Ik ben moeder van niet één spruit, maar twee. Ik ben vriendin, partner, dochter, werknemer (nou ja, ZZP’er dan), blogger, huidtherapeut, mezelf. Al deze rollen combineren en ook nog een beetje naar behoren uitvoeren, valt nog niet mee. Ik vraag me daarom ook regelmatig af, waarom het bij anderen altijd wel goed gaat?! Offe.. lijkt te gaan (!) Anyways, dat geldt andersom misschien ook wel.. Vandaag een kijkje bij mij achter de schermen over hoe ik dat doe, alle ballen in de lucht houden. Dank Linda (Mamaliefde), voor het taggen, ik vond het ook leuk om jouw antwoorden te lezen.

Tip: populaire mindfullness boeken. Om een beetje tot rust te komen. Of een poging te doen 😉

Alle ballen in de lucht houden (TAG)

1. Wat is bij jullie thuis de verdeling van taken als het gaat om kinderen en huishouden etc?

De vader van mijn kinderen en ik hebben co-ouderschap. De kinderen gaan om de 3-4 dagen naar de andere ouder toe. Op de dagen dat de kinderen er niet zijn, werk ik. De andere dagen ben ik volledig moeder. Het is geen klassieke verdeling, maar ik moet eerlijk zeggen dat deze verdeling me wel rust geeft. Als heb ik soms aan het eind van de mama-dagen wel een ontzettend punthoofd 😉

Moeten jouw kinderen helpen in het huishouden

Lees ook: “Moeten jouw kinderen helpen in het huishouden? Maak er een spelletje van!”

2. Hoe zorg je dat werk en privé gescheiden blijven?

Omdat ik ook blog over mijn persoonlijke leven, loopt dit wel iets door elkaar heen. Soms maak ik iets mee, waar ik dan over wil schrijven. Dan maak ik snel wat notities in mijn telefoon (dan loopt werk even door mijn moeder dagen heen). Verder probeer ik echt op de dagen dat de kinderen er zijn, niet te werken. Maar soms doe ik dat ’s avonds toch 😉 Het voordeel (of het leed) van de ZZP’er, haha.

3. Welke klusjes in het huishouden heb je opgegeven of laat je als eerste vallen?

Het dweilen is echt naar 1x per maand of minder verschoven (ja, sorry). De ramen heb ik net gedaan na de kerst, dus die zijn volgende kerst weer aan de beurt, haha. De bedden verschonen doe ik nu om de 4 weken en dat deed ik ook graag om de 1-2 weken. De maandelijkse grote beurt in de badkamer, is ook alweer een paar maanden terug. Verder houd ik alles wel goed bij, dus rommelig zal het niet snel bij ons zijn. Daar word ik veel te chaotisch van in mijn hoofd 😉 Maar grondig en uitgebreid schoonmaken… Hmmm… dat is toch wel op een lager pitje!

4. Wanneer was de laatste keer me-time en wat heb je toen gedaan?

Gisteren. Ik probeer elke dag wel me-time te fiksen, want anders word ik heel ongelukkig. Maar het zijn kleine dingen en korte momentjes. Soms denk ik op het eind van dag echt: oh my.. ik heb nog geen 10 minuten gezeten vandaag! Waar ik voorheen uren kon chillen (..bloggen, fotoboeken maken, schoonmaken, opruimen, serie kijken, kletsen of uitgaan met vriendinnen), is dat nu als moeder veel minder.

En soms moet ik gewoon een beetje slim zijn 😉 Dan mogen de kids schermpjes tijd en zit ik op de computer ernaast aan mijn fotoboeken te knutselen 😉

Instagram; life behind the scenes

5. Heb je wel eens een date night en wat doen jullie dan?

Jazeker.. Als de kids er niet zijn 😉 Dan ga ik graag samen knuffelen, kletsen, eten en spelletjes doen!

6. Hoe vaak zie je je vriend(inn)en en wat doen jullie dan?

Ik zie mijn vriendinnen soms wekelijks en soms maandelijks. We gaan lekker op de koffie bij elkaar en kletsen, kletsen, kletsen terwijl onze kindjes met elkaar spelen. Met mijn andere vriendin ben ik pas uit eten geweest. Waar we voornamelijk.. kletsen 😉

7. Heb je veel contact met je familie?

Ja, ik zie mijn moeder elke dag. Zij past ook op mijn kinderen. En de andere oma van mijn kids ook (dankjewel oma’s!). Mijn beste vriendin is mijn schoonzus en mijn andere schoonzusje is ook superleuk. Ik voel mij erg gezegend met deze lieve mensen.

8. Waaraan kan je als eerste zien dat er eigenlijk veel meer uren in een dag moeten zitten? Oftewel hoe zien jouw prioriteiten er uit?

Dat heb ik met bloggen! Als ik bezig ben, dan vliegen de uren. Dan denk ik ineens oops, ik moet nog dit en dit en zus en zo.

Mijn prioriteiten? De kinderen staan altijd op nummer 1. Daarna kom ik zelf. Daarna familie, vrienden en geliefde. Daarna werk. Daarna huishouden.

9. Doe jij je soms wel eens beter voor dan in werkelijkheid?

Ja en nee. Op mijn blog probeer ik eerlijk te schrijven. Over de leuke dingen van mijn leven en het moederschap. En de minder leuke dingen. Maar ik schrijf niet over alles. Soms kies ik ervoor om bepaalde dingen niet te delen. Ik laat mezelf dus op mijn blog deels zien. Keihard liegen doe ik absoluut niet, maar een verhaal extra grappig aanzetten met bepaalde woorden doe ik als schrijver natuurlijk wel 😉

10. Welke tips heb je voor andere moeders?

Ik vind het zelf soms lastig om hulp te vragen. Ik denk er simpelweg niet aan of ik voel me gefaald als moeder als ik hulp vraag. Mijn tip voor mezelf en andere moeders is dan ook: vraag hulp. Laten we het samen doen waar nodig. Het maakt ons leven zoveel makkelijker. En het is een mooi signaal naar onze kinderen.

11. Wat vraag jij je wel eens af hoe anderen moeders dat aanpakken?

Wat ik me afvraag is hoeveel me-time andere moeders nodig hebben om op te laden. Lukt dit bij jou mét je kinderen ook? Of heb je net als ik ook echt letterlijk alleen-tijd nodig? En welke bezigheden laden jou dan op? Bij mij zijn dat lezen, even wandelen, een keertje lekker uitslapen en met vrienden chillen.

Wil je de “Alle ballen in de lucht” TAG overnemen?

Deze TAG kun je onder andere lezen bij: Pinkpress, Mamakletst, Geertruurzaam, Mama’s liefste en MeervanMir. Wil je de “Alle ballen in de lucht” TAG ook overnemen? Kopieer de vragen hieronder. Ik zou het heel leuk vinden als je mij in je artikel tagt, zodat ik een seintje krijg en ook bij jou kan komen lezen.

 1. Wat is bij jullie thuis de verdeling van taken als het gaat om kinderen en huishouden etc?
 2. Hoe zorg je dat werk en privé gescheiden blijven?
 3. Welke klusjes in het huishouden heb je opgegeven of laat je als eerste vallen?
 4. Wanneer was de laatste keer me-time en wat heb je toen gedaan?
 5. Heb je wel eens een date night en wat doen jullie dan?
 6. Hoe vaak zie je je vriend(inn)en en wat doen jullie dan?
 7. Heb je veel contact met je familie?
 8. Waaraan kan je als eerste zien dat er eigenlijk veel meer uren in een dag moeten zitten? Oftewel hoe zien jouw prioriteiten er uit?
 9. Doe jij je soms wel eens beter voor dan in werkelijkheid?
 10. Welke tips heb je voor andere moeders?
 11. Wat vraag jij je wel eens af hoe anderen moeders dat aanpakken?

Een paar ballen in de lucht loslaten

Alle ballen in de lucht houden? Ik heb er lang naar gestreefd en een poging gedaan. Want waarom zou ik niet als moeder kunnen werken en een grote carrière nastreven, plus een goed huishouden runnen? Gaandeweg kwam ik erachter dat ik dan wel érgens op moet inleveren. En 3x raden wat (wie) dat was? Ik, ja. Meer loslaten. Keuzes maken. En accepteren want nu even (nog) niet kan. Het is waar. Maar blijft een dingetje 😉

alle ballen in de lucht houden

Lezersvraag: Waar zou jij nou graag meer tijd voor willen hebben op dit moment?

Update 2020 / afbeeldingen: eigen & Pixabay

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

11 Reacties

 1. Oei ik bof echt enorm zo te lezen 😮 mijn man en ik werken allebei van huis, dat scheelt al veel geren en gevlieg maar wat me vooral opvalt: mijn man doet veel meer in het huishouden… Hij doet boodschappen en kookt, hij maakt ook schoon. Oh shit ik ga m’n vent even knuffelen nu, thanks voor de Reminder!
  …Nanouk | Samen de Wereld Ontdekken schreef als laatst…Dordt in Stoom met kleine kinderenMy Profile

 2. Leuk om te lezen! Die huishouddingen zijn erg herkenbaar haha.

  Voor wat betreft je laatste vraag: Ik was nog met de hand af, dat is mijn ‘me-time’. En de avonden. Dat schuldig voelen als ik wat anders doe heb ik ook wel ja. Maar tegenwoordig helpt mijn kleuter mee met het huishouden en werken deed ik al vanaf baby, dus daarbij weet ze niet beter.
  …Lilian schreef als laatst…Waarom ik GEEN bucketlist heb…My Profile

  • Oh wat grappig. Ik vind stiekem afwassen met de hand ook helemaal niet zo erg. Maar om dat nou me-time te noemen.. Wel lekker dat je kleuter meehelpt in het huishouden. Ik probeer peutergirl er nu ook al zoveel mogelijk bij te betrekken 😉

 3. Veel van je antwoorden zijn voor mij herkenbaar, vooral toen mijn kinderen nog kleiner waren en ik nog werkte.
  Het betert hoor, zeker weten. Alleen als de kinderen groter worden krijg je er weer andere zorgen bij, zoals huiswerk dat moet gemaakt worden en hormonen die op hol slagen als ze in de pubertijd zijn.
  Maar je hoeft de kids dan niet meer constant in de gaten te houden en dan krijg je toch weer heel wat vrijheid terug als moeder.
  …Villa BlaBla schreef als laatst…Waarom ik amper nog naar het nieuws kijkMy Profile

  • Ja, ze zeggen denk ik niet voor niks: kleine kinderen, kleine zorgen, grote kinderen, grote zorgen. Maar toch anders en inderdaad je vrijheid terug. Ik heb echt nu het gevoel in die tropenjaren te zitten.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.