Hét onderwerp; corona. Jammer dat er zo weinig wordt gesproken over hoe je je weerstand kunt verhogen. Een goedwerkend immuunsysteem helpt namelijk om een virus te voorkomen, of aan te kunnen. In de natuur vinden we krachtige hulpmiddelen voor onze gezondheid en de aloë Vera plant is hier een mooi voorbeeld hiervan. Hoe kun je Aloe vera voor een betere weerstand inzetten, in bijvoorbeeld deze corona tijd?

Lees ook: “Hoe krijg ik meer energie, als ik mij een beetje futloos voel als moeder?”

Aloe vera bij gezondheidsproblemen

Aloe Vera voor een betere weerstand en als oplossing voor gezondheids- en huidproblemen is niet nieuw; het werd duizenden jaren geleden al door verschillende bevolkingen gebruikt. In Sumerische kleitabletten van 2200 jaar voor Christus wordt aloë vera al genoemd als geneeskrachtige plant. Ook de bekende artsen uit het oude Griekenland, Hippocrates en Dioscorides, gebruikten de plant tegen maagklachten, verstopping, jeuk, wonden en zonnebrand.

Aloe Vera voor een betere weerstand

Aloe barbadensis miller is het best onderzocht

Er zijn meer dan 400 soorten aloë vera planten, maar slechts één is uitgeroepen tot de beste Aloe Vera; Aloe Barbadensis Miller. Dit is de plant met de meest geneeskrachtige werking en het best onderzocht.

Hoe verser en puurder de gel, des te beter de werking. Of het nou gaat om Aloe Vera voor je gebit, huid of als consumptie; gebruik altijd kwalitatieve Aloe Vera producten, op basis van hoge concentraties pure gel.

Let bij het aanschaffen van Aloe vera producten op:

  • Puurheid: hoeveel % concentratie pure gel zit erin?
  • Bijstoffen: zitten er geen onnodige of schadelijke stoffen bij?
  • Herkomst: waar wordt het gemaakt? Is er een biologische oorsprong?

Aloe Vera voor betere weerstand: 4x toepassingen van Aloe Vera in de corona tijd

Naast diverse gezondheidsvoordelen van Aloe Vera, is de plant ook geschikt in de corona tijd. Deze vier handige toepassingen van Aloe Vera gel kunnen helpen bij een goede weerstand.

1. Aloe Vera gel drinken voor een goede weerstand

Het drinken van Aloe Vera houdt natuurlijk niet gegarandeerd een corona besmetting tegen. Wel helpt het je immuunsysteem verbeteren zodat je minder vatbaar bent voor virussen. Drank met pure Aloe Vera zit bomvol gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, enzymen en belangrijke zuren. Aloe Vera gel heeft een antibacteriële, antivirale en schimmelwerende functie. [1] Naast het bevorderen van het natuurlijke afweersysteem, is het goed voor de darmwerking**.

Je kunt drankjes met Aloe Vera tegenwoordig zelfs in de supermarkt kopen, maar let op: deze drankjes zitten vaak vol suiker en/ of andere ongezonde toevoegingen! Uitsluitend kwalitatief hoogwaardige Aloe Vera is daarom zeker een investering waard.

**gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating

Ook lezen: “Gezonde drankjes voor kids (tips, inspiratie en variatie voor genoeg drinken)

2. Aloe vera als desinfectie

Er zijn op internet verschillende DIY’s te vinden over het maken van desinfectiegel op basis van aloe vera. De keuze en afstemming van de bestandsdelen komen erg precies. Je kunt ook een kant-en-klare desinfectiegel op basis van aloe vera gebruiken. Een hand cleanser is ideaal voor onderweg, om je handen snel en effectief te reinigen als er geen water en zeep beschikbaar is. Handzeep op basis van pure aloe vera heeft een verzachtende werking en hydrateert de huid.

Probeer bijvoorbeeld deze DIY desinfecterende handgel van ALotLikeLot

Aloe Vera voor een betere weerstand

3. Aloe vera tegen droge handen

In de winter voelen onze handen snel droog aan. Dit heeft te maken met de koude lucht buiten, in combinatie met droge lucht binnen door de verwarming. Daarbij komt nu het vele wassen van onze handen, tijdens de coronacrisis. En zoals minister-president Rutte al aangaf, “we wassen onze handen stuk”. Niet de bedoeling als je over gezondheidspreventie praat. Wanneer je handen (huid) stuk zijn, ontstaat er juist een ingang voor bacteriën en virussen.

Bij een onprettige droge, trekkerige huid kun je Aloe Propolis crème gebruiken. Een rijke mix van aloë vera, bijen propolis en kamille extracten ondersteunen het herstel van de huid. Een perfecte vochtinbrenger én beschermer voor iedere dag, met een bijzonder kalmerende werking op met name de gevoelige huid.

Bestel nu Aloe Propolis crème en ontvang 10% korting (t/m 21 maart 2021)

Aloe Vera voor een betere weerstand

4. Aloe vera verlicht huiduitslag door mondkapjes

We komen er niet meer onderuit, het dragen van een mondkapje is onderdeel van ‘het nieuwe normaal’ en bijna overal verplicht. Het langdurig dragen van een mondkapje kan irritatie van de huid veroorzaken. Het gaat dan vooral om rode of droge plekjes en onzuiverheden zoals puistjes en pukkels. Ook hiervoor biedt aloe vera uitkomst. Het beschermt, kalmeert en hydrateert de huid. Voor je lippen gebruik je een balsem met hydraterende aloë vera gel, verzachtende jojoba-olie en beschermende bijenwas.

Lees ook: “Waarom ik wel een mondkapje ga dragen, maar eigenlijk toch niet (beetje lang uitgevallen column)”

Succes met je weerstand! Klets mee over aloe vera voor een betere weerstand, en deel je tips en ervaringen in de reacties hieronder.

*Auteur: Ellen Oortwijn – Aloevera.helpt.shop. De producten zoals in dit artikel beschreven zijn verkrijgbaar in “aloevera.helpt.shop” en zijn op basis van pure aloe vera. Afbeeldingen: Pixabay. Bronnen: [1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3729540/

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.