Op een afstand van maximaal 8 uur rijden, richting de zon, een zwembad en strandje in de buurt waren onze eisen. Het budget: 1500 euro voor 2 weken. Daarvoor wilden wij graag een huisje huren. Dus, tegen het (bijna) einde van deze vakantieblogserie: waar verbleven wij precies en regende het écht élke dag?!

De keuze viel op een mooie ‘mobile home’ op camping Domaine de Chalain, gelegen in een (verraderlijk) groen gebied, tussen bergen en naast een prachtig meer in de Franse Jura. Een superleuk zwembad voor kinderen. De camping zelf niet extreem groot of klein. Gewoon precies goed.

vakantiereview1

De omgeving was werkelijk prachtig en we hebben leuk kunnen wandelen en foto’s maken. We zijn naar watervallen geweest, dorpjes bezocht, naar een marktje, rond gereden, geklommen, in grotten geweest. Er was genoeg te doen voor elk type weer. Helaas regende het inderdaad nagenoeg elke dag, tot zelfs enkele flinke onweersbuien ‘s nachts. Gelukkig zaten er ook een paar zonnige middagen bij en bleef mijn bikini niet liggen in de koffer en kleurde mijn huidje een klein tintje bruiner.

Het huisje was mooi, fris, ruim en schoon. Alleen maar lof. Een grote (overdekte) veranda met een picknicktafel erop. Perfect voor regenachtig weer ook (zucht..). Als we een ligbed voor de ingang schoven hadden wij een fantastisch grote ‘buitenbox’ gecreëerd voor de kleine meid. Handig! De bedden sliepen prima en in het keukentje vond je alle benodigdheden.

Kortom, zo voor twee weken met een kleintje van 1 jaar was dit een prima vakantie. We hebben ons goed vermaakt, iets minder goed weer gehad, maar als gezin heel veel plezier gehad en dat is toch waar het om gaat. Voor een volgende keer gaan we echter toch voor iets beter weer en dus iets verder richting het zuiden. Wat het dan gaat worden is voor zowel jullie als ons nog een verrassing.

vakantiereview2

Waar hebben jullie je vakantie doorgebracht (en met welke leeftijd kinderen was dat)? Lees verder: “het regent, het regent, de camping is een modderpoel”

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

2 Comments

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.