Een beetje situeren.. Daar ben ik goed in 😉 Echt handig is het niet altijd. Te ver in de toekomst kijken of uit gaan van allerlei doemscenario’s, doet mijn mind niet veel goeds. Maar deze vragen zijn wel interessant! Want wat als ik de baas zou zijn van het journaal? Een miljoen zou winnen? Of wat als ik geen kinderen zou hebben? Je lees het allemaal in deze leuke “Als ik .. dan..” TAG. Dank aan Mama Liefde voor de tag.

Lees ook: “Mijn leven als mama TAG”

Als ik .. dan .. TAG

1. Als ik de baas zou zijn van het journaal…

.. dan zou ik een objective-channel-choice-system opzetten. Een stuk of 15 sub-zenders, alles gaat over hetzelfde nieuws dat speelt in de wereld, alleen belicht vanuit diverse standpunten. Objectief nieuws dat niet gefinancierd wordt door dubieuze partijen. Ook zit er een what-happend-after-channel tussen. Dus alle grote gebeurtenissen zoals rampen en dergelijk krijgen een vervolg. Het is wel zo fijn om ook de goede afloop te weten, toch?

2. Als je een ontbijtje zou mogen eten met … dan….

Met mijn overleden oma, dan .. schuif ik mijn stoel door naar mijn moeder. Want zij had haar nog zoveel dingen willen vragen over het ‘oma zijn’.

als ik dan

Leuk ideetje voor quality, family of me-time: bestel een lekker ontbijtje!

3. Als je iets aan jezelf zou mogen veranderen dan…

.. zou wat meer controle over die piekerknop in mijn bovenkamer wel fijn zijn.

4. Als je zou kunnen reizen in de tijd dan…

.. ga ik naar de dino-tijd om me te verwonderen! Ik wil ook naar een tijdperk om te praten met aliëns. uiteraard schrijf ik er dan een blog over voor jullie 😉

5. Als je een miljoen zou winnen dan…

.. zou ik toch wel een hoop (>80%) weggeven, want ik ben eigenlijk wel heel erg tevreden met mijn leven op dit moment. En ik ben stiekem best bang dat zo’n klap geld hier een enorme (negatieve) verandering in teweeg zal brengen. Het overige geld zou ik op een spaarrekening zetten, zodat ik wel gewoon kan doorleven zoals ik nu doe, maar met een verminderde ‘financiële druk’ op mijn schouders.

als ik dan schatkist

6. Als je een wereldreis zou mogen maken dan…

.. dan wil ik wel naar Brazilië en Canada of Zuid-Afrika. Polen staat ook nog op mijn lijstje en Scandinavië. Australië. Maar ik ben al heeeeel tevreden met de camper rondreis die ik heb gemaakt door Europa.

7. Als je geen kinderen zou hebben dan…

.. zou ik mijn motorrijbewijs willen halen! Dat vind ik nu te risicovol als moeder. Verder zou ik ‘m misschien wel peren naar Afrika ofzo, om me daar volledig op vrijwilligerswerk te richten.

als ik dan tag motor

8. Als je in een ander land zou zijn geboren, waar zou je dat dan willen?

Opgroeien op een haciënda in de wilde natuur in Costa Rica! What a dream..

costa rica als ik dan TAG

9. Als je een super geweldige uitvinding zou mogen doen dan…

..zou het een uitvinding zijn, wat zorgt dat er meer gelijkheid in de wereld komt. Dat er nog zo veel mensen onder de meest vreselijke omstandigheden leven en sommigen zo rijk zijn dat ze hun geld niet eens op krijgen in één mensenleven. Ik vind het niet eerlijk. En vooral kinderen, die al gewoon vanaf hun geboorte geen kans krijgen, dat gaat echt aan mijn moederhart…

10. Als je iemand of iets zou mogen redden dan… 

..zouden dat mensen zijn die worden gegijzeld en gemarteld.

De Als ik.. dan.. TAG overnemen?

Jahaa. Ik ben namelijk reuze nieuwsgierig naar wat jij zou doen met een miljoen! Of wat jij zou doen als je geen kinderen had..? Lees deze tag verder bij: MamaLiefde en Meisje-Eigenwijsje. Vind jij de “Als ik.. dan” TAG ook leuk? Voel je vrij om deze leuke TAG over te nemen! Kopieer de vragen hieronder. Als je mij tagt in je artikel, krijg ik een seintje en kan ik ook bij jou komen lezen.

 1. Als ik de baas zou zijn van het journaal…
 2. Als je een ontbijtje zou mogen eten met … dan….
 3. Als je iets aan jezelf zou mogen veranderen dan…
 4. Als je zou kunnen reizen in de tijd dan…
 5. Als je een miljoen zou winnen dan…
 6. Als je een wereldreis zou mogen maken dan…
 7. Als je geen kinderen zou hebben dan…
 8. Als je in een ander land zou zijn geboren, waar zou je dat dan willen?
 9. Als je een super geweldige uitvinding zou mogen doen dan…
 10. Als je iemand of iets zou mogen redden dan… 

Lezersvraag: Als ik geen kinderen zou hebben, dan…? Daar ben ik heel erg benieuwd naar bij andere moeders 🙂 Ik lees het graag in je reactie hieronder.

Update 2020/ Afbeeldingen: Eigen & Pixabay

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

1 Reactie

 1. Leuk hoor dat je hem ook ingevuld hebt. Gelijk ook een kijkje genomen bij de andere bloggers; zo kom je weer eens wat nieuws tegen.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.