Vroegah.. – voor het allermooiste dat me overkwam – hield ik nooit zo van kinderen. Althans, wel van kinderen maar niet van huilende kinderen. En aangezien kinderen toch wel vaak huilen had ik er niet zo veel mee. Ik droomde ook niet bepaald van kinderjuf worden. Nee, ik droomde van dat andere realistische iets; rijk worden. Dat laatste is gelukt hoor, in liefde tenminste, over geld zullen we het later nog een keertje hebben. Maar ik dwaal af.

Krijsende kinderen tijdens het boodschappen doen

Ken je ze? Van die krijsende kinderen? Tijdens het boodschappen doen? Of die niet-ophoudende kids, toevallig met dezelfde vakantiebestemming als jij in het vliegtuig? Drama.

Geinig dat ik mensen zonder kinderen dat letterlijk hóór denken. Ik dacht tenslotte ook zo. Voorheen. Want nu heb ik een soort ignore-button hiervoor. Die ik moeiteloos aan en uit kan zetten. Tijdens dat langzame proces dat ze ontzwangeren noemen groeien er ook dingen. Bepaalde vaardigheden. Bepaalde gevoelens, meningen. Maar dus ook die ignore-button. Hij zit bij mij op m’n linkerzij.

Ignore button is a good thing

Want hoe zielig ik een huilend kind soms ook vind, ik weet nu wel beter.

Vijf minuutjes laten huilen omdat ze de slaap niet kunnen vatten – resulteert in een slapende baby. Eventjes laten huilen als mevrouw haar zin niet krijgt – resulteert in het pakken van een ander blokje waar weer vrolijk verder mee wordt gespeeld. Na een niet-noemenswaardig valmomentje, kun je het best even afleiden zodat het huilen stopt. En natuurlijk, bij oprechte tranen zijn mijn armen, hart en schoot eindeloos groot.

Maar de moeder van het huilende kindje in de supermarkt, geef ik een “i know” knipoog. En huilende kinderen in het vliegtuig, ach die houden snel genoeg op met wat strategische afleiding, of zijn gewoon zo doodmoe (gemaakt) dat zij snel in slaap vallen. En zo niet, ach, als dat nou allemaal het ergste is. – ‘t komt goed.

Lees verder: “Leuk die ignore button.. maar da’s bij andere kindjes toch iets makkelijker dan bij je eigen kroost!”

huilen

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

5 Comments

 1. Ik heb meer een allergie tegen zeurende kinderen. Bluh. En ik ben gewoon kinderjuf haha (geweest) en nu ook moeder….. Maar goed, Fay zeurt (nog) niet hihi.

  Dat huilen, ja ik begin het eindelijk door te krijgen… Manlief echter nog niet, maar dat komt ook omdat hij er minder vaak is.. hij werkt gewoon fulltime en ik kan me er dus wat beter tegen weren… Al heb ik er soms wel moeite mee hoor!
  …Nicole schreef als laatst…Jubileum: Het aanzoekMy Profile

  • Lori Reply

   Zeker, die huiltjes kunnen onderscheiden is lastig. Je leest overal maar dat moeders dat ‘snel onder de knie krijgen’, nou ik ben nog steeds lerende! Al zijn sommige huiltjes overduidelijk. Maar vaak ook, dan wéét ik gewoon niet wat er aan de hand is. En dat is frustrerend.

 2. oh haha, lekker herkenbaar. Ik vrees dat ik zo iemand ben (zonder kinderen;)) die denkt.. als er maar geen huilend kind in het vliegtuig zit…

  maar het vliegtuig is wel de enige plek waar ik er niet zo goed tegen kan. Gewoon omdat ik vliegen zelf al dodelijk saai vind en niet echt eruit kan en ergens anders heen kan gaan op zo’n moment.

  In de supermarkt of ergens anders lach ik altijd even vriendelijk naar de moeder, dan denk ik: ach dat zal wel weer over gaan, lastig voor dr dat dit gebeurt…

  dus. Een middenweg voor mij;)
  …miranda schreef als laatst…Shoppen bij de intratuinMy Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.