, ook van je reis”

We zijn bijna in Frankrijk.. Op welke manier zit jij te peinzen, denken of ben je bewust bezig in je hoofd? Lees verder: eco on holiday.

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

2 Comments

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.