Zo’n adventskalender met snoep is niet echt niet mijn ding. Maar zo’n speelgoed-adventskalender voor kids van de laatste jaren, vind ik toch wel erg cool! Dit jaar ga ik voor beide schurkjes op zoek naar hun ultieme yeaaahbox. En ondertussen zet ik voor jou de allerleukste adventskalenders met duurzaam speelgoed (Hot Wheels, Schleich, Playmobil, Lego en houten speelgoed) op een rijtje!

Ook leuk: “Andere manieren om Kerst te vieren (met de focus op: aandacht voor elkaar)

Adventskalenders met duurzaam speelgoed voor boys/girls

Een adventskalender met speelgoed voor kids moet voor mij allereerst geen onzin dingen of plastic wegwerptoys bevatten. Een kalender met een “verrassingsinhoud” zou ik daarom ook niet kiezen. Ik kijk verder vooral of het speelgoed écht past bij mijn kids en hoe lang het meegaat. Duurzaam speelgoed kan namelijk makkelijk voor een tweede of derde ronde de verkoop in.

Hoe werkt een adventskalender met (duurzaam) speelgoed?

Een adventskalender is een traditie die stamt uit de 19e eeuw, waarmee je als gezin kunt aftellen naar Kerstmis. Van origine was het een gewone kalender, daarna kwamen de snoepjeskalenders en nu zijn ze dus óók verkrijgbaar met speelgoed. De kalender bevat 24 onderdelen. Je begint hiermee op 1 december en je eindigt op kerstavond 24 december. Het is een fijn idee om ál die dagen naar kerst toe, een speciaal gezinsmomentje te hebben met elkaar. 

Om een speelgoed overload te voorkomen, zou ik dit niet combineren met een extreme cadeautjes-kerst. Alhoewel de meeste adventskalenders met duurzaam speelgoed in zijn geheel een setje vormen en je dit dus ook kunt vergelijken met bijvoorbeeld één groot Playmobil pakket.

Lees aanraders: “De 4 cadeautjesregel voor minimaliseren tijdens de feestdagen” en “De 5 cadeautjes methode voor sint/kerst”

De allerleukste adventskalenders met duurzaam speelgoed voor kids

Hieronder staan de leukste adventskalenders met duurzaam speelgoed voor kids. Ik heb jongens/meisjes lekker door elkaar gegooid. Het speelgoed is allemaal van betere kwaliteit en goed materiaal. Het gaat lang mee en is vaak nog goed tweedehands verkoopbaar.

Hot Wheels adventskalenders

Bijna alle jongens (maar natuurlijk ook meisjes) zijn dol op Hot Wheels. Ik snap dat wel. De metalen speelgoedautootjes zijn er in zulke toffe designs. En kapot gaan ze ook niet zomaar. Je kunt de auto’s los kopen en zelf je design kiezen, maar er zijn ook veel verschillende coole 5-packs. En nu dus ook een adventskalender!

Schleich figuren adventskalenders

De figuurtjes van Schleich zijn megapopulair en er bestaan enorm veel thema’s. Ook deze figuurtjes zijn goed tweedehands te verkopen, vanwege het kwalitatieve materiaal en de levensduur. Tot mijn vreugde zijn er veel schleich adventskalenders verkrijgbaar!

Playmobil adventskalenders

Ook Playmobil is geweldig speelgoed voor kinderen van allerlei leeftijden! Dit speelgoed is haast niet kapot te krijgen en wederom: goed verkoopbaar. Wist je trouwens dat er wel meer dan 20 Playmobil adventskalenders zijn? Met toffe thema’s zoals kerst, paarden, hulpdiensten, boerderij, piraten, prinsessen, ridders en noem maar op.

Lego adventskalenders (Lego city en Lego Friends)

Speelgoed van Lego is tijdloos en bijna ieder kind gaat wel door deze fase. Lekker bouwen, en dat vinden zelfs mama’s en papa’s meestal leuk! Er zijn wel meer dan 20 Lego adventskalanders. Lego is kwalitatief, nagenoeg onbreekbaar en goed verkoopbaar.

Houten speelgoed

Ben je dol op houten speelgoed, dan zijn houten adventskalenders heel cool! De meeste kun je zelf vullen met cadeautjes, snoepjes of lieve briefjes. Ultiem duurzaam, want je kunt ze elke kerst hergebruiken. Daarnaast kun je het vullen met speelgoed naar keuze. Lang niet alle eco topmerken (zoals Bamboo planet, Hape, Goki, Green Toys, Grimm’s of Haba) maken namelijk een adventskalender.

Deze houten speelkerstboom adventskalender is leuk omdat je elke dag kunt aftellen met magnetische kerstballen die je op de boom plakt. Je hoeft het niet te koppelen aan cadeautjes, maar het zou wel kunnen.
Hoe cool is deze locomotief adventskalender?! De vakjes zijn te klein voor cadeautjes, maar hij staat zeer decoratief tijdens de kerst. En opbeurende en dankbare minibriefjes passen er zeker in.
Ook deze houten kerstboom adventskalender is een fraai item in je woonkamer naar de kerstdagen toe. Elk doosje kan individueel gevuld worden.

En waar kies ik voor?

Mijn keuze qua adventskalenders met duurzaam speelgoed voor mijn eigen kids is gevallen op Schleich (wildlife en dino), al vond ik die Hot wheels, Playmobil boerderij met babydieren ook heeeel cool! Het was eigenlijk geen moeilijke keus en ik vind het fijn dat ik goed kan zien wat er precies in zit. Ik ben erg benieuwd hoe dit gaat verlopen, of het niet tóch teveel speelgoed gaat worden uiteindelijk en natuurlijk wat mijn kids ervan vinden!

Doe jij aan adventskalenders voor kids?

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.