Terwijl kleutergirl langzaam in het basisschoolse leven integreert, verander ik een heuse basisschool mom. Ik merk dat er toch een bepaalde betrokkenheid van je wordt verwacht. En mijn “groene” ideeën en suggesties deel ik graag 😉 Vandaag mijn kijk op het jaarlijkse zomerfeest!

Ook leuk: “Een gezonde lunch op de basisschool, is makkelijker dan je denkt! (een hele rits tips)

Een geweldig eindfeest /zomerfeest!

Onze basisschool organiseert jaarlijks een eindfeest ofwel zomerfeest. Vol activiteiten zoals schminken, glittertattoo, springkussen en hapjes en drankjes. Ik kan niet anders zeggen dan dat het onwijs leuk was.

BEHALVE..

Iedereen kreeg een strippenkaart voor de activiteiten, maar ook voor een zak friet, 2 frituursnacks, zak snoep, popcorn, zakje snoep EN een suikerspin.

A bit much?

Tja, persoonlijk vind ik dit echt veeel teveel van het goede. Maar goed, dan kun je altijd als ouder nog “nee” zeggen tegen je kind (maar je betaalt er ook voor van te voren).

Maar weet je, als je de keuze geeft tussen ongezond en ongezond. Heb je eigenlijk dus gewoon geen keuze! Daarnaast is dit dus gewoon het voorbeeld dat we geven. Of overdrijf ik nu de boel?

Mag het iets gezonder?!

Naast een enkele slechte snack of snoepje, is het echt niet moeilijk of duur om ook gezonde hapjes aan te bieden. Ik bedoel, er is best wel veel mogelijk!

  • Wat dacht je van kinderen zelf wat (zoutloze) popcorn laten poppen in een pannetje? Meteen een leuke activiteit.
  • Of neem schijven watermeloen en een bak met geinige uitdrukkers? Nog een activiteit.
  • Je kunt ook banaan, avocado’s en rood fruit klaarzetten met een blender voor gave gekleurde smoothie drankjes.
  • En schepijs gemaakt van fruit? Een hoorntje erbij en kiezen maarrr.
  • Misschien soepstengels en gekleurde (gezonde dips)?

En on top of it..

En het allerleukste – naast het gezonde – van dit al? (Want ik schrok me rot van al die plastic troep..) Het is dan zo goed als afvalvrij! Hoppa!

Ook leuk: “Leuke oefenboekjes voor kleuters groep 1-3 & leerzame online spelletjes (Review de Bijlesmeester)*

Welke leuke suggesties heb jij nog om dit rijtje aan te vullen? Please help me out! Hoe zijn jullie basisschool zomerfeesten?

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.