Hebben jullie laatst Tros Radar gezien, over schokkende brandwonden na een laserbehandeling? Het ging over een dramatische ontharingsbehandelingen met IPL op de onderbenen, die heeft gezorgd voor flinke tweedegraads brandwonden. Allemaal witte, verbrandde stempels op haar benen. Kun je dit voorkomen? In principe wel! Als huidtherapeut gespecialiseerd in laserbehandelingen zet ik het voor je op een rijtje: Hoe kies je de beste laser behandeling?

Voor of tegen laserbehandelingen?

Of je nou voor of tegen laser behandelingen bent, dat is ieder zijn keus. Ik vind het in sommige gevallen echt een geweldige semi-medische oplossing. Denk aan flinke overbeharing in het gezicht bij vrouwen en littekens verwijderen. Anderzijds is het ook cosmetische fijn zonder haar, dat is nu eenmaal de maatschappij. Nogmaals, ieder zijn keuze hierin hoor.

Ik stoor me aan het gemak van vrouwen die zomaar ergens een behandeling laten doen

Maar waar stoor ik mij nou zo aan? Nou, aan “6 laser behandelingen voor de onderbenen voor 100 euro” bijvoorbeeld via een of andere veiling site. Goedkoop is hierbij echt duurkoop, geloof mij. Hiervoor kan je gewoon geen kwaliteit verwachten. Dit gaat puur en alleen om geld en de rest is bijzaak. Dat moet andersom.

En de thuislasers voor ontharen?

Over de thuislasers voor ontharen kan ik kort zijn. Effect? Ja, maar op korte termijn en niet definitief. Je zult moeten blijven herhalen. Kans op complicaties groter, door ondeskundig gebruik. Bij een goede huidkliniek kun je wel in 4-8 behandelingen definitief klaar zijn. Wil je nagenoeg 100% haarvrij zijn, dan kun je eens in het jaar of in de paar jaar een onderhoudsbehandeling doen.

Meer lezen over huidtherapie en laserbehandelingen?

Hoe zit het qua complicaties?

Natuurlijk zijn er complicaties mogelijk, net zoals bij elke andere behandeling. Kies voor je eigen veiligheid en zodra je je gevoel qua prijs niet vertrouwd, moet je het niet doen. Dat geldt trouwens ook bij te dure prijzen, hoor. Vraag desnoods aan het bedrijf, waar de prijs op is gebaseerd. En stel dat je toch een complicatie hebt? Een kwalitatief bedrijf lost dit voor je op! En anders mag je mij altijd mailen voor wat hulp.

Maar hoe kies je de beste laser behandeling?

Stel de volgende goede vragen en kies de beste laserbehandeling uit.

– WIE? Wie is je behandelaar? Vraag naar ervaring en achtergrond.

– WAT? Wat gaat er precies gebeuren? Krijg je een duidelijke uitleg?

– WELKE? Aan welke brancheverenigingen en kwaliteitsregisters staat de behandelaar gekoppeld?

– WANNEER; Wanneer en hoe vaak vinden de behandelingen plaats? Is dit realistisch?

– WAARMEE; Waarmee wordt er behandeld?

– HOE; hoe gaat de behandeling in zijn werking, word je goed voorgelicht?

– WAAROM; waarom moet je op bepaalde dingen letten (medicijnen, zon, zelfbruiners etc)?

– WAAR; waar vindt de behandeling plaats? Ziet het er professioneel, veilig en vertrouwd uit?

Laat je goed informeren, je hebt er recht op

Hopelijk weet je nu antwoord op de vraag: Hoe kies je de beste laser behandeling? En verder: succes 🙂 Benieuwd naar informatie over huidproblemen?

Het blijft interessant, al die mogelijkheden met laser

Heb jij wel eens een laser behandeling gehad? Waarvoor en wat vond je ervan? Klets mee in de reacties en deel ook jouw tips over het onderwerp laserbehandelingen!

De foto is uit mijn jongere jaren, haha. Een halve twintiger. Inmiddels werk ik niet meer als huidtherapeut, maar over een bak kennis beschik ik nog wel. Heb je vragen over dit onderwerp, je bent welkom!

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

1 Reactie

  1. Hele goede tip! En dat geldt denk ik voor alles en iedereen waarmee je je eigen lijf laat behandelen. Geld speelt natuurlijk wel een rol, want het moet betaalbaar blijven, maar op de eerste plaats speelt veiligheid en kwaliteit een rol wat mij betreft. Ik laat me vaak doorverwijzen door bijvoorbeeld mijn huisarts of een andere specialist die hier ervaring mee heeft.
    …Arcadia schreef als laatst…Ronja krijgt strafMy Profile

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.