Zo’n adventskalender met snoep is niet echt niet mijn ding. Maar zo’n speelgoed-adventskalender voor kids van de laatste jaren, vind ik toch wel erg cool! Dit jaar ga ik voor beide schurkjes op zoek naar hun ultieme yeaaahbox. En ondertussen zet ik voor jou de allerleukste adventskalenders met duurzaam speelgoed (Hot Wheels, Schleich, Playmobil, Lego en houten speelgoed) op een rijtje!

Ook leuk: “Andere manieren om Kerst te vieren (met de focus op: aandacht voor elkaar)

Adventskalenders met duurzaam speelgoed voor boys/girls

Een adventskalender met speelgoed voor kids moet voor mij allereerst geen onzin dingen of plastic wegwerptoys bevatten. Een kalender met een “verrassingsinhoud” zou ik daarom ook niet kiezen. Ik kijk verder vooral of het speelgoed écht past bij mijn kids en hoe lang het meegaat. Duurzaam speelgoed kan namelijk makkelijk voor een tweede of derde ronde de verkoop in.

Hoe werkt een adventskalender met (duurzaam) speelgoed?

Een adventskalender is een traditie die stamt uit de 19e eeuw, waarmee je als gezin kunt aftellen naar Kerstmis. Van origine was het een gewone kalender, daarna kwamen de snoepjeskalenders en nu zijn ze dus óók verkrijgbaar met speelgoed. De kalender bevat 24 onderdelen. Je begint hiermee op 1 december en je eindigt op kerstavond 24 december. Het is een fijn idee om ál die dagen naar kerst toe, een speciaal gezinsmomentje te hebben met elkaar. 

Om een speelgoed overload te voorkomen, zou ik dit niet combineren met een extreme cadeautjes-kerst. Alhoewel de meeste adventskalenders met duurzaam speelgoed in zijn geheel een setje vormen en je dit dus ook kunt vergelijken met bijvoorbeeld één groot Playmobil pakket.

Lees aanraders: “De 4 cadeautjesregel voor minimaliseren tijdens de feestdagen” en “De 5 cadeautjes methode voor sint/kerst”

De allerleukste adventskalenders met duurzaam speelgoed voor kids

Hieronder staan de leukste adventskalenders met duurzaam speelgoed voor kids. Ik heb jongens/meisjes lekker door elkaar gegooid. Het speelgoed is allemaal van betere kwaliteit en goed materiaal. Het gaat lang mee en is vaak nog goed tweedehands verkoopbaar.

Hot Wheels adventskalenders

Bijna alle jongens (maar natuurlijk ook meisjes) zijn dol op Hot Wheels. Ik snap dat wel. De metalen speelgoedautootjes zijn er in zulke toffe designs. En kapot gaan ze ook niet zomaar. Je kunt de auto’s los kopen en zelf je design kiezen, maar er zijn ook veel verschillende coole 5-packs. En nu dus ook een adventskalender!

In deze adventskalender van Hot Wheels zitten o.a. 8 toffe autootjes, leuke kerstaccessoires zoals een slee, rendieren en een sneeuwpop. De metalen auto’s gaan lang mee en zijn een favoriet verzamelitem!

Schleich figuren adventskalenders

De figuurtjes van Schleich zijn megapopulair en er bestaan enorm veel thema’s. Ook deze figuurtjes zijn goed tweedehands te verkopen, vanwege het kwalitatieve materiaal en de levensduur. Tot mijn vreugde zijn er veel schleich adventskalenders verkrijgbaar!

De Schleich Boerderij adventskalender is heel leuk met boerderijdieren zoals een kat, varken, poes, ezel en paard. Ook vind je accessoires zoals hindernissen voor paarden dresseur en dieren eten.
Deze Dinosaurus Schleich adventskalender bevat meerdere coole dino’s, een kikker, schedel en andere jungle accessoires.
In deze toffe Schleich paarden adventskalender vind je meerdere paarden, kleine dieren zoals een konijn, egel en andere leuke accessoires zoals een dresseur balk.
Ook deze paarden Schleich adventskalender is erg leuk met natuurlijk een stel paarden en andere dieren zoals een hond, kat en konijn en accessoires zoals eten.
In deze wildlife verzorging Schleich adventskalender vind je meerdere dieren zoals een leeuw, panda, slang en giraf, eten en leuke accessoires zoals een hok, kist en eten.
Dit is een andere coole wildlife Schleich adventskalender met een iets andere combinatie wildlife dieren zoals een tijger, panda, aap en slang. Ook vind je een schedel en skelet en extra accessoires zoals jungle items en eten.

Playmobil adventskalenders

Ook Playmobil is geweldig speelgoed voor kinderen van allerlei leeftijden! Dit speelgoed is haast niet kapot te krijgen en wederom: goed verkoopbaar. Wist je trouwens dat er wel meer dan 20 Playmobil adventskalenders zijn? Met toffe thema’s zoals kerst, paarden, hulpdiensten, boerderij, piraten, prinsessen, ridders en noem maar op.

De Playmobil Boerderij adventskalender zit vol schattige dieren en babydieren zoals varkens, koeien, poezen, konijnen, kippen en een konijnenhok. Ook vind je een Playmobil familie, een coole tractor en aanhanger en andere accessoires zoals een boom, hek en voedsel.
In de Playmobil Brandweer adventskalender zitten allerlei poppetjes en brandweervoertuigen, brandweermannen uitrusting, vuur, een kat en veel leuke bij-accessoires. Ook zit er een kaartspel bij.
Deze Playmobil adventskalender Kerst en elfen is helemaal in het thema. Je krijgt veel leuke accessoires, poppetjes zoals een kerstman en elfjes, dieren zoals een rendier met slee en spulletjes zoals kindercadeautjes en een tafel.
In de Playmobil adventskalender Paardrijclub vind je uiteraard allemaal toffe paarden en veulentjes, hekken, dieren zoals katten en egels en andere leuke accessoires zoals voedsel en een kruiwagen.
In de Playmobil adventskalender Pirateneiland zitten rotsen, piraten poppetjes, dieren zoals een meeuw, ratten, vissen en een slang, ook vind je een boot met een coole piratenvlag en veel toffe kleine accessoires zoals een schatkist, geld en wapens.

Lego adventskalenders (Lego city en Lego Friends)

Speelgoed van Lego is tijdloos en bijna ieder kind gaat wel door deze fase. Lekker bouwen, en dat vinden zelfs mama’s en papa’s meestal leuk! Ook Lego is kwalitatief, nagenoeg onbreekbaar en goed verkoopbaar.

De Lego City adventskalender kerst bevat allemaal leuke dingetjes zoals een sneeuwhond, diverse coole poppetjes, voertuigen en nog meer geinige accessoires.
Deze Lego Friends sneeuwpret adventskalender bevat allemaal schattige diertjes zoals een hond, paard en kat, een kerstboom, sneeuwpop, voertuigen zoals sleetjes en meer accessoires.
In deze Lego Star Wars adventskalender vind je allemaal stoere poppetjes, buitenaardse wezens, een sneeuwpop en veel gave voertuigen.
Deze Lego Friends adventskalender Kerst bevat allerlei huisinrichting zoals een krans, kerstster, speelgoed, openhaard, sneeuwpop, kerstboom en trein, zodat je jouw lego-huis helemaal in gezellige kerstsferen kunt brengen!

Houten speelgoed

Ben je dol op houten speelgoed, dan zijn houten adventskalenders heel cool! De meeste kun je zelf vullen met cadeautjes, snoepjes of lieve briefjes. Ultiem duurzaam, want je kunt ze elke kerst hergebruiken. Daarnaast kun je het vullen met speelgoed naar keuze. Lang niet alle eco topmerken (zoals Bamboo planet, Hape, Goki, Green Toys, Grimm’s of Haba) maken namelijk een adventskalender.

Deze houten speelkerstboom adventskalender is leuk omdat je elke dag kunt aftellen met magnetische kerstballen die je op de boom plakt. Je hoeft het niet te koppelen aan cadeautjes, maar het zou wel kunnen.
Hoe cool is deze locomotief adventskalender?! De vakjes zijn te klein voor cadeautjes, maar hij staat zeer decoratief tijdens de kerst. En opbeurende en dankbare minibriefjes passen er zeker in.
Ook deze houten kerstboom adventskalender is een fraai item in je woonkamer naar de kerstdagen toe. Elk doosje kan individueel gevuld worden.

En waar kies ik voor?

Mijn keuze qua adventskalenders met duurzaam speelgoed voor mijn eigen kids is gevallen op Schleich (wildlife en dino), al vond ik die Hot wheels, Playmobil boerderij met babydieren ook heeeel cool! Het was eigenlijk geen moeilijke keus en ik vind het fijn dat ik goed kan zien wat er precies in zit. Ik ben erg benieuwd hoe dit gaat verlopen, of het niet tóch teveel speelgoed gaat worden uiteindelijk en natuurlijk wat mijn kids ervan vinden!

Doe jij aan adventskalenders voor kids? En welke adventskalender met duurzaam speelgoed zou nu echt iets voor jouw guppen zijn? Oja, en geef jij eigenlijk ook jezelf zo’n kalender? Ik zat te kijken naar die Rituals adventskalender en een leuke 18+ adventskalender ???? Maar nee,  uiteindelijk niet.. Ik heb het toch niet écht nodig en dan koop ik liever gewoon 1 dingetje los. Anyways, klets gezellig mee over het fenomeen adventskalenders, want ik ben erg benieuwd wat jullie allemaal gaan doen!

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (4) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.