Zo, even de film gemaakt van het eerste jaar. Wat een werk! Enne, een nog ergere tearjerker ken ik niet. Boehoe, wat een emoties. Wat een veranderingen in dat eerste jaar. En wat cool, een babyfilm maken om al je herinneringen te bewaren voor als je later oud en vergeetachtig bent. Of nu al 😉

Lees ook: “een creatief fotoalbum; maak een baby magazine!”

Een originele babyfilm maken, maar niet te moeilijk

Iedereen maakt dagelijkse filmpjes op zijn telefoon, tegenwoordig pakt niemand meer een echte filmcamera toch? Alleen het is zo zonde als al die filmpjes in het niets verdwijnen. Waarom ga je geen coole babyfilm maken? Ik weet het! Tijdgebrek. Haha, true. Maar mocht je zin en tijd hebben, dan zijn dit handige tips.

Sla je filmpjes chronologisch op

Dwing jezelf om de filmpjes in mapjes op te slaan, chronologisch. Als je dan ooit die film gaat maken, is het een stuk makkelijker.

Gebruik een handig video programma

Ik kan Movavi echt aanraden, ook al is het betaald. Ik gebruik het voor babyfilms, kinderfilms en voor de vlogs. Eerst gebruikte ik het gratis standaard windows movie maker, maar daar had ik toch gedoe mee (traag, geen updates etc).

Je babyfilm maken; niet te lang

Tientallen baby films van urenlang, gaat niemand meer terug kijken. Jij niet. Kind niet. En daar komen die korte telefoonvideo’s goed van pas. Zorg dat elke video maximaal een half uurtje duurt. Het is de waarheid, onze snelle maatschappij. Moet je nagaan hoe snel het straks gaat/moet voor onze kids 😉

Maar een compilatie met de leukste filmpjes

Van de baby tijd heb ik veeeeel filmpjes op mijn telefoon. En ze zijn te leuk. Daarom heb ik dit eerste jaar gesplitst in een paar delen (0-6 maanden, 6-9 maanden en 9-12 maanden). Ze duren allemaal ongeveer een half uur. Naar mate mijn kids ouder worden, maar ik minder filmpjes. Nu maak ik per levensjaar een compilatie van ongeveer 30-45 minuten.

Knip, plak, muziek, creabea

Tja en dan is het naar eigen wens en smaak. Knip de filmpjes, plak ze in een leuke volgorde of gewoon gemakkelijk chronologisch. Zet er een leuk muziekje onder. Als je het niet publiceert kun je stiekem muziekjes van artiesten gebruiken. Online moet je wel echt rekening houden met copy right.

Babyfilm maken: Een vlotte mix en mengelmoes

Ik vind het zelf zo leuk omdat het met die korte filmpjes heel vlot is om naar te kijken. Er zitten geen saaie stukken tussen en je ziet in een relatief korte periode alle leukste en meest bijzondere momenten voorbij komen.

Tip: gebruik de handige video editor “Movavi” voor al je video’s.

Hebben jullie een babyfilm gemaakt van de kids? Hoe hebben jullie dit gedaan? En vooral, tot welk jaar van de kids zijn jullie gekomen of houden jullie dit (tijdrovende werk) elk jaar goed bij?

0-1film

>>Day Zero Project; 101 doelen<<

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

3 Reacties

  1. mamawatdoejenou.nl Reageren

    Wat goed dat je dat gedaan hebt! Ik ben wel bij met de fotoboeken, vorige week weer een bestelling gedaan bij Albelli, maar die filmpjes staan of nog op de telefoon of op de camera. Zelfs van onze trouwerij hebben we nog geen film gemaakt en dat is alweer bijna 4 jaar geleden. Oeps.
    …mamawatdoejenou.nl schreef als laatst…Mama’s uit je dip-tipMy Profile

  2. Ben stiekem erg benieuwd naar de filmpjes. Ik film te weinig.. Heb in het begin helemaal niet gefilmd maar dacht ik ook niet aan in het ziekenhuis en nu film ik soms wel maar maak meer foto’s!
    …Nicole schreef als laatst…My second letter to you..My Profile

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.