Steeds meer mensen willen een airco kopen voor de hete zomerdagen. Het maakt je huis comfortabeler, maar je kan ook geld besparen door de temperatuur laag te houden. Wat is handig om van te voren te weten als je een airconditioner wilt kopen?

Ook leuk: Hoe krijg ik een lekker koel huis in de zomer?

Handige info vooraf bij een airco kopen

Waarom zou je een airconditioner kopen?

Airconditioners zijn de meest kosteneffectieve manier om een huis te koelen. Ze zijn energie-efficiënter dan traditionele koelsystemen, waarbij een airco 30-50% bespaart van het energieverbruik, ten opzichte van een woning zonder airconditioning. Bovendien kunnen airco’s vaak 20 jaar of langer mee. Een airco kopen is dus ook een langetermijninvestering.

Hoeveel wil je uitgeven?

Het is belangrijk dat je van tevoren weet hoeveel je wilt uitgeven. Nieuwere, meer energie-efficiënte airconditioners kosten vaak tussen de 1000 en 3000 euro, afhankelijk van je behoeften.

Als je op zoek bent naar een airco, kunt je ook overwegen om een airco te huren, of om een tweedehands airco aan te schaffen.

Verder zijn er veel verschillende soorten airco’s waar je uit kunt kiezen, zoals:

 • De single split airco,
 • Multi split airco en
 • De plafond airco.

Koop je een airco nieuw? Dan weet je zeker dat de airco optimaal presteert. Op de website van KliMate vind je een groot aanbod aan airco systemen en warmtepompen.

Airco kopen

Airconditioners maken je huis meer comfortabel. Ook kun je met een airco geld besparen op de energierekening.

Maar voordat je een airconditioner koopt, moet je dus rekening houden met je behoeften, hoeveel je wilt uitgeven en welke airco het meeste geschikt is voor de woning of bedrijfspand.

Zodra je de juiste airconditioner hebt uitgekozen, laat je ‘m installeren door het bedrijf en kun je je huis met het warme weer lekker koel houden.

Ook lezen: Leuke schaduwspelletjes voor kids

Wat zou jij doen: een nieuwe of tweedehands airco kopen?

Afbeelding: Pixabay MICHOFF, gastblog KliMate

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

4 Reacties

 1. Bijzonder artikel voor een item dat onder “een groener tintje” valt. Koop geen airco zou ik zeggen, maar probeer je huis op andere manieren koel te houden. Dat is pas een duurzame keuze. Airco’s hebben gevolgen voor het klimaat doordat ze stroom verbruiken en koudemiddel bevatten. Zie ook de website van Milieucentraal.

  • Hi Daphne,
   Dat ben ik helemaal met je eens: nog duurzamer is geen airco kopen.
   Maar ik geloof ook dat iedereen op z’n eigen manier keuzes maakt rondom duurzaamheid.
   Dan heb je aan de ene kant iets nodig ergens voor – wat dus niet of minder duurzaam is (een auto, airco of noem maar op) en maak je aan de andere kant weer juist wel bewuste keuzes.
   Zo draagt iedereen zijn steentje bij op zijn eigen manier en binnen zijn eigen mogelijheden.

   En als je dan een keuze maakt voor iets wat minder duurzaam is.. dan maar beter bewust gekozen en goed geinformeerd.
   Bedankt voor het delen van de link, en je toevoeging uiteraard.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.