Sinds kort heb ik een GPS-horloge voor kinderen gekocht. Met twee kids van 7 en 10 die steeds verder weg buiten spelen, vond ik dit een geruststellend idee, omdat ik nog geen mobiele telefoon mee wil geven (anders zitten ze in plaats van binnen, de hele tijd buíten te ‘schermen’). Wat is een GPS-horloge voor kinderen, wat is mijn ervaring met One2Track en in welke situaties komt zo’n GPS-horloge vooral goed van pas?
Lees ook: leuke activiteiten voor kinderen om gezond te blijven (i.p.v. schermpjes)
Inhoud
Wat is een GPS-horloge voor kinderen?
Een GPS-horloge voor kinderen is een draagbaar apparaat dat speciaal is ontworpen voor kinderen en ouders om de locatie van het kind bij te houden. Deze horloges combineren de functionaliteit van een traditioneel horloge met GPS-technologie, om te kunnen kijken waar de kinderen precies zijn.
Kortom, je kind kan klokkijken en jou bellen. En jij kunt jouw kind bereiken én kijken waar hij of zij precies is.
GPS-horloge kind van One2Track
Ik heb een GPS-Horloge kind van One2Track gekozen. Ze hebben verschillende modellen en adviseerde mij de Connect NEXT vanaf 7 jaar.
Het GPS-horloge voor kinderen is simpel in te stellen. De kids deden het eigenlijk al zelf, voordat ik het boekje had gelezen, maar goed. De belangrijkste functies:
- Tijd en datum
- SOS knop
- Telefoonboek met enkele nummers
- Videobellen
- Berichten
Er zitten ook wat andere leuke extra’s bij zoals een stappenteller, weerbericht, calculator, scorebord en stopwatch.
Je download zelf een gratis app, voor op je eigen mobiele telefoon. Ook deze app vond ik makkelijk om in te stellen. Hierin zie je dus waar de kinderen zijn. Niet 100% nauwkeurig, maar wel redelijk in de buurt. Hierin zie je ook hoeveel beltegoed er op het horloge zit. Je kunt via de app beltegoed tevoegen (prepaid), maar je kunt ook kiezen voor een abonnement. In de app kun je meerdere kinderen toevoegen.
5 situaties waarin een GPS-horloge voor kinderen goed van pas komt
Schooluitstapjes en buitenschoolse activiteiten
Tijdens een schoolreisje of uitstapje met de BSO is het handig dat je kind een GPS-horloge meeneemt. Zo kan het jou bellen als ze iets later terug zijn, of een leuk fotootje sturen, of een vraag stellen. In een noodsituaties (je wilt het niet bedenken, maar wat als je kind kwijt is) kan je hem of haar makkelijk opsporen.
Speeltijd met vrienden
Je kind kan met een GPS-horloge makkelijker ‘verder weg’ spelen. Jij weet waar hij of zij is. En mocht je kind toch de weg kwijt raken, kun je op afstand helpen.
Familie uitstapjes naar drukke locaties
Een GPS-horloge voor kinderen kan ook een veilig idee zijn wanneer je naar een druk pretpark gaat, of naar een grote speeltuin. Vroeger sprak je af ‘bij die boom daar’. Nu kun je elkaar gemakkelijk bellen. En dat is dan toch wel erg handig!
Alleen naar school toe
Als je verder weg woont van school, maar je wilt toch dat je kind alleen naar school gaat, is een GPS-horloge een fijne tool voor een gerustgesteld hart.
Vakantie, reizen en uitstapjes
In een nieuwe omgeving kun je sneller verdwalen. Mochten jij en je kind elkaar kwijtraken, dan helpt een GPS-horloge elkaar terug vinden.
De voordelen van een GPS-horloge voor kinderen, en dan natuurlijk nog ‘gewoon’ klokkijken
Kortom, een smartwatch kind, bijvoorbeeld die van One2Track, biedt ouders gemoedsrust en kinderen de vrijheid om te verkennen in verschillende situaties.
En nog even los van de high-tech functies, een horloge is ook gewoon heel handig voor de simpele basisregels van alledag. Als ik zeg dat je om hálf 6 thuis bent, is dat ook half 6. Kijk maar op je horloge!
😉
Lijkt een GPS-horloge voor kinderen jou ook wat? Of heb je er al één? Hoe bevalt in dat geval het gebruik bij jullie? Ik ben heel benieuwd, deel het in de reacties hieronder.
In samenwerking met One2Track.
1 Reactie
Hai Lori,
Het is al veel te lang geleden dat ik bij je langskwam. 🙁
Mijn dochters zijn alweer wat ouder en geen GPS horloges voor ze gehad. Maar als ik ze wel zou hebben zou ik het vooral handig vinden voor uitstapjes naar drukke locaties. Scheelt hartverzakkingen.