Intimiteit is een goede manier om de onderlinge band met je partner te versterken. Helaas gooit een ‘premature ejaculatie’ soms roet in het eten. Vroegtijdig klaarkomen komt bij zo’n 20 tot 30% van de mannen voor. Maareh, wat te doen?

Ook leuk: Gezonde seksspeeltjes, duurzame dildo’s & veilige vibrators

Wat is vroegtijdig klaarkomen?

Op Thuisarts [1] wordt bij ‘snel’ klaarkomen gesproken over:

  • bijna altijd binnen 1 minuut en
  • dat je er geen controle over hebt.

Een hele belangrijke vermelding daarbij:

Het is pas TE snel, als je er ZELF last van hebt (!)

Snel of vroegtijdig klaarkomen is dus niet meetbaar aan anderen. Er is ook geen ‘optimale tijd’, ofzo. Het gaan om wat jij en je partner fijn vinden.

Vroegtijdig klaarkomen heeft fysieke en psychologische oorzaken

Denk aan..

  • jong zijn: bij tieners en jonge mannen komt het veel voor
  • negatief over jezelf denken of over je lichaam denken
  • somberheid, boosheid of faalangst

Wat kun je doen als je (man) vroegtijdig klaarkomt?

Vroegtijdig klaarkomen betekent vaak een abrupt einde van de intimiteiten. Maar dat hoeft niet zo te zijn! Er zijn gelukkig allerlei methodes die mannen helpen hun orgasme uit te stellen, ook bestaan er producten zoals Delay gel én zijn er andere oplossingen.

Tip 1. Communiceer met elkaar

Zoals altijd is de kwestie bespreekbaar maken de eerste stap.

Mannen schamen zich vaak voor een te vroege zaadlozing. Terwijl partners ook niet zo goed weten wat ze ermee aan moeten.

Stress speelt een rol bij een premature ejaculatie. En door de kwestie te bespreken is het mogelijk om de druk / het taboe weg te nemen. Of om samen naar het grotere plaatje te kijken rondom intimiteiten. Wat vinden we nog meer fijn?

Lees hier meer over de ejaculatie uitstellen en oplossingen, waardoor je minder snel klaarkomt.

Zo zou je kunnen bespreken om in de eerste instantie niet te focussen op het klaarkomen, maar te genieten van het intieme moment van A tot Z. Intimiteit is tijd voor elkaar, en seks is daarvan een onderdeel. Niet het geheel. 

Kortom, probeer bewust van elkaar te genieten al vanaf het moment dat de telefoons worden weggelegd en je wat drinken voor elkaar inschenkt, tot lekker het samen nadouchen of tegen elkaar op de bank liggen. Zo rek je ten eerste het moment.

Hierna kun je - in liefde - samen de verschillende tips om het orgasme uit te stellen uitproberen. Zie het als pilot en mooie reis om het samen steeds fijner te maken.
transfagarasan Roemenië waterval/ earth day / vroegtijdig klaarkomen
Natuur, water

Tip 2. Neem als vrouw de leiding tijdens het voorspel

Het voorspel is een interessant onderdeel. Met name vrouwen hechten hier veel waarde aan (jup!).

Sommige mannen hebben vaak maar één doel voor ogen en proberen dat zo snel mogelijk te bereiken. Maar daarmee schieten ze zichzelf uiteindelijk in de voet. Vooral wanneer ze een geschiedenis met vroegtijdig klaarkomen hebben.

De meeste vrouwen hebben voorspel nodig om tot een orgasme te komen. Dus: neem als vrouw de touwtjes in handen! Bepaal om rustig de tijd te nemen. Meer genot voor beide. Langdurig. Win-win!

Tip 3. Oefenen d.m.v. masturbatie

Masturbatie is een uitstekende manier om te oefenen voor het echte werk. En dat geldt ook voor het uitstellen van het orgasme, wanneer je last hebt van vroegtijdig klaarkomen.

Door op een andere manier te masturberen verlegt een man vanzelf het moment van ejaculatie.

Dat doet hij door gewoon te oefenen. Maar in plaats van zo snel mogelijk tot een orgasme te komen, moet de focus verlegd worden naar langer genieten. Leer zo het juiste moment te vinden, zodat je even kunt stoppen vlak voordat je voelt dat je klaar komt.

Het gaat zogezegd om de reis, en niet alleen om de bestemming.

Ook leuk: Eco condooms

Zou jij het vroegtijdig klaarkomen bespreekbaar durven maken?

Bronnen: [1] https://www.thuisarts.nl/snel-klaarkomen/ik-kom-te-snel-klaar-man. Gastartikel vroegtijdig klaarkomen / afbeeldingen: eigen

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.