Ik keek laatst een aflevering van Hollands Next Top model (tja, lekker simpel gewoon effe) en één bepaald stukje ontroerde me echt. De meiden moesten van Fredje de zin afmaken: “Als je mij echt zou kennen dan zou je weten dat..”. En hij begon. Ik had zo’n respect voor hun allemaal. Zo zie je echt dat ieder persoon een eigen verhaal heeft en belangrijker nog, IEDEREEN is het waard en iedereen is anders. Ik zat er meteen een blogje omheen te bedenken maar twijfelde ook. Pff, mijzelf zo blootgeven online? Maar hier is ‘ie dus toch, want weet je, als je mij écht zou kennen dan zou je weten dat…

Als je mij echt zou kennen, dan zou je weten dat..

Zakelijk & een pussy van binnen

…ik zakelijk gezien zeer direct en perfectionistisch ben (wil zijn). Extreem goed wil presteren, beter dan de rest. Redelijk een leidersfiguur, maar in de kern toch onzeker. Ik vind het namelijk echt wel belangrijk wat andere van mij vinden, ondanks ik roep dat “het me niet interesseert”. En ik kan er flink over in zitten als er iets aan de hand is, er een bepaalde klacht is over mij of ik helaas bepaalde gewenste resultaten niet heb weten te bereiken.

Lees ook: “Lastig

Lekker tegendraads om mezelf af te zetten tegen de normale gang van zaken

…ik heel erg de behoefte heb om een eigen ikje te zijn. Net wat anders dan de rest, misschien kun je zelfs zeggen dat ik het er soms een beetje om doe. En momenteel is dat helemaal in to bio, eco en gezondheid. Om daar dan voor de volle 100% voor te gaan, is iets wat mij een goed gevoel geeft. Als men geïnteresseerd naar dit soort onderwerpen vraagt, zal ik er ook helemaal gepassioneerd over vertellen.

Een jankbalk 

…ik tegenwoordig om de stomste dingen kan huilen, omdat zij mij ontroeren (moederschap?). Denk aan kindertjes die “Begin de dag met een dansje” zingen, ‘s ochtends op de radio bij Giel. Of een heftig verhaal bij Hollands Got Talent, of ontroerende cello muziek. Dit is mij heel bizar, omdat ik vroeger niet kón huilen. Ik was echt een opkropper, toonde nooit mijn gevoel en wilde alles alleen oplossen.

Ook leuk: Laat ze maar stromen! 4 films om van te huilen (filmtips)

Druk baasje en een nog drukkere denker

…ik altijd druk ben met van alles en nog wat om te doen. Maar ik dit eigenlijk doe omdat ik nogal een denker ben, ik mij erg kan laten meeslepen door mijn gedachtes en daar soms een beetje gek van word.

Lees ook: “De hooimadam, het keukenhulpje voor drukke moeders”

Depressief verleden

…ik op dit moment in mijn leven, echt ben wie ik wil zijn, maar dit zeker niet altijd zo is geweest. In mijn puberteit was ik heel onzeker (joh) en een grenzeloos projectiel afgewisseld met serieuze depressieve periodes. Dit was echt een hele moeilijke periode in mijn leven, waar eigenlijk ook niemand echt van af weet (nu dus wel). Helaas verval ik later in een burn out.

Anderen helpen, maar niet jezelf laten helpen

…ik een heel helpend karakter heb, maar vroeger van binnen schreeuwde of iemand mij wilde helpen (dat lukt dus niet als je alles maar in je eentje opkropt heb ik geleerd). Maar ik eigenlijk op een vreemde manier blij ben dat ik ook zo ver in de put heb gezeten want serieus, it makes you so fucking strong.

Positieve vibes vs. verdrietige periodes

..ik dus in het leven sta vol positiviteit, volop genieten van kleine dingen, een traan laat als dat gewoon echt nodig is, ik nu wel vriendinnen of mijn moeder om raad vraag, ik nu wel mijn werkelijke gevoel deel met mijn man, ik oprecht iedereen respecteer en in hun waarde laat, ik hoop dat ik deze denkwijze (al is het maar voor een klein deel) kan overdragen aan anderen, in het bijzonder mijn dochter. Ik hoop eigenlijk dat zij nooit zoiets meemaak als ik, want ik wil haar niet verdrietig zien. Toch is het wel weer ergens goed voor uiteindelijk. Moeilijk 🙂

Dus lieve lezers, mocht er iets op je hart liggen: wees welkom en beantwoord deze mooie vraag in de reacties: Als je mij echt zou kennen, dan zou je weten dat…………?

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

2 Comments

  1. Wat een geweldig blogje; vooral in die eerste twee blogjes dat je jezelf helemaal ergens voor geeft herken ik me zo. Of je doet het goed of niet. Misschien dat ik dit thema wel van je ‘leen’ voor een eigen blogje. Maar voor nu; Als je mij echt zou kennen dan zou je weten dat ik af en toe met mezelf in de knoop lig. Dat ik er aan de ene kant vaker uit zou willen gaan om ‘iets’ te doen, maar als het er op aan komt en er geen afspraken zijn gemaakt ik er toch liever voor kies om binnenshuis te blijven.
    …Linda schreef als laatst…Easy-bake: de tien minuten pizza (inclusief baktijd)My Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.