Ik ben een slechte huiler en laat het niet graag zien als ik een offday heb. Nou vind ik dat zelf zowel een positieve als negatieve eigenschap. Totdat ik daar uit ben, laat ik ter compensatie mijn tranen los bij een goeie jankfilm. Ook in een jankmood? Check dan zeker deze goeie films om van te huilen.

4 films om van te huilen

films om van te huilen

 

Longest Ride 2015

Een zinderend verhaal is Longest Ride, over een romance tussen een kunstacademiestudente en stoere cowboy (hell yeah). Ze rijden helaas een oude vent aan. In het ziekenhuis leest de studente de zelfgeschreven brieven van deze vent, wat haar terugbrengt naar zijn inspirerende liefdesverleden. De twee romantische verhalen kruisen elkaar gedurende de film.

Ik had zin in een heerlijk romantische bedoeling en daar is deze film precies voor geschikt. Liefde, liefde, liefde! Mooie beelden uit de romantische oudheid, van paarden en rodeo stieren. Vlinders en tranen.

Far from the madding crowd 2015

Deze romantische drama Far from the madding crowd, brengt ons terug naar het boerenleven van vroeger. Maar dan met een leuke twist. De hoofdrolspeelster erft ineens een grote boerderij en is de baas. Dat was natuurlijk in die tijd heel vreemd. Maar het leuke is dat zij eigenlijk drie mannen achter zich aan heeft. Elk van een ander trapje uit de statusladder. En zij trouwt natuurlijk weer met de verkeerde.

Deze film gaf mij een een heerlijk vrouwenpower gevoel. Dus heb je zin in zwoele liefde en lekker gezwijmel uit de oudheid? Check deze fijne film.

If I Stay 2014

Een 17-jarig meisje raakt in coma, in If I Stay omdat zij met haar familie een ernstig auto-ongeluk krijgt. Bam. Je zit in het verhaal. Vervolgens word je meegenomen in flash backs en een o zo intens liefdesverhaal tussen het meisje de cellospeler en haar gitaar ragger. Komt ze uit haar coma?

Dit verhaal zet mij per direct op het puntje van mijn stoel. Een hoog gehalte buikvlinders, prachtige muziekstukken (oh my god, die cello!) en stromende tranen.

Lees ook: “Film intro laat me ontroeren door cello (+mooie cello stukjes)”

Tracks 2013

Deze stoere chick in Tracks (waargebeurd in 1977) zit met eigen issues waardoor ze eigenlijk gewoon alleen wilt zijn. Haar doel? Een pittige reis van 2700 km dwars door de woestijn. Enkel met een paar kamelen en haar trouwe hondenvriendje. Iedereen verklaart haar voor gek, maar ze gaat voor haar doel.

Deze film greep mij zo aan omdat het op een prachtige manier weerspiegeld dat de reis zelf belangrijk is. En niet per se de eindbestemming of het “doel”. Dit is eigenlijk met heel veel in het leven zo. De beelden van de woestijn, kamelen en de sprekende emotie van de hoofdrolspeelster vond ik ook prachtig. Gegarandeerde kippenvelmomenten en tranen.

Ook leuk: “vrijdag filmavond! Review hotel transylvanië”

Heb jij deze films al gezien en werd je ook zo emotioneel? En welke emo-movie zou jij aan dit lijstje willen toevoegen? Enne, jankse 😉

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

7 Reacties

  1. Ik kan huilen om films omdat ze gewoon zo lekker aanspreken, romantisch of zielig of.. en toch goed aflopend vaak. Maar de films waarbij ik met een enorm rotgevoel blijf zitten maar toch niet om heb gehuild, die vind ik nog fascinerender vaak. Buiiful. Of into the wild. Brrrr.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.