Het internet staat vol met SEO-tips en leuke ideetjes om je website online te promoten. Ik heb er in ieder geval een hoop verslonden. Toen ik jaren terug begon met bloggen, wist mijn omgeving dit eigenlijk niet zo. Ik vond het toch veiliger om wat meer anoniem te bloggen. Al kun je je afvragen hoe anoniem online is 😉 De laatste jaren is mijn blog-zelfvertrouwen gegroeid. De artikelen werden professioneler, meer in de “ik” vorm en ik begon mijn omgeving erbij te betrekken. Nu wil ik eens kijken hoe ik mijn blog offline promoten kan. Wat zijn leuke, speelse manieren?

Lees ook: “Hoe wil IK schrijven op mijn blog?”

Bedrijf of blog offline promoten

In mijn marketingverleden ben ik doodgegooid met de elevator pitch. Dit is een stukje tekst dat je voor jezelf oefent, waarin je in twee tot drie zinnen uitlegt waar je bedrijf over gaat én waarom men het zou moeten bezoeken. Nou, die komt hier ook goed van pas. Want bij offline promoten, hoort ook tegen mensen praten. En een klein stukje voorbereiding, is dan wel fijn.

Ik heb een eigen blog, Mama’s Jungle, waar ik schrijf over het moederschap en een groene lifestyle. Hier lees je leuke tips over hoe je met manieren of producten je leven een beetje duurzamer kunt maken.. (zoiets)

En wat zijn vervolgens leuke manieren voor een bedrijf of blog offline promoten? Ik wil natuurlijk dat het effectief is, maar het moet ook wél enigszins nuttig zijn, vanuit duurzaam perspectief. Deze manieren voor je blog offline promoten zijn in ieder geval een goede gespreksstarter.

1. Verspreid je naam met pennen

Ik ben een heuse pennen-kleptomaan. Als ik op een Huidtherapie of blog evenement ben, dan staan daar vaak promotie kraampjes. En daar liggen altijd… pennen! Voorzichtig vraag ik: “Eh.. Mag ik er eentje?” of ik snaai er sneaky eentje weg tussen het geanimeerde gedruis. Ik heb een bak vol staan, en dit is nou echt zo’n product dat altijd van pas komt. Pennen met logo zijn daarnaast items die van hot naar her slingeren. En dus ook een mooie manier zijn om je blognaam te verspreiden. Voor je het weet pakt een of andere bussinessbabe jouw pen uit haar tasje om een interessant contract mee te ondertekenen 😉

2. Lekker vest of jas bedrukken

Twinning heet dat fenomeen toch, dat je samen met je kind een zelfde setje aan hebt? Daar zijn natuurlijk allerlei fashionable manieren voor. Maar ik kan ook een jas bedrukken voor ons, met mijn logo erop. Of een lekker warm vliesvest. Een andere mogelijkheid is een aantrekkelijke quote met daaronder mijn website url.

Zelf kan ik het vest aan naar events, beurzen, markten en braderieën. En zoiets komt ook van pas tijdens mijn boswandelingetje tussendoor. Voor mijn kind is het ideaal voor naar zwemles of clubjes. Ook bedrukte rompertjes/mutsjes zijn mogelijk. Heel cute voor kids van mamabloggers, want iedereen zit altijd maar te neuzen in die kinderwagen. Win-win, toch? Ook een leuk ideetje is om de (sport)club van je kind te sponsoren met jassen/vesten, waar dan ook jouw logo op staat.

3. Visitekaartjes voor bedrijf of blog offline promoten

Note to self.. Nu mijn blog eindelijk een écht logo heeft (wat vind je ervan eigenlijk?) én een verse layout, is het nou toch wel tijd voor een echt visitekaartje! Een tijd terug was ik met verschillende standhouders aan het praten. Ik had toen wel graag mijn kaartje willen achterlaten. Contact opnemen gaat dan toch iets makkelijker. Het maakt ook net het verschil tussen een persoonlijke blog voor de lol of als serieuze business.

4. Inspirerende (post)kaarten / flyers

Tijdens mijn lange camper rondreis door Europa ontmoetten wij in Portugal een geweldig stel dat al heel lang rondreist. Zij leven van de inkomsten van hun reisblog. Terwijl we aan het kletsen zijn op een camperplek pal naast het Portugese vliegveld, krijg ik een rondleiding in hun tiny house op wielen. Er hangen een paar mooie kaarten met foto’s van bijzondere plekken, met daarop een inspirerende quote. Het zijn hun promotie kaarten van de website. Hoe leuk! Wij krijgen een setje en ze hebben de hele reis in onze camper gehangen.

blog offline promoten
Voorbeeld van de inspirerende kaartjes links, en ja, ik werd toen 31 🙂
blog offline promoten
De camperplaats op het Portugese vliegveld: v.l.n.r. “TravelingSeven”,”TravelManyRoads” en “CamperFamily”

5. Creatieve enveloppen

Je blog offline promoten kun je overigens ook doen met persoonlijke enveloppen. Dit hoef je niet eens te laten bedrukken. Maar gewoon een kleine tekeningen in de hoek of schrijf sierlijk je website url erop. Eco enveloppen zijn bijvoorbeeld gerecycled of gemaakt van FSC papier.

Tip: als je ergens je website opschrijft, noteer het dan zonder https://. Alleen met www staat het mooist en is duidelijk genoeg (www.mamasjungle.nl).

6. Duurzame relatiegeschenken

Dan heb je nog allerlei duurzame relatie geschenken als mogelijkheid, die ik met mijn logo en url kan bedrukken. Denk aan leuke koelkast magneten, herbruikbare rietjes, schriften, herbruikbare tassen tot paraplu’s en appels met een druktechniek en eetbare inkt. Je kunt het zo gek niet bedenken 😉

Online en offline blog promoten combineren

Tot slot kan ik het online en offline blog promoten combineren. Stel dat ik iets opstuur vanuit een winactie, dan kan ik er een leuke pen of inspirerende postkaart bij doen. Ook kan ik mijn website url toevoegen aan mijn persoonlijke handtekening onderaan de e-mail.

Lees ook: “Ben ik een blogger of influencer (of iets anders)? En boeit het..?”

Praat jij veel in je “offline” omgeving over je blog? En op welke manieren promoot jij jouw bedrijf of blog offline? Misschien kunnen we nog meer tips uitwisselen!

Afbeeldingen: eigen, Pixabay

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.