Na de geboorte lijkt het wel alsof je bovenkamer ook uitgedreven is, want men.. wat ben je als vrouw vergeetachtig en verstrooid in die periode na de bevalling. Tel daar een potje vermoeidheid bij op en het is feest. De raarste dingen gebeuren als je een beetje moe bent… Zo ben ik zeer vergeetachtig (sloffen? Melk?) en zeg ik rare dingen tegen mensen. Lees maar mee, want tja, ik ben een beetje moe(der)!

4x Een beetje moe, een beetje raar

1. Dat zit net iets te lekker om mijn voetjes..

Snelsnel. Opstaan, aankleden, voeden en de kids naar de crèche. Klopt het zo?! Ik sta al bij mijn auto en ik heb net iets té lekkere warme voeten. Crap! Ik heb m’n wollen pantoffels nog aan.

Lees ook: “Het afleren van haast (Heb jij veel last van haast? Ik wel!)

2. Nooo die melk!

En weer. Snelsnel. Opstaan, aankleden, voeden en de kids naar de crèche. Het voelt alsof ik iets vergeet. Dat gevoel blijft hangen tot ik babyboy aflever bij zijn juffie en mijn melk in de vriezer wil legge… Crap! Mijn melk!

3. En hoe ging de vorige bevalling.. uhh.. behandeling!

De klant tegenover mij was bij mijn collega geweest voor een laserbehandeling voor definitief ontharen. Ze kwam nu voor de tweede behandeling bij mij en ik vraag doodleuk: “En..? Hoe was de vorige bevalling gegaan”. Een rare stilte … Crap! “Uuhh! Behandeling! Behandeling, bedoel ik”.

4. Oh sorry! Ze beginnen te schieten..

Onze neef eet mee en zit midden in een verhaal. Ik ren ineens naar boven en schreeuw: “Ik weet niet wat je nu zegt, maar ze beginnen spontaan te schieten en ik ben die zoogdingen vergeten!” Crap! Alsof hij snapt wat er in mijn bh gebeurt…

beetje moe

Een beetje moe (instagram)

Dus dat.

En vergeet tot slot de dagelijkse dingetjes niet. Zoals je kostbare afgekolfde melk vergeten op je werk. Kun je weer terug. Of je mp3 spelertje in de auto laten vallen in je kopje koffie. Of je peuterdochter voorlezen en voortdurend de klemtoon verkeerd leggen. Oohhh het is toch weer wat, haha.

Nee, sorry. Die bovenkamer van mij zit dus nog effe tussen de wolken. Komt het ooit nog goed? Hoe zit dat bij jullie?

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (5) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

5 Comments

  1. Nee. Dat komt niet meer goed. 😛 Haha, nee het is wel iets beter geworden na verloop van tijd maar ik ben qua hersens echt nooit helemaal de oude geworden helaas.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.