Op en top wanna be bio; blogs lezen over moestuintjes, lekker bezig met eten.. tja, ik ben wel geïnspireerd maar heb helaas geen groene vingers. En toen vond ik dit leuke pakketje met 7 kruiden en ik las een leuk verhaaltje over hoe makkelijk courgettes te planten zijn. Dan is het nu echt tijd voor mijn moestuin begin 😉

Ook starten met moestuinieren? Kijk eens bij moestuin producten of het boek van de Makkelijke Moestuin.

Wat zit er in mijn “start” pakketje moestuinieren (mijn moestuin begin)

Eerst maar de kruiden; 2 soorten basilicum, koriander, bieslook, tijm en 2 soorten peterselie. Op 25 juni begonnen. Elke dag een piep klein beetje water, ja, heel trouw. En kijk het groeien, jeej! Ik heb er alleen nog niet van gegeten. Oja, ze staan binnen naast mijn computer, niet te missen dus ha-ha.

moestuin beginCourgettes

Dan de courgettes. Stap 1: water, mest en warmte. Stap 2: elke dag water. Stap 3. uitplanten als ze 4 blaadjes hebben. Note 2 myself: en dan niet de stengels knakken, please! De courgettes staan dus nu in de tuin. Er zouden over 6 weken al courgettes kunnen komen, ik hoop het zo! Let ya know!

Ook leuk: “Courgette koekjes” & “Courgette bloemen eten”


moestuin begin

Lees verder: zo groeien courgettes van mini tot joekel. Heb jij een moestuin? En misschien nog wat beginnerstips voor mij? 😉

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

3 Reacties

  1. Die onderste foto zijn de courgettes toch? Staan ze zo dicht op elkaar? Courgettes worden groot! 1vierkante meter per plantje hebben (ongeveer) ze nodig;)

    • Haha oooohhh ja ik heb écht geen groene vingers 😉 zal ze wat verder uit elkaar zetten. Thanks!!

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.