Op en top wanna be bio; blogs lezen over moestuintjes, lekker bezig met eten.. tja, ik ben wel geïnspireerd maar heb helaas geen groene vingers. En toen vond ik dit leuke pakketje met 7 kruiden en ik las een leuk verhaaltje over hoe makkelijk courgettes te planten zijn. Dan is het nu echt tijd voor mijn moestuin begin 😉

Ook starten met moestuinieren? Kijk eens bij moestuin producten of het boek van de Makkelijke Moestuin.

Wat zit er in mijn “start” pakketje moestuinieren (mijn moestuin begin)

Eerst maar de kruiden; 2 soorten basilicum, koriander, bieslook, tijm en 2 soorten peterselie. Op 25 juni begonnen. Elke dag een piep klein beetje water, ja, heel trouw. En kijk het groeien, jeej! Ik heb er alleen nog niet van gegeten. Oja, ze staan binnen naast mijn computer, niet te missen dus ha-ha.

moestuin beginCourgettes

Dan de courgettes. Stap 1: water, mest en warmte. Stap 2: elke dag water. Stap 3. uitplanten als ze 4 blaadjes hebben. Note 2 myself: en dan niet de stengels knakken, please! De courgettes staan dus nu in de tuin. Er zouden over 6 weken al courgettes kunnen komen, ik hoop het zo! Let ya know!

Ook leuk: “Courgette koekjes” & “Courgette bloemen eten”


moestuin begin

Lees verder: zo groeien courgettes van mini tot joekel. Heb jij een moestuin? En misschien nog wat beginnerstips voor mij? 😉

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (4) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

3 Comments

  1. Die onderste foto zijn de courgettes toch? Staan ze zo dicht op elkaar? Courgettes worden groot! 1vierkante meter per plantje hebben (ongeveer) ze nodig;)

    • Lori Reply

      Haha oooohhh ja ik heb écht geen groene vingers 😉 zal ze wat verder uit elkaar zetten. Thanks!!

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.