De prijzen voor speelgoed rijzen dit jaar de pan uit. Een onderzoek heeft het zelfs over een stijging van 29%! Alles wordt duurder. Hoe kun je een beetje op je geld letten en besparen met Sinterklaas?

Ook leuk: De 5 cadeautjes methode: Houd de zak van Sint een beetje in toom

Besparen met Sinterklaas

1. Bepaal je eigen budget

Allereerst is het handig om je eigen persoonlijke budget te bepalen. Zo kom je in ieder geval niet financieel in de knel.

Bekijk hier Sinterklaascadeautjes met korting. En vergeet niet te vergelijken op andere speelgoedwebsites 🙂

2. Minimaliseren

Elke week de schoentjes zetten, een bomvolle zak met Sinterklaas.. Dat hoef allemaal niet!

Liever 1 ding dat écht leuk is, dan meerdere dingen puur om de hoeveelheid. Meteen een lesje duurzaamheid voor de volgende generatie 😉

Je zou bijvoorbeeld 1 schoencadeautje kunnen doen, 1 snoepje en 1 mooie persoonlijke brief. Dan kunnen ze ‘m toch al 3x zetten! En in de zak van sinterklaas 3 cadeautjes: een klein, middel en groot cadeau. En dat is dan toch eigenlijk bij elkaar al heel veel!

3. Zet je schoentje bij de supermarkt

Bij sommige winkels, zoals de supermarkt, kunnen kinderen hun schoen zetten. En dit is natuurlijk ook een handige budget tip!

4. Koop een setje speelgoed en verdeel dit

Als schoencadeau kun je ook een set speelgoed kopen, en dit over meerdere keren ‘de schoen zetten’ verdelen. Zo kun je toch meerdere cadeaus geven, maar koop je er eigenlijk maar één.

Denk aan een set dino’s of een bouwset zoals duplo.

5. Tweedehands cadeaus

Ja, Marktplaats is onze vriend deze tijden.

Een tweedehands cadeau scheelt zomaar de helft. Of je krijgt in plaats van 1 barbiepop een hele set met van alles erbij, voor dezelfde prijs.

Verkijk je alleen niet op de verzendkosten. Ik kijk zelf daarom het liefst in de buurt, zodat ik het kan ophalen. Dan kan ik meteen zien of het speelgoed nog wel in goede staat is.

6. Speelgoed ruilen

Een andere leuke manier van tweedehands speelgoed, is speelgoed ruilen! Wist je dat hiervoor allerlei markten worden georganiseerd? Ideaal voor besparen met Sinterklaas.

Op deze markten kun je dus ‘nieuw’ Sinterklaas speelgoed scoren! Bekijk op Swipswap waar en wanneer je speelgoed kunt ruilen in de buurt!

besparen met sinterklaas
Beeld © JoniIsraeli.com

7. Besparen op de versiering

Misschien heb je nog Sinterklaas versiering liggen van vorig jaar. Dat scheelt weer qua geld besparen met Sinterklaas.

Maar je kunt je ook richten op zelf versiering maken. Denk aan Sinterklaas kleurplaten inkleuren en ophangen. Of leuke knutselwerkjes maken.

Volg dit Pinterest bord hieronder voor leuke Sinterklaas knutseltips:

Het mooie hiervan vind ik dat je je als gezin meer richt op de quality time rondom Sinterklaas, en dat de focus daardoor minder ligt op de cadeautjes.

8. Leuke dingen doen i.p.v. spullen kopen

En daarover gesproken, hoe leuk is het om gezellige activiteiten te ondernemen, tijdens het Sinterklaasfeest. Het samenzijn is toch eigenlijk het daadwerkelijke cadeautje..?

Zo kun je lekkere sinterklaasdingen bakken, zoals pepernoten. Of samen knutselen, zoals de tip hierboven. Of organiseer een leuke sinterklaas speurtocht met als ‘schat’ één of twee cadeautjes.

9. Besparen op inpakpapier

Kies voor herbruikbaar cadeaupapier! Zelf ga ik het liefst naar de kringloop om daar leuke restjes stof te scoren. Dit kost vaak maar een paar cent. En er zijn leuke printjes in overvloed!

Dit scheelt je misschien niet nu mega veel geld, maar je kunt de stofjes elk jaar opnieuw gebruiken. En niet alleen voor sint, ook voor kerst en verjaardagen. Het is ook nog eens milieuvriendelijker. Wat wil je nog meer? 😉

Besparen, duurzaam en meer persoonlijke aandacht onderling

Eigenlijk zie ik alleen maar voordelen. Geld besparen met Sinterklaas, meer persoonlijke aandacht onderling en er zit ook nog meteen een duurzaam tintje aan.

Lees ook: De 4 cadeautjes regel; minimaliseren tijdens de feestdagen

Zelf ga ik nog even langs de kringloop voor wat leuke stofjes binnenkort, ik hou Marktplaats in de gaten, wil in ieder geval niet meer dan 3 cadeautjes in de zak doen per kind en qua schoencadeautjes weet ik het nog niet.

Hoe ga jij dit jaar besparen met Sinterklaas?

Header afbeelding: Pixabay

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.