Een goede voorbereiding is het halve werk. Jaja, ik ga beginnen met wasbare luiers, maar o my… het is nog wel even uitzoeken allemaal.

Lees ook: “Starten met wasbare luiers: wat heb je allemaal nodig? (termen + checklist)”

Info verzamelen over de wasbare luier

Ik struin het WWW af naar info over De Wasbare Luier. Na veel lezen en manlief overtuigen, had ik strategisch gezien drie verschillende soorten luiers nieuw besteld en met een goede deal ook nog een hele hoop zeker niet ondergewaardeerde tweedehandsjes. Als je iets doet moet je het ook goed doen. Dus ook een Wasbare Billendoekjes Systeem aangeschaft (vééls te duur, dit moet ook echt anders kunnen). Maar goed, je wilt iets graag, bent Ram en lichtelijk impulsief…..

Alles wassen en van start!

Ik doe eerst alles wassen. Daarna stop ik de losse luiertjes in de broekjes (pocket luier), ik vouw het hele boeltje op en leg het in de mand, klaar voor de start.

WasbareLuier2

Onze dagindeling & blijft ze droog?

8.30 uur. Wakker, borstvoeding en verschonen. Makkelijk beginnen (#1) met een all-in-one luiertje. Ging makkelijk aan, lekker zacht en een dik, adorable luierkontje. Geschikt verklaard voor het kruipen richting achteruit en een lekker zacht zittend spelletje klap-eens-in-je-handje.

9.15 uur. Een bood & bananen ontbijtje, het hondje uitlaten en een dertig minuten slaapje.

10.30 uur. Te nieuwsgierig naar de nattigheidsgraad. YES. Kind droog, billen droog en luier nat. Da’s de bedoeling hè. Hij zat alleen iets strak rondom de beentjes. Billen vegen met een (koud) wasbaar, badstoffen doekje, doekje in de luier en hoppa alles in het wasnet in de luieremmer. Nummertje twee (#2) is een officieel genoemde pocketluier, een lekker flexibel tweedehandsje. Deze kun je zelfs nog apart stellen bij de beentjes. Helemaal top.

Speeltijd voor de dochter, boodschappentijd voor moeders. Vervolgens met z’n allen naar de Ikea, de kleine jongedame heeft er alweer een flink schoonheidsslaapje op zitten.

Verloopt de middag ook goed?

14.30 uur. De verschoningsruimte bij de Ikea is helemaal fijn. Jammer dat het er stonk naar de vorige bezoekers’ poepluier. Anders kon je er ook nog fijn zitten om te voeden (nu maar niet gedaan dus). Ik had een speciaal waterdicht zakje met wasbare billendoekjes bij me. En een klein waterdicht zakje om de boel even in te bewaren. Zo simpel en helemaal eco! Nieuw (#3) pocketluiertje om, hoppa.

15.00 uur. Voeden in auto, weer een geheel nieuwe ervaring.

16.00 uur. Stinkalert! De luier is ook door de poeptest gekomen. Gevalletje medium overigens. Een nieuwe, ditmaal all-in-two luier (#4) om. Spelen. Kindje slapen, mama koken.WasbareLuier3

18.15 uur. Huilen, natte luier? Een nieuw inlegding voor de all-in-two kon ik zo gauw niet vinden tussen alle verschillende soorten inlegdingen, dus zo’n pocket dan maar (ja, die vind ik errug handig!) Eten, langs opa & oma op de koffie en weer naar huis.

Ojee, de huile- en schopperitis. Net nu papa zo’n nieuwe luier wil proberen om te doen. Stressmomentje, laten we maar zeggen. Wordt vervolgend i.v.m. drama-huilen-drama-oh-god-leuk-zo’n-baby-avond&nacht….

Toelichting op de wasbare luier

All-in-one: waterdicht broekje (buitenzijde) en water opnemend luierdoekje (binnenzijde) in één.
All-in-two: los buitenbroekje en los binnen broekje (je doet dus 2 broekjes over elkaar heen aan)
Pocket luier: waterdicht broekje met een vakje waar je een (of meerdere) losse luierdoekjes in doet.

Correct me if i’m wrong. Ik begreep het ook niet in één keer hoor.

Mijn conclusie

De luiertjes waren allemaal erg zacht, leken mij erg lekker zitten. Ze waren niet doorgelekt en hadden een poepie overleefd. Ik vind ze leuk. Ze waren niet te dik onder de kleding. Easy, super makkelijk in gebruik eigenlijk! Ook de wasbare billendoekjes, simpel in de luier en in de wasmand. Ook het hele boeltje mee voor onderweg was absoluut niet meer werk dan normaal. Ik ben om. Wasbare luiers vergelijken en kopen?

Lees verder: “go or no go?! De eerste 3 weken wasbare luiers”

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

12 Comments

    • Lori Reply

      Nee niet gezien, deze ruimte was bij de andere toiletten. Misschien wel hoor maar niet op gelet, ik was in die van Delft. thanks voor de tip ik ga eens kijken

  1. Goed bezig 🙂 Heb een hele bult info op mijn site over luiertermen en al het andere. Als je vragen hebt altijd roepen hoor! Luierze 😉

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.