Ik ben koos-autoloos, alhoewel ik momenteel een leenauto heb en een auto met mijn moeder deel. Ik heb nu dus niks te klagen! Gelukkig is alles in Zoetermeer dichtbij en dus ook fietsbaar. Ik heb wel een fiets 😉 Maar ergens zou ik ook wel graag een auto in de toekomst willen. Ik heb er alleen geen verstand van. En ook niet echt de interesse om me erin te verdiepen. Wat ik wel weet is dat mijn favoriete auto (Dodge Ram) niet bepaald binnen mijn budget en duurzame wensen ligt… 😉 Misschien zit er voor mij wel wat tussen de 5 beste gezinsauto’s voor 2020?

Lees ook: “Hoe zit het met verzekeren bij een deelauto?

De 5 beste gezinsauto’s voor 2020

Door gastblogger Michael | Ben je op zoek naar een nieuwe auto waar het hele gezin in moet passen, inclusief alle accessoires voor een weekendje weg? Bekijk dan deze lijst met toppers. Ik zet de 5 beste gezinsauto’s voor 2020 voor je op een rijtje.

Skoda Octavia

Vanaf 24.765 euro

De Skoda Octavia staat al jaren bekend als een betrouwbare gezinsauto en in daarom ieder jaar weer terug te vinden in de top 20 van bestverkochte auto’s in Nederland. Het grootste voordeel zit hem in de bagageruimte van wel bijna 600 liter. Dat betekent dat de Octavia ideaal is voor gezinnen die jaarlijks met de auto op vakantie gaan. Ook het prijskaartje van de Octavia is niet verkeerd. De standaarduitvoering is verkrijgbaar vanaf 24.765 euro. Andere kenmerken die de Octavia een geschikte gezinsauto maken:

  • Adaptieve Cruise Control (zo kan je goed je aandacht verdelen)
  • Front Assist (detecteert automatisch obstakels zoals voorbijkomende fietsers en voetgangers)
  • Ruime achterbank (zodat ook vriendjes en vriendinnetjes mee kunnen rijden)
beste gezinsauto’s Skoda Octavia
Skoda Octavia

Ford Focus

Vanaf 23.700 euro

De Ford Focus is een echte topper en is niet voor niets terug te vinden op #3 in de lijst van meest verkochte auto’s in Nederland. De auto is voordelig geprijsd, heeft een chic design en houdt veiligheid en comfort hoog in het vaandel. Zo maakt de Focus gebruik van ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderenstoelen, zijn er (veilige) airbags zowel voor als achter in de auto (zelfs aan de zijkant).

Daarnaast zijn er ook allemaal slimme technieken in de auto verwerkt. Zo krijg je een waarschuwing als je bandenspanning niet meer in orde is. Verder is er ook front assist (waarschuwing voor obstakels en voetgangers) en een actief remsystem zelfs op hoge snelheden. De Ford Focus is daarom misschien wel de veiligste gezinsauto. De bagageruimte vanaf 341 is de Focus ook zeer geschikt voor weekendjes weg.

Ford Focus
Ford Focus

Seat Leon

Vanaf 24.125 euro

Bij de Seat Leon krijg je waar voor je geld. De Leon komt met allerlei technische snufjes die het rijden zeer en prettig en vooral extra veilig maken. Denk bijvoorbeeld aan verkeersbordherkenning. Wanneer de camera een verkeersbord detecteert krijg je direct een waarschuwing. De camera’s kan je ook meteen gebruiken tijdens het inparkeren je ziet zo alles om je heen. Als je met de kids in de file staat hoef je niet langer alleen bezig te zijn met het bedienen van de koppelen. Door de traffic jam assist bestuurt de Leon zichzelf volledig automatisch. De bagageruimte is wat minder dan bij de Skoda Octavia namelijk 380 liter maar in ruil daarvoor krijg je een zeer sportieve, krachtige en compacte gezinsauto.

Seat Leon
Seat Leon

Skoda Fabia

Vanaf 16.015 euro

De Skoda Fabia is uiterst geschikt voor jonge gezinnen. Skoda heeft dit model extra veilig gemaakt door bevestigingspunten te integreren voor kinderzitjes. Daarnaast is het prijskaartje ook erg aantrekkelijk vanaf 16.000 euro rij je al het instapmodel van de Fabia. Als je de auto tweedehands aanschaft kan het uiteraard nog goedkoper. Ideaal voor startende gezinnen dus die een betrouwbare auto willen maar niet de hoofdprijs willen betalen.

De bagageruimte is 300 liter dus ook daar wordt niet veel op ingeleverd. Door iets meer te betalen voor een luxere uitvoering krijg je er cruise control, front assist en een proactief remsysteem bij. Zo voorkom je ongelukken en rij je altijd comfortabel.

Skoda Fabia
Skoda Fabia

Kia Niro

Vanaf 28.045 euro

Misschien heb je het wel gemerkt, er zijn steeds meer SUV’s op de weg. In 2019 kochten steeds meer gezinnen een SUV in plaats van een station. Een van de meest verkochte SUV’s / Crossovers is de Kia Niro. Deze sportieve auto is zowel voor jou als de kinderen een genot. De binnenkant is zeer high tech met een groot 8 inch waar de hele auto op gemonitord kan worden.

De veiligheid wordt hoog in het vaandel gehouden door al in het instapmodel cruise control, rijbaanassistentie en noodremassistentie te integreren. Zo kan je met gemakkelijk in 1x doorrijden naar Disneyland Parijs. Mocht je toch een beetje vermoeid raken herkent de auto dat en stelt je dan een koffiepauze voor. Heel attent.

Met een bagageruimte van 324 liter passen ook al de koffers in de achterbak. De Kiro is ideaal voor gezinnen die het liefst een hoge sportieve auto rijden. Een Kia Niro leasen kan al vanaf 380 euro per maand.

beste gezinsauto’s Kia Niro
Kia Niro

Ook lezen: “Bewust autorijden en geld besparen in een duurzame lifestyle*

Wat zoek ik in een gezinsauto?

Bedankt Michael, voor je lijst met beste gezinsauto’s! Persoonlijk vind ik de Kia Niro wel heel tof! Zo lang ik zelf zonder auto kan, vind ik het wel prima nu. Scheelt me toch een hoop kosten elke maand. Als ik in de toekomst voor een auto ga, dan wil ik een grote, stoere, betaalbare, zuinige en elektrische SUV.. Of zijn dat net iets te hoge eisen? 😉

Praat ook mee! Wat is jouw (duurzame/ niet-duurzame) droomauto? En spreken deze beste gezinsauto’s voor 2020 jou aan?

Afbeeldingen: header van Lisa Runnels via Pixabay / autofoto’s zakelijkleasen.nl

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.