Daar zit je met je dreumes of peuter. Samen aan tafel. Klei erbij. In je hoofd een uber huiselijk tafereel waarbij je een hele pedagogisch verantwoorde ochtend of middag kunt volmaken. Daar gaan jullie. Met klei kun je rollen, kneden en wat vormpjes maken. Na vijf minuten denk je: “Oké, en nu?”. Wat kun je eigenlijk nog meer doen met klei? Vandaag gaan we out of the box! Klei spelen 2.0, ofzo (-:

Lees ook: “Vrij & creatief spelen met deze supertoffe houten blokken (+wat kun je nog meer doen met blokken?)

Dusse.. Wat kun je nog meer doen met klei?

We gaan gewoon effe helemaal los. Geen restricties. Wat kun je allemaal nog meer doen met klei?

Klei smijten

De klei komt vast uit bakjes. Probeer ze daar eens samen in terug te gooien. Met een mooie boog of dubbele flipflap. Lukt niet? Pak dan eens een grote doos (bijv. de doos van je bio groentepakket. Of natuurlijk die schoenendoos van Zalando 😉 )

Ook leuk: “Spelen met de Grimms regenboog: de coolste combi’s met ander speelgoed!

Maak een héééle hoge klei toren

Maak heel veel kleine balletjes klei. Druk deze op elkaar en maak de allerhoogste klei toren!

nog meer doen met klei

Klei prikken

Maak de grootste homp klei. Verzamel wat leuke items om je heen. Een nepbloem, speelgoeddiertje, pen etc. Prik alles zo diep mogelijk in de klei. En maak het allermooiste kunstwerk.

Kleren en sieraden van klei

Heeft popje een muts nodig of Barbie een jasje? Dat kun je prima van klei maken. Net als een ketting, armband of schoenen.

nog meer doen met klei

Klei baan

Maak een lange slang van klei. Druk deze plat. Een echte autokleibaan. Vroemmm en scheuren maar.

Klei stampen

Leg in een parcours allemaal dotjes klei neer op de grond en loop er over heen. Stamp ze zo plat mogelijk. Eh, niet bij vloerbedekking hè.

Natuurtuin klei

Is je klei nu helemaal verziekt? Alle kleuren door elkaar? inclusief hondenharen van de vloer? Onze wel :-p Dan maken we als klap op de vuurpijl een natuurtuin van klei. Duik de tuin in en verzamel takjes, blaadjes, steentjes, schelpjes en bloemen. En.. prikt u maarrr.

Leestip: “Creatief spelen: nog meer leuke dingen om te doen met een loopfiets*

Gewoon. Omdat spelen niet altijd netjes en volgens de regels hoeft 😉 Wat doen jullie allemaal met klei (en je fantasie)?

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

6 Reacties

  1. Wat een toffe ideeën! Mocht je je vervelen dan ook graag zo’n artikel met speelzand 🙂 daarmee ben ik ook zo inspiratieloos 🙂

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.