Intimiteit is een goede manier om de onderlinge band met je partner te versterken. Voor de meeste mensen is seks daarbij een belangrijk onderdeel in de romantische relatie. Helaas gaat lang niet altijd alles goed tussen de lakens. Een premature ejaculatie komt bij 20 tot 30% van de mannen voor. En te snel klaarkomen betekent vaak een abrupt einde van de intimiteiten. Gelukkig zijn er methodes die mannen helpen om hun orgasme uit te stellen. Hoe kun je als partner zijnde, je man hierbij helpen?

Ook leuk: “Gezonde seksspeeltjes, duurzame dildo’s & veilige vibrators”

Tip 1. Communiceer met elkaar en breng het onderwerp orgasme ter sprake

Een premature ejaculatie van je partner heb je natuurlijk niet zelf in de hand. Maar je kunt wel degelijk bijdragen om het probleem op te lossen. Zoals altijd is de kwestie bespreekbaar maken de eerste stap.

Mannen schamen zich vaak voor een te vroege zaadlozing. Terwijl partners ook niet zo goed weten wat ze ermee aan moeten. Stress speelt namelijk ook een rol bij een premature ejaculatie. Door de kwestie te bespreken is het mogelijk om de druk / het taboe weg te nemen. Dat is al een mooie eerste stap om seks langer te laten duren.

Via deze link lees je meer over de oorzaken van en de oplossingen voor premature ejaculatie.

Zo zou je kunnen bespreken om in de eerste instantie niet te focussen op het klaarkomen, maar te genieten van het intieme moment van A tot Z. Intimiteit is tijd voor elkaar, en seks is daarvan een onderdeel. Niet het geheel. Kortom, probeer bewust van elkaar te genieten al vanaf het moment dat de telefoons worden weggelegd en je wat drinken voor elkaar inschenkt, tot lekker het samen nadouchen of tegen elkaar op de bank liggen. 

Hierna kun je - in liefde - samen de verschillende tips om het orgasme uit te stellen uitproberen. Zie het als pilot en mooie reis om het samen steeds fijner te maken.

Tip 2. Neem als vrouw de leiding tijdens het voorspel

Het voorspel is een interessant onderdeel. Met name vrouwen hechten hier veel waarde aan (jup!). Sommige mannen hebben vaak maar één doel voor ogen en proberen dat zo snel mogelijk te bereiken. Maar daarmee schieten ze zichzelf uiteindelijk in de voet. Vooral wanneer ze een voorgeschiedenis met te vroeg klaarkomen hebben.

De meeste vrouwen hebben voorspel nodig om tot een orgasme te komen. Dus je helpt jezelf en je partner door de touwtjes in handen te nemen en rustig de tijd te nemen.

Tip 3. Moedig je partner aan om te oefenen met speciale technieken

Je partner is uiteindelijk degene die het het meest in de hand heeft. Maar iedereen is gebaat bij een beetje support en ondersteuning. Masturbatie is een uitstekende manier om te oefenen voor het echte werk. Maar mannen proberen bij zelfbevrediging eigenlijk alleen maar zo snel mogelijk klaar te komen. Dat staat haaks op het leren uitstellen van een orgasme.

Door op een andere manier te masturberen verlegt een man vanzelf het moment van ejaculatie. Dat doet hij gewoon door te oefenen. In plaats van zo snel mogelijk tot een orgasme te komen moet de focus verlegd worden naar langer genieten. Het gaat zogezegd om de reis, en niet alleen om de bestemming.

Ook lezen: “Eco condooms; veilig losgaan voor lekkere seks (vegan, Fair Trade, latex-vrij etc.)”

Weet jij nog trucjes bij het uitstellen van het mannelijke orgasme? Deel ze in reacties om ook anderen weer te helpen.

Gastartikel / afbeeldingen: eigen

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (5) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.